Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Méteres kalács
- 5 db
tojás
- 25 dkg
kristálycukor
- 1 dl
étolaj
- 25 dkg
finom liszt
- 1 csomag
sütőpor
- 2 evőkanál
kakaópor
Krém
- 5 evőkanál
kristálycukor
- 1/2 liter
tej
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál
rum
- 15 dkg
porcukor
- 25 dkg
vaj
Méteres kalács
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl
meleg vizet, és nagyon jól kikeverem. Belekeverem a tojásfehérjék
felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet
óvatosan összekeverem.
A tészta felét kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntöm, és
megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evőkanál kakaót, és szintén
megsütöm. A tésztákat deszkára borítom, és kihűtöm. A tésztákat 1 cm-es
szeletekre vágom. Egy sárga szeletet megkenek a krémmel, utána egy barna
szelet következik, majd megint krém és sárga tészta – mindezt addig
folytatom, ameddig a készlet tart. A süteménykígyó hossza végül valóban
majd’ egy méter lesz. A tetejét saját krémjével vagy csokoládémázzal
vonom be. Rézsútosan szeletelem, így
érdekes, tarka szeleteket kapok.
Krém
A tejjel, a
vaníliaporral és 5 evőkanál cukorral elkészítem a pudingot. A vajat a
porcukorral habosra keverem. A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat,
meglocsolom a rummal,
és még egyszer jól kikeverem.
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!