Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hőkönperec (kb. 15-20 főre)
Hozzávalók: egy l tej, 1
evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3
tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2
tojás, só.
Három
dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a
liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel
megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A
sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy,
rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét liszttel
megszórjuk, abrosszal letakarjuk, és meleg helyen, legalább ¾ órát
kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 10-11 kisebb darabra vágjuk,
és mindegyiket cipóvá alakítjuk. Ezeket egyenként kettévágjuk, hosszú
rúddá sodorjuk, és összefonjuk. Kör alakot formázunk belőle, és
lisztezett deszkára félretesszük. Amikor az összes tésztát kidolgoztuk,
a perecek tetejét felvert tojással átkenjük, és sóval megszórjuk.
Előfűtött kemencében, vagy sütőben szép világosbarnára sütjük.
Abrosszal kibélelt kosárba szedjük, tetejüket sós vízzel átmosdatjuk,
és a ruhával letakarva egy fél órát állni hagyjuk, hogy kicsit
átgyengüljön.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Grízes málé
Szalagárés pogácsa
Tepertős szilvás fülecske