Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dióval töltött csirkecomb vodkával (orosz)
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg csirkemell
3 g törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
10 dkg dióbél
8 cl olaj
3 dkg paradicsompüré
3 dkg liszt
1 dl tejszín
3 cl vodka, só.
A csirkecombokból a csontot eltávolítjuk úgy, hogy a combot ne vágjuk szét. A csirkemellet ledaráljuk, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára darabolt dióbelet. Ezzel a töltelékkel a combokat megtöltjük, szükség szerint zsineggel vagy hústűvel a göngyölt combhúsokat rögzítjük.
Elkészítés
A
tejben megáztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk, és a főtt tojásokkal együtt
húsdarálón megdaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, a nyers
tojásokat, a mustárt, apróra vágott petrezselymet, majd sóval, borssal
ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk.
|
|
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/receptek/almaspite-receptek-111518.html
Almás rakott csirkemell
Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell, 25 dkg szeletelt bacon, 6 alma, 2 dl tejszín, 20
dkg trappista sajt, só, bors, kevés majoránna, szerecsendió, 60 dkg
krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej
Elkészítés:
A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, sózzuk. A
szeletelt szalonna felét sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk, rátesszük a
hús felét, ráreszelünk 1 kimagozott, héjas almát és a sajt felét.
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Tészta:
Krém:
Tetejére:
|
Erdélyi gulyásleves
2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma,
1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafű,
majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg
só. A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. |
Hozzávalók:
Először elkészítem a tésztát. A negyed liternyi lisztet kikeverem az olvasztott, de már nem meleg zsírral, és a hűtőszekrénybe téve 15-20 percig pihentetem. Az összes többi tésztához valót (lisztet, tejfölt, tojást, sót) összegyúrom, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom.
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hédi kedvence
Tésztához:
10dkg porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál
szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta
tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k
víz, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg RAMA,
20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Elkészítés: A tojásokat a
porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott
margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert
lisztet és jól összedolgozzuk.
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Tésztához:
40dkg liszt
5dkg zsír
1 tojássárgája
15dkg porcukor
1kk szódabikarbóna
Töltelék:
baracklekvár
túrótöltelék: fél kg tehéntúró, 4ek búzadara, 20dkg porcukor, 3 tojássárgája, 3 tojásfehérje hab, 1cs vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja
diótöltelék: 15dkg darált dió, 10dkg porcukor, 1cs vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja
tetejére: olvasztott csokoládé
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
|
||||
Hozzávalók:
0,5 kg aszalt szilva
Hirdetés
2 doboz Medve sajtkrém 0,5 kg szeletelt bacon szalonna olaj a sütéshez |
||||
Elkészítés:
Az aszalt szilvát vörösboros vízbe beáztatjuk. A mag helyére Medve sajtot töltünk és a szilvákat bacon szalonnába csavarjuk. Bő olajban kisütjük. |
13 éve | Szász ilucika | 4 hozzászólás
Tésztához
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 dl tej
Krémhez
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
fél citrom leve
15 dkg Rama
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a tésztába. Ramával kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 20 percig sütjük.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Szia lányok!
Holnap nálunk Teréz napi búcsú lesz.
Már készen áll a csorvási pogácsa, és egy magam által kreált túrókrémes szedres sütemény.
Megfőztem a húslevest, sok csirkeaplólékkal, készen van a töltött káposzta, és a kacsa is be van pácolva, sütésre vár. Rántok ki pulykamellet /családom kedvence/ sült burgonya /unákám kedvence/, mellé, körte, birsalma kompót vagyesen.
Remélem izleni fog a gyerekeknek, mert értük mint mindenki más, mindent megteszek.
Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal
Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg
a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 db tojássárgája
kb. 10 dkg vaj
2 dkg élesztő
15 dkg cukor
tej
só
15 dkg sűrű baracklekvár
15 dkg cukros darált dió
Elkészítése:
A lisztből,3 tojássárgájából,5 dkg vajból,2 dkg élesztőből-melyet 1 dl tejben felfuttattunk és 15 dkg cukorból könnyű tésztát keverünk és lisztezett tálban,meleg helyen duplájára kelesztjük.
Azután lisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik pogácsa közepére egy kiskanál barackízt teszünk és gömb alakúra formáljuk.
Főzőcskézzünk: egy tál dödöllét
Aki a tradicionális vasi tájételként elhíresült dödöllét ördöngös és komplikált fogásnak gondolja, meg fog lepődni. Egyszerű eledel, krumplis-lisztes tésztából kiszaggatott, hagymával megbolondított egytálétel, amely egy óra alatt elkészíthető.
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Méteres kalács
- 5 db
tojás
- 25 dkg
kristálycukor
- 1 dl
étolaj
- 25 dkg
finom liszt
- 1 csomag
sütőpor
- 2 evőkanál
kakaópor
Krém
- 5 evőkanál
kristálycukor
- 1/2 liter
tej
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál
rum
- 15 dkg
porcukor
- 25 dkg
vaj
Méteres kalács
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl
meleg vizet, és nagyon jól kikeverem.
13 éve | Szász ilucika | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
A málnát mossuk meg, az őszibarackot kockázzuk fel. A csokoládét forró vízgőz fölött olvasszuk meg. Tegyük egy tálba a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót, kézi mixerrel keverjük kb. 8 percig, hogy jó krémes állagú legyen.
Elkészítési idő: | 70 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
6 tojás
12 kanál cukor
6 evőkanál forró víz
18 dkg dió
1 csomag sütőpor
6 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 adag feketekávé
1 tojás sárgája
csokoládé
rum
mazsola
A tojássárgákat a cukorral, vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a keménnyé vert tojásfehérjét.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás