Finomságok Konyhája: Bazsalikomos csirkemell

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bazsalikomos csirkemell

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bazsalikomos csirkemell 1.-2. recept!

Bazsalikomos csirkemell 1.recept: Hozzávalók 4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.

Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót. A csirkemelleket olajjal kikent lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, mindegyik tetejét megkenjük olajjal és előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Bazsalikomos csirkemell 2.

Hozzávalók: Másfél kg. csirkemell, kicsontozva, lebőrözve, liszt, olaj, kakukkfű, bazsalikom, alma, cinzano v. konyak. bors.

Elkészítése: A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomot, kakukkfüvet szórunk rá, és jénai tálban egy napig érleljük. Másnap 1-2 kanál liszttel megszórjuk, majd forró olajban éppen hogy csak megforgatjuk. Visszatéve a jénai tálba, tetejére 1 dl cinzanot vagy konyakot öntünk, és vastagon beborítjuk héjas, félbevágott magházát eltávolított karikázott almával. Tálalás előtt fél órával forró sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük.

Címkék: http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2614:bazsalikomos-csirkemell-1-2-recept&catid=7:gazstro&itemid=8

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 6 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 13 órája a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu