Finomságok Konyhája: Rétegelt hústorta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rétegelt hústorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Rétegelt hústorta recept

 

Rétegelt hústorta recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g füstöletlen, húsos baconszalonna,
225 g bárány- vagy sertésmáj, darálva,
450 g darált sertéshús,
1 kisebb hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 tk. szárított fűszerkeverék,
225 g vadhús, saját választásunk szerint,
4 ek. portói bor vagy sherry,
1 babérlevél,
50 g/4 ek. liszt,
300 ml kocsonyazselé só,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A szalonnáról szedjük le a bőrét, és a kés hátlapjával simítsuk ki. Egy kb. egy literes cseréptálat béleljünk ki vele. Az edény legyen tűzálló, és a fedelére is szükség lesz, amikor sokáig sütjük benne a húst. A darált húsokat keverjük össze a hagymával, a fokhagymával és a fűszernövényekkel. Alaposan sózzuk és borsozzuk. Egy éles késsel vágjuk a vadhúst vékony csíkokra, tegyük egy nagy tálba, és öntsük fel a borral vagy sherryvel. Sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük meg. A darált húsos keverék egyharmadát tegyük a cseréptálba, a sarkokban gondosan egyengessük el. A vadhúscsíkok felével fedjük le, és így rétegezzük - a tetején darált hús legyen. Simítsuk el a felszínét, és tegyük a babérlevelet a tetejére. A sütőt melegítsük elő 160 fokra (gázsütőben 3-as fokozat). A lisztet tegyük egy kisebb tálba, és 30-45 ml hideg vízzel dolgozzuk kemény tésztává. A cserépedényt fedjük le, a szélét tésztával is borítsuk be. Tegyük egy tepsibe, öntsünk köré vizet, hogy félig ellepje, és kb. két órán keresztül süssük. Vegyük le a tetejét, és egy 2 kilós súllyal és egy tányérral nyomjuk le a sültet. Hagyjuk kihűlni, a tetejéről szedjünk le minden zsírt, és borítsuk be a kocsonyazselével. Egy éjszakára hagyjuk megdermedni, utána tegyük csak át egy tálra. Vékony szeletekre vágva tálaljuk, hozzá vegyes salátát és gyümölcsös chutney-t (a chutney csípős indiai mártás) kínáljunk.

Címkék: hidegtál karácsonyi

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm Marika.
Szerintem szárnyas húsokból is el lehet készíteni.Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon nagyon jól néz ki!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu