Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Méteres kalács
- 5 db
tojás
- 25 dkg
kristálycukor
- 1 dl
étolaj
- 25 dkg
finom liszt
- 1 csomag
sütőpor
- 2 evőkanál
kakaópor
Krém
- 5 evőkanál
kristálycukor
- 1/2 liter
tej
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál
rum
- 15 dkg
porcukor
- 25 dkg
vaj
Méteres kalács
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl
meleg vizet, és nagyon jól kikeverem. Belekeverem a tojásfehérjék
felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet
óvatosan összekeverem.
A tészta felét kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntöm, és
megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evőkanál kakaót, és szintén
megsütöm. A tésztákat deszkára borítom, és kihűtöm. A tésztákat 1 cm-es
szeletekre vágom. Egy sárga szeletet megkenek a krémmel, utána egy barna
szelet következik, majd megint krém és sárga tészta – mindezt addig
folytatom, ameddig a készlet tart. A süteménykígyó hossza végül valóban
majd’ egy méter lesz. A tetejét saját krémjével vagy csokoládémázzal
vonom be. Rézsútosan szeletelem, így
érdekes, tarka szeleteket kapok.
Krém
A tejjel, a
vaníliaporral és 5 evőkanál cukorral elkészítem a pudingot. A vajat a
porcukorral habosra keverem. A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat,
meglocsolom a rummal,
és még egyszer jól kikeverem.
|
|
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!