Finomságok Konyhája Blog: 2013. október

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. október

 Mandulás-mákos alagút

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

Tészta
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csipet 
- 5 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj
Töltelék
- 2,5 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 5 dkg méz
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg mazsola
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 5 dkg mandula
- 3 tojás
- 4 szelet kétszersült
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 citrom reszelt héja

 

Tészta

A lisztet gyúródeszkára szitálom.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 5 éve

Nagyon jól néz ki,és biztosan olyan finom is ! Kipróbálom! Köszönöm szépen!

Tovább 

 

 Sós teasütemény

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Egyszerü jó recept sajttal is kiváló köszönöm

Mákpiskóta túrós és meggyes töltelékkel

Cukor betegek is fogyaszthatják.

 

Egy recept Erika módra

 

Piskóta tészta:

6 tojás sárgáját habosra keverünk  25 tabletta –kevés meleg vízben feloldott Polisettel  / vagy cukorral/

 Beleteszünk 20 Dkg darált mákot, végül hozzávegyítjük a a tojás fehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. És közép meleg sütőben megsütjük. A megsült és kihűlt tésztát az alábbi töltelékkel töltjük meg.

Utolsó hozzászólás

Bánky Erika üzente 4 éve

Kedves Melinda!
Megkóstolták a finom mák tortát? Én azóta már többször sütöttem, mert gyors és a család egyik kedvence.

Tovább 

Pulykarolád

 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pulykamell

30 dkg szeletelt bacon

6 dkg vaj

1dl száraz fehérbor

1dl tejszín

 

Töltelékhez:

20 dkg darált pulykamell

5dkg rizs

1 fej vöröshagyma

½ cs. petrezselyem

4dkg vaj

1 tojás

 

 

A pulykamellből 1cm vastag szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk. A leeső részeket ledaráljuk és hozzáadjuk a darált húshoz. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Boldog Új évet kedves Erika.
Azért tettem fel a kérdést,hogy Te készítetted-e ,mert a hírekbe nem szoktunk saját készítésű cikket betenni.
Köszönöm a válaszodat és nyitottam egy képgalériát számodra,ezután oda töltsd fel a munkáidat.
Köszönöm szépen.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Sütőtökös-csokis muffin:

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 12 muffinhoz: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5-6 ek. méz/juharszirup, 5 dkg házi/bio vaj, 2 házi tojás, 20 dkg sült tök(péppé zúzva), 10 dkg 70-86%-os étcsoki, 2 tk. szódabikarbóna, 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék, pici só

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a muffinformákat kibéleljük a papírkapszlival. A lisztet, a mézeskalácsfűszert, a szódabikarbónát és a pici sót összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban csomómentesre keverjük a tojásokat a mézzel, az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a lisztes egyveleget, a pürésített sült tököt, és az apró kockákra tört étcsokit.

Tovább 

 Sütőtöklekvár:

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Elkészítés: 1 kg sütőtököt megmosunk, kimagozunk és cikkekre vágjuk, majd forró sütőben megsütjük(de nem pirítjuk meg). Ha kihűlt, meghámozzuk és a húsát fele-fele arányban borízű almából készült kompóttal összekeverjük, majd jól összeturmixoljuk. A tűzre visszatéve kevergetve felforraljuk, mézzel édesítjük és azon forrón üvegekbe töltjük. Lekötve szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 5 éve

Nagyon finom lehet,még nem ettem!!

 UxnnujXrwUOg

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Cg2Tzh http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Fűszernövények tartósítása télire!

Nyár végén a legtöbb fűszerkert még tele van aromás illatos zöld hajtásokkal, ám hiába szedjük le ezeket a friss hajtásokat, nem tudjuk mind egyszerre felhasználni a főzés során.

Ekkor jól jönnek a régi konyhai praktikák, és érdemes nekilátni a leszedett fűszernövények tartósításának télire. Cikkünkben összegyűjtünk néhány olyan eljárást, amellyel megőrizhetjük fűszernövények aromáját, és vitamin tartalmát, így télen sem kell hiányolni az ételekből a friss fűszernövény zamatát.

Utolsó hozzászólás

Kónya Imréné Erzsébet üzente 5 éve

nagyon tettszett , köszönöm az okos ötleteket.

Tovább 


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 250 g cukrozott gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 1 ek. lágy vaj/margarin
  • 400 g finomliszt
  • 1 tasak (10 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 120 ml (1,2 dl) olaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • A karamellmártáshoz:
  • 100 g kristálycukor
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl rum

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon szívesen....

Tovább 

 Gyümölcsjoghurtos fánk

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Nektek.

 Mascarponés húsgombócok

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nálam is nyerő!

Móricz János kutatásainak múltja, jelene és jövője (avagy az aranykori tudás iránti sóvárgásunk csapdája) – Előadás

 

network.hu

Móricz János életútjának rövid összefoglalása, Az ecuadori Táltosok-barlangjának titka, Móricz János őstörténet-elméletének újraértelmezése, Egy lehetséges bizonyíték a fémkönyvtár létezésére, Az ecuadori kutatások folytatása.

 

Előadó: Varga Zoltán

43 éves geológus, a Móricz János Kulturális Egyesület elnöke.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Akkor sok finomságot ettél József ,ez is itt a tányéron...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Pénteken voltam disznóvágáson.

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Narancsos-túrós gofri vanília krémmel képhez:

Narancsosturos_gofri_vanilia_kremmel_2085844_6764_s

Gizike nagyon kedves vagy! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Darás tészta újragondolva képhez:

Daras_teszta_ujragondolva_2085906_1842_s

Marcsi nagyon tetszik, nagyon újszerű ételt kreáltál! Szívesen ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Marcsi finom levest főztél! Nagyon szeretem a...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Narancsos-túrós gofri vanília krémmel képhez:

Narancsosturos_gofri_vanilia_kremmel_2085844_6764_s

Marcsi köszönöm szépen! Ha lehetne küldenék belőle... Puszi

Domján Mária írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Köszönöm Drága Gizikém

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Darás tészta újragondolva képhez:

Daras_teszta_ujragondolva_2085906_1842_s

Marcsi drága elcsodálkoztam a palacsintáidon amig rájöttem ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Ez a gomba leves valóban nagyon izletes (a lányom is ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu