Finomságok Konyhája Blog: 2011. október

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. október

 Dióval töltött csirkecomb

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Dióval töltött csirkecomb vodkával (orosz)

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg csirkemell
3 g törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
10 dkg dióbél
8 cl olaj
3 dkg paradicsompüré
3 dkg liszt
1 dl tejszín
3 cl vodka, só.

A csirkecombokból a csontot eltávolítjuk úgy, hogy a combot ne vágjuk szét. A csirkemellet ledaráljuk, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára darabolt dióbelet. Ezzel a töltelékkel a combokat megtöltjük, szükség szerint zsineggel vagy hústűvel a göngyölt combhúsokat rögzítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom Karácsonyi menü.

Tovább 

 Tojásfasírt

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Tojásfasírt Hozzávalók:
6 db főtt tojás
2 db nyers tojás
2 db szikkadt zsemle
2-3 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál mustár
50 g zsemlemorzsa

bors
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés
A tejben megáztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk, és a főtt tojásokkal együtt húsdarálón megdaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, a nyers tojásokat, a mustárt, apróra vágott petrezselymet, majd sóval, borssal ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Göllei Szilvia üzente 6 éve

Nem volt otthon már semmi más, csak tojás, liszt,
Kell a hagymát tényleg .

Tovább 

 

 Almás rakott csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/receptek/almaspite-receptek-111518.html
Almás rakott csirkemell



Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell, 25 dkg szeletelt bacon, 6 alma, 2 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, só, bors, kevés majoránna, szerecsendió, 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej


Elkészítés:
A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, sózzuk. A szeletelt szalonna felét sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk, rátesszük a hús felét, ráreszelünk 1 kimagozott, héjas almát és a sajt felét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kedves Dittus!
Szerintem bármely húsból kiváló,már vékonyra szeletelt sertés vagy pulyka,filézett csirkecombbal is.
Nem mindenki szereti a száraz húsokat,ízlés szerint variálható.
Köszönöm a hozzászólásod,máskor is szeretettel várunk.Üdv:Edit.

Tovább 

Tészta:

  • 100 g liszt
  • 100 g zabpehely (ledarálva)
  • 1 tojás
  • 50 g édesítőszer ( xilit )
  • 2 kk méz
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2-3 dl tej

Krém:

  • 1 nagy natúr joghurt
  • 2 kis doboz tejföl
  • 2 cs zseléfix
  • folyékony édesítőszer
  • 1 rúd vanília (vagy vanília aroma)
  • esetleg langyos tej, ha vaníliarudat használunk

Tetejére:

  • 1 l víz
  • 1 cs epres Bolero italpor
  • 2 cs vaníliás puding
  • kevés édesítőszer

network.hu

elkészítés
  1. Először elkészítjük a tésztaalapot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ilikém!
Nagyon szép és finom süti.
Köszönöm,hogy bemutattad nekünk.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Erdélyi gulyásleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


Erdélyi gulyásleves 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafű, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni.

Tovább 

 Ünnepi rétestorta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Különleges, ünnepi rétestorta

Hozzávalók:

  • fél kg rétesliszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 egész tojás,
  • 1 mokkáskanál só,
  • + negyed liter rétesliszt,
  • 20 dkg zsír,
  • 4 dl tejszín,
  • 25 dkg bármilyen, pikáns ízű lekvár,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 1 csapott evőkanál zselatinpor.

Először elkészítem a tésztát. A negyed liternyi lisztet kikeverem az olvasztott, de már nem meleg zsírral, és a hűtőszekrénybe téve 15-20 percig pihentetem. Az összes többi tésztához valót (lisztet, tejfölt, tojást, sót) összegyúrom, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jó lenne kipróbálni,biztosan nem csalódnánk.Edit.

Tovább 

 Gesztenyével töltött pulyka

7 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel

Bevezető:
A gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel a sós-édes párhuzamra helyez erős hangsúlyt, ezáltal téve, ha lehet, még zamatoabbá az egyébként is ízletes pulykaroládot a fogyasztók nagy örömére.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Elfogadnám ebédre...)

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 7 éve

Köszönöm Editke a segítségedet, majd csak bele jövök a dolgokba.
Átraktam a képeket Puszi:Ilike

 

Hédi kedvence

 

 

Tésztához: 10dkg porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.

Piskóta tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k víz, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Elkészítés: A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 6 éve

én is a piskóta piskótával néven ismerem, és már csináltam is. Nagyon finom.

Tovább 

Tésztához:

40dkg liszt

5dkg zsír

1 tojássárgája

15dkg porcukor

1kk szódabikarbóna

Töltelék:

baracklekvár

túrótöltelék: fél kg tehéntúró, 4ek búzadara, 20dkg porcukor, 3 tojássárgája, 3 tojásfehérje hab, 1cs vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja

diótöltelék: 15dkg darált dió, 10dkg porcukor, 1cs vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja

tetejére: olvasztott csokoládé

Utolsó hozzászólás

Soós Jolán üzente 7 éve

Ilucikám!Nagyon szeretem a zserbót!Köszi a receptet!Puszillak,Jolcsi

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nos ilyet még nem ettem, biztosan finom, köszönjük a receptet! Puszi: Marika

 Aszalt szilva falatok Medve sajttal

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Aszalt szilva falatok Medve sajttal
Hozzávalók:
0,5 kg aszalt szilva
2 doboz Medve sajtkrém
0,5 kg szeletelt bacon szalonna
olaj a sütéshez
Hirdetés

Elkészítés:
Az aszalt szilvát vörösboros vízbe beáztatjuk.
A mag helyére Medve sajtot töltünk és a szilvákat bacon szalonnába csavarjuk.
Bő olajban kisütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is úgy gondolom, a kedvelőknek!

Tovább 

A HÉTVÉGE FRISS ESEMÉNYEI:

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KLUB AKTÍV TAGJAINAK A SÜTIIBŐL?ÉTELEIBŐL ÁLLÍTOTTAM ÖSSZE.

FOGADJÁTOK TŐLEM SZERETETTEL,KÖSZÖNÖNETEM JELÉÜL.

ILIKE,MARIKA,ÉVI,MARCSI,JUTKA,ÉVI,GÍNA ÉS ÉN.

http://www.youtube.com/watch?v=cRxI8E2_-gs

http://www.youtube.com/watch?v=cRxI8E2_-gs

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               2011.okt.17.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Jó visszanézni a munkáitokat,így egyben.Edit.

Tovább 

Tésztához

    4 tojás
    20 dkg porcukor
    20 dkg liszt
    1 kiskanál sütőpor
    1 dl tej
    Krémhez

    3 tojásfehérje
    20 dkg cukor
    fél citrom leve
    15 dkg Rama

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a tésztába. Ramával kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Makovics Jánosné üzente 7 éve

Ezt kipróbálom,nagyon finom lehet.
Köszi:Dittus

Tovább 

Csirkemellfilé zödfűszeres sajtkrémmel töltve,mandulás bundában,párolt almával


Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
1 doboz hagymás Medve kockasajt
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss citromfű
1 csokor friss petrezselyemzöld

fehérbors
kk. mustár
liszt
tojás
zsemlemorzsa
szeletelt mandula
olaj a sütéshez
4 piros alma
5 ek.cukor
2 ek. méz
Hirdetés

Elkészítés:
A csirkemellfiléket felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,majd a Medve sajt és a fűszerek keverékével megtöltjük.

Tovább 

 Alföldi húsi

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db natúr Medve kockasajt
10 dkg bacon szalonna
10 dkg gépsonka
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj


Elkészítése:
A csíkokra vágott bacon szalonnát serpenyőben kissé megpirítjuk,majd hozzáadjuk a kockára vágott v.hagymát és a gépsonkát.
Hagyjuk kihűlni.
A hússzeleteket kiverjük,sózzuk és az egyik oldalukat bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
A hússzeletek felén elosztjuk a kihűlt masszát,a tetejükre vékony szelet Medve sajtot teszünk és lefedjük 1 szelet hússal.

Tovább 

Szia lányok!

Holnap nálunk Teréz napi búcsú lesz.

Már készen áll a csorvási pogácsa, és egy magam által kreált  túrókrémes szedres  sütemény.

Megfőztem a húslevest, sok csirkeaplólékkal, készen van a töltött káposzta, és a kacsa is be van pácolva, sütésre vár. Rántok ki pulykamellet /családom kedvence/ sült burgonya /unákám kedvence/, mellé, körte, birsalma kompót vagyesen.

Remélem izleni fog a gyerekeknek, mert értük mint mindenki más, mindent megteszek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Ilike!
Akkor holnap nagy nap lesz Nálatok!
Összejön a család apraja-nagyja.
Sok finomsággal készültél,jó " mulatást",szép vasárnapot kívánok szeretteid körében.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Túrós-gyümölcsös rakott piskóta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Túrós-gyümölcsös rakott piskóta

Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal

Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval.

Tovább 

 TORTACSODÁK.

7 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Karcsi, hogy egyetértesz velem.Üdv.Marika

 Aranygaluska töltve

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 db tojássárgája

kb. 10 dkg vaj

2 dkg élesztő

15 dkg cukor

tej

15 dkg sűrű baracklekvár

15 dkg cukros darált dió

Elkészítése:

A lisztből,3 tojássárgájából,5 dkg vajból,2 dkg élesztőből-melyet 1 dl tejben felfuttattunk és 15 dkg cukorból könnyű tésztát keverünk és lisztezett tálban,meleg helyen duplájára kelesztjük.

Azután lisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Mindegyik pogácsa közepére egy kiskanál barackízt teszünk és gömb alakúra formáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönjük Editke a receptet, igyekszem majd elkészíteni!

Tovább 

 Dödölle pincepörkölttel

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Főzőcskézzünk: egy tál dödöllét

A tradicionális vasi burgonyás-tésztás ételt (némi zalai kitekintéssel) keresztesi velős pincepörkölttel fejeltük meg. És ha van jobb receptjük, nosza, küldjék be, és mi tálaljuk! (Gasztrovatunk első leckéje.)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Aki a tradicionális vasi tájételként elhíresült dödöllét ördöngös és komplikált fogásnak gondolja, meg fog lepődni. Egyszerű eledel, krumplis-lisztes tésztából kiszaggatott, hagymával megbolondított egytálétel, amely egy óra alatt elkészíthető.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon szívesen....

Tovább 

Méteres kalács
- 5 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 25 dkg finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor

Krém
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál rum
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj


Méteres kalács
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl
meleg vizet, és nagyon jól kikeverem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon finom,régi süti.
Régen volt nálunk.
Köszönöm a receptet Ilikém.
Jó pihenést kívánok:Edit.

Tovább 

network.hu

Gyümölcsös brownie

Hozzávalók:

  • 250 g málna
  • 2 érett őszibarack
  • 100 g étcsokoládé (70% kakaó)
  • 5 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 125 ml olaj
  • 80 g liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 20 g kakaó
  • 100 g apróra vágott mandula

A málnát mossuk meg, az őszibarackot kockázzuk fel. A csokoládét forró vízgőz fölött olvasszuk meg. Tegyük egy tálba a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót, kézi mixerrel keverjük kb. 8 percig, hogy jó krémes állagú legyen.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 7 éve

Köszönöm! A jövő héten lesz a szüli napom, megsütöm.
Ilike

Tovább 

 Kávés-diós szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók Tészta

    6 tojás


    12 kanál cukor


    6 evőkanál forró víz


    18 dkg dió


    1 csomag sütőpor


    6 evőkanál liszt


    Krém

    20 dkg vaj


    20 dkg porcukor


    1 csomag vaníliás cukor


    1 adag feketekávé


    1 tojás sárgája


    csokoládé


    rum


    mazsola

  • Elkészítés

    A tojássárgákat a cukorral, vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a keménnyé vert tojásfehérjét.

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 7 éve

Biztosan isteni ez a sütid is, de én egy másik diósodat keresem, aminek a tésztájába is, a krémjébe is kellett dió.
Még tavaly láttam és a hozzászólásomban írtam, hogy kevés a dióm. Most van dióm és nem találom azt a receptet mert sajnos a nevét nem tudom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 7 órája a(z) Briós. képhez:

Brios-004_2082302_7718_s

Marcsi! Köszi át adom .

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Csirkesaslik képhez:

Csirkesaslik_2082360_9780_s

Marcsi sajnos ebből most nem tudok küldeni, mert hamar ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Csirkesaslik képhez:

Csirkesaslik_2082360_9780_s

Marcsikám köszönöm! Már nagyon régen ettünk ilyen ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Rántott csirkeszárny képhez:

Rantott_csirkeszarny-001_2082372_9648_s

Marcsi nagyon gusztusos ételt hoztál! Szuper a szervírozás is! ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Körömpörkőlt képhez:

Koromporkolt-002_2082371_2256_s

Sajnos nálunk nem szereti a család. ezért nem is főzök ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Habos krémes képhez:

Habos_kremes-001_2082370_7192_s

Marcsi de finomat hoztál! Gratulálok! Az egyiket elküldöd...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) 01Hús leves képhez:

01hus_leves_2082369_3286_s

Marcsi nagyon szép átlátszó a levesed! Ez bármikor jöhetne, ...

Domján Mária 8 órája új képet töltött fel:

Rantott_csirkeszarny-001_2082372_9648_s

Domján Mária 8 órája új képet töltött fel:

Koromporkolt-002_2082371_2256_s

Domján Mária 8 órája új képet töltött fel:

Habos_kremes-001_2082370_7192_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu