Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hőkönperec (kb. 15-20 főre)
Hozzávalók: egy l tej, 1
evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3
tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2
tojás, só.
Három
dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a
liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel
megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A
sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy,
rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét liszttel
megszórjuk, abrosszal letakarjuk, és meleg helyen, legalább ¾ órát
kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 10-11 kisebb darabra vágjuk,
és mindegyiket cipóvá alakítjuk. Ezeket egyenként kettévágjuk, hosszú
rúddá sodorjuk, és összefonjuk. Kör alakot formázunk belőle, és
lisztezett deszkára félretesszük. Amikor az összes tésztát kidolgoztuk,
a perecek tetejét felvert tojással átkenjük, és sóval megszórjuk.
Előfűtött kemencében, vagy sütőben szép világosbarnára sütjük.
Abrosszal kibélelt kosárba szedjük, tetejüket sós vízzel átmosdatjuk,
és a ruhával letakarva egy fél órát állni hagyjuk, hogy kicsit
átgyengüljön.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Bukta képhez:
Kedves Éva örülök, hogy jöttél! Köszönjük a Pünkösdi ránk ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Grízes málé
Szalagárés pogácsa
Tepertős szilvás fülecske