Finomságok Konyhája Blog: 2014. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. augusztus

Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.

A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Nagyon örülök Alice! Köszönöm a visszajelzést!!!

Tovább 


Hozzávalók:
50 dkg cukkini, 1 vöröshagyma, 4 dkg vaj (olaj), 1 liter zöldségleves, 4 dkg liszt, 4 ek tejszín, só,
bors, 2 tojás sárgája.

A megmosott cukkiniból 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a többit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukkini csíkokat kevés vajon megfuttatjuk,
majd kevés levessel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A többi vajat (olajat) egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, világosra pirítjuk rajta a lisztet és a
hagymafélét, hozzáadjuk a cukkinit és takaréklángon megdinszteljük.

Tovább 

 

1 púpos ek zsiradékon mindkét oldalán megpirítunk kis tenyérnyi darabokra vágott, sózott, borsozott oldalast, majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsíron fedő alatt megpirítunk 1 nagy fej vöröshagymát, meghintjük 1 ek őrölt pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, fokhagymával, kakukkfűvel, és majorannával ízesítjük. Ebbe az illatos mártásba visszarakjuk a húst, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban ropogósra sütünk, tálra rakjuk, majd ennek a tetejére helyezzük a húsokat és leöntjük a mártással. Mennyiséget azért nem írtam, mert az a család étvágyától függ.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Hozom a visszajelzést Annám Puszi

Tovább 

 1 púpos ek zsiradékon mindkét oldalán megpirítunk kis tenyérnyi darabokra vágott, sózott, borsozott
oldalast, majd a zsírból kivéve félretesszük.
A zsíron fedő alatt megpirítunk 1 nagy fej vöröshagymát, meghintjük 1 ek őrölt pirospaprikával,
felengedjük kevés vízzel, fokhagymával, kakukkfűvel, és majorannával ízesítjük.
Ebbe az illatos mártásba visszarakjuk a húst, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk.
Apróra vágott burgonyát olajban ropogósra sütünk, tálra rakjuk, majd ennek a tetejére helyezzük
a húsokat és leöntjük  a mártással.

Tovább 

Hozzávalók:
6 közepes cukkini, 6 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj (olaj), 2 ek fokhagymás fűszerkeverék, 1 mk
kakukkfű, 0,5 dl tejföl.

A serpenyőben felhevített vajon (olajon) megpároljuk a finomra vágott fokhagymát.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és a fűszereket. Fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk.
Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt.

Kenyérre kenve, hidegen fogyasztjuk.

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek paprikakrém (pirosarany),
5 dkg füstölt szalonna, 2 db keményre főtt tojás.

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Az apró kockára vágott szalonnát
kiolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Belekeverjük a paprikakrémet, a puha, leszűrt babot, ráöntjük a tejfölt, azután beletesszük a kis kockára
vágott keménytojásokat is.

Tovább 

Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell,só, 1 ek mustár, 1 kiskanálnyi kakukkfű, 6-8 db zsengébb cukkíni, 5-7 vékony
szelet húsosabb szalonna,1-2 nagyobb fej lilahagyma, 4 közepes méretű keményebb paradicsom,
1 ek szezámmag.

Filézzünk ki 4 kisebb csirkemellet, amelyet még lapjában félbevágunk.Besózzuk, kb 1 ek mustárral
bekenjük, és 1 kiskanálnyi kakukkfűvel meghintjük.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek jól átjárják. Közben 6-8 zsengébb cukkinit megmosunk, két végét
levágva hosszában felszeletelünk, enyhén besózzuk és félretesszük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Naghyon jó kis receptet hoztál Annám azt hiszem, hogy élek vele Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:

2-2 ek só, pirospaprika és fokhagymapor,

1-1 ek frissen őrölt feketebors, vöröshagymapor, cayenne bors,

szárított oregánó és szárított kakukkfű.

 

Jól záródó dobozban három hónapig eltartható.

Külömböző húsokat sütés előtt ezzel a keverékkel beszórhatunk,

majd locsoljuk meg olajjal és így süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm szépen a receptet

50 deka csirkemell filé

20 deka bakon szalonna

2-3 alma

20 deka reszelt füstőlt sajt

szerecsendió

kb 1 deci tej

2 gerezd fokhagyma

liszt

A csirkemellet szeletekre vágom fokhagymás sós szerecsendióval ízesitett tejbe teszem

2-3 órát hűtőbe tárolom

Egy hőálló tálat kibélelek szalonnaszeletekkel  a csirkemellett kiveszem a tejes pácból lecsöpögtetem,  lisztbe forgatom majd ráteszem a szalonna csíkokra

Az almát vékonyra felszelem és befedem vele a hús szeleteket.

Tovább 

20 deka reszelt alma

15 deka vaj

1 evőkanál méz

őrőlt fahéj

A reszelt almát kinyomkodom,és a szobahőmérsékletű vajjal öszetúrmixolom egy krémesebb állagot kapok majd a mézzel és fahéjjal újra összekeverem .

Sütőben enyhén megpirítom, kalácsra kenve inyenc csemege

 

5-6 rebarbaraszár

2 tojás sárgája

  kevés liszt

csipet őrőltfahéj

szegfűszeg

vaníliás cukor

15 deka cukor

A rebarbaraszárakat tisztítás után 1-2 centisre darabolom.Kb 1liter vízbe beleteszem a fűszereket és az összevágott rebarbarát

Lassú tűzön addig főzöm amíg a rebarbara megpuhul

A tojások sárgáját a liszttel csomómentesre kikeverem és lassan hozzákeverem a rebarbarához. Pár percig még összeforralom, és a levest jól kihűtöm.Cukrot ízlés szerint teszünk bele, hiszen a rebarbara nagyon savanyú

 

Tovább 

Hozzávalók

5 deka vaj

1 evőkanál liszt

3 deci főzőtejszín

2 deci áfonyadzsem

A vajat felmelegítem, hozzáadom a lisztet és a tejszínnel besürítem besamel mártást készítek ,majd hozzáadom az áfonyadzsemet és a sót . húsokhoz főleg vadhúsok mellé kiváló 

 KÖSZÖNÖM!

3 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

network.hu

Kedves Konyhamánia Rajongók!

Ismét fordulóhoz érkeztünk, mert a követőink száma elérte a 30.000 főt. 2013. június 25-én magam sem gondoltam volna, hogy
ennyi kedves rajongója és aktív közreműködője lesz
ennek az oldalnak, de úgy most már látszik, hogy a konyhatündérek inkább a hagyományos magyar konyhát részesítik előnyben. Arra törekszem, hogy minél szélesebb körben ismertessem és népszerűsítsem a legfinomabb ételeket, leveseket, sülteket, süteményeket, legyen az sós, vagy édes.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 3 éve

Köszönöm szépen Marcsi a fotóidat.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_2070809_9454_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_szeletelve_2070808_6571_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_szeletelve_2070807_3808_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Hókifli képhez:

Hokifli_2070626_1766_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Szuper finom lehetett! Egyet küldjél erre is belőle! Köszi! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csirkemell párolt zöldségekkel képhez:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Nagyon finom, egészséges ételt készítettél Marcsi!...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero_2070634_1924_s

Marcsikám nagyon finom, mutatós sütit hoztál! Gratulálok!

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu