Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hőkönperec (kb. 15-20 főre)
Hozzávalók: egy l tej, 1
evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3
tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2
tojás, só.
Három
dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a
liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel
megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A
sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy,
rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét liszttel
megszórjuk, abrosszal letakarjuk, és meleg helyen, legalább ¾ órát
kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 10-11 kisebb darabra vágjuk,
és mindegyiket cipóvá alakítjuk. Ezeket egyenként kettévágjuk, hosszú
rúddá sodorjuk, és összefonjuk. Kör alakot formázunk belőle, és
lisztezett deszkára félretesszük. Amikor az összes tésztát kidolgoztuk,
a perecek tetejét felvert tojással átkenjük, és sóval megszórjuk.
Előfűtött kemencében, vagy sütőben szép világosbarnára sütjük.
Abrosszal kibélelt kosárba szedjük, tetejüket sós vízzel átmosdatjuk,
és a ruhával letakarva egy fél órát állni hagyjuk, hogy kicsit
átgyengüljön.
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 17 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 17 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Grízes málé
Szalagárés pogácsa
Tepertős szilvás fülecske