Finomságok Konyhája Blog: 2014. november

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. november

Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg finomra darált dió, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg reszelt étcsokoládé, 4 tojásfehérje.

A darált diót a porcukorral, a vaníliás cukoral, és a reszelt csokoládéval elkeverjük.
A jól behűtött tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládés dióhoz. A masszát

nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomunk belőle.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és 100-150 fokon inkább csak szárítjuk, mint sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi!

Tovább 

Hozzávalók:
1 l édes fehérbor, 5 dkg mazsola, 5 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1 dl tejszín, 1/2 citrom héja, fahéj, szegfűszeg, só,
1/2 dl konyak.

A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és citromhéjat, és lefedve

hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és állandó keverés közben,

lassan hozzáöntjük a bort. Egészen krémszerűvé kikeverjük, végül hozzáadjuk a konyakban megáztatott,

lecsepegtetett mazsolát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik a recept. Még én sem készítettem ilyent, de tetszik a recept, ezért töltöttem fel.

Tovább 

 

Hozzávalók:
10 szelet szendvicskenyér, 1 ek. liszt, 1 ek vágott snidling (v.kevés reszelt hagyma), 1 tojás,
1 ek vaj, 1 dl tej,só, őrölt bors

A kenyeret nagyon apróra összevágjuk. Összekeverjük a liszttel, és sóval, borssal meg snidlinggel
ízesítjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, és alaposan elkeverjük. A masszának jól
formázhatónak kell lennie (lehet, hogy a tejből nem is kell az összes mennyiség).
Sós, forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és gyöngyözve főzzük 5 percig, majd levesszük, és
a levesben tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna jó kis recepteket hoztál

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 30 dkg lilahagyma, 30 dkg sütőtök, 30 dkg szalonna (füstölt).

A hámozott, megmosott krumpliból keksz vastagságú szeleteket vágunk. Ugyanilyen szeleteket vágunk a
lilahagymából és a szalonnából. A lehámozott tököt hosszában elvágjuk, hogy kb. akkora szeletek legyenek
belől, mint a krumpli és a hagyma.
Egy sütőtálban, vagy tepsiben állítva rakjuk a szeleteket egymás mellé a következő sorrendben:
egy szelet krumpli - egy szelet lilahagyma - egy szelet füstölt szalonna - egy szelet sütőtök.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen nagyon jó kis receptet
hoztál Anna

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 3 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 3 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu