Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rétegelt hústorta recept
Hozzávalók 8 személyre:
225 g füstöletlen, húsos baconszalonna,
225 g bárány- vagy sertésmáj, darálva,
450 g darált sertéshús,
1 kisebb hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 tk. szárított fűszerkeverék,
225 g vadhús, saját választásunk szerint,
4 ek. portói bor vagy sherry,
1 babérlevél,
50 g/4 ek. liszt,
300 ml kocsonyazselé só,
frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A szalonnáról szedjük le a bőrét, és a kés hátlapjával simítsuk ki. Egy kb. egy literes cseréptálat béleljünk ki vele. Az edény legyen tűzálló, és a fedelére is szükség lesz, amikor sokáig sütjük benne a húst. A darált húsokat keverjük össze a hagymával, a fokhagymával és a fűszernövényekkel. Alaposan sózzuk és borsozzuk. Egy éles késsel vágjuk a vadhúst vékony csíkokra, tegyük egy nagy tálba, és öntsük fel a borral vagy sherryvel. Sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük meg. A darált húsos keverék egyharmadát tegyük a cseréptálba, a sarkokban gondosan egyengessük el. A vadhúscsíkok felével fedjük le, és így rétegezzük - a tetején darált hús legyen. Simítsuk el a felszínét, és tegyük a babérlevelet a tetejére. A sütőt melegítsük elő 160 fokra (gázsütőben 3-as fokozat). A lisztet tegyük egy kisebb tálba, és 30-45 ml hideg vízzel dolgozzuk kemény tésztává. A cserépedényt fedjük le, a szélét tésztával is borítsuk be. Tegyük egy tepsibe, öntsünk köré vizet, hogy félig ellepje, és kb. két órán keresztül süssük. Vegyük le a tetejét, és egy 2 kilós súllyal és egy tányérral nyomjuk le a sültet. Hagyjuk kihűlni, a tetejéről szedjünk le minden zsírt, és borítsuk be a kocsonyazselével. Egy éjszakára hagyjuk megdermedni, utána tegyük csak át egy tálra. Vékony szeletekre vágva tálaljuk, hozzá vegyes salátát és gyümölcsös chutney-t (a chutney csípős indiai mártás) kínáljunk.
|
|
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Diókrémes mézesszelet
Kaszínótojás
Hideg sonkás sajttekercs
Habos libamájpástétom