Finomságok Konyhája Blog: 2012. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. január

 uJhtOKpWvyQyZNWu

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

8jekSx http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Hű ez nagyon fenséges!!!

 Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Diós piskótatekercs geszenyekrémmel

Hozzávalók:


a tésztához: 2 dkg liszt, 6 dkg darált dió, 4 tojás, 8 dkg cukor, a krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 4 dkg cukor, 2 dl tejszín


Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval.

A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom süti, kifogom próbálni.Eddig csak diós krémmel szoktam tölteni, az is nagyon finom.Köszi a receptet! Puszi: Marika

Tovább 

 

25 dkg túrót jól kikavarunk 2 evőkanál kristálycukorral, 3 egész tojással, 1 vaniliacukorral, 1  kisebb pohár tejfőllel  / 175 / , hozzákeverünk 25 dkg lisztet, egy sütőpororral. 15 percig pihentetjük, és bő forró olajban  /két teáskanál segítségével / kisűtjük. Papirszalvétára tesszük, majd porcukorba, vagy fahéjas cukorba meghempergetjük, egy kis lekvárt adunk hozzá Tálaláskor.

Puszillak Benneteket! Hazajöttem a kórházból egy tüdőgyulladás és agyi keringési probléma miatt élveztem a kórházi ápolást.

Utolsó hozzászólás

Szupper Mária üzente 6 éve

Köszi a túrófánk receptet, megcsináltam, tényleg egyszerű és finom.Üdv :Marika

Tovább 

 Kukóleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kukóleves
Hozzávalók: 12 db tojás héja (kukója), 1 malac (vagy borjú) tüdeje, nyelve és szíve, 20 dkg rizs, 1 fakanál sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt feketebors és őrölt szegfűbors, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom leve, 4 db tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 karalábé. A habaráshoz: 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 tojás sárgája.
A belsőségeket sóval, babérlevéllel, 1 teáskanál borssal és szegfűborssal fűszerezett vízben megfőzzük, majd ledaráljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Lányok!
Idővel mindent "kipróbálunk".Edit.

Tovább 

 Öreg lebbencs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Öreg lebbencs
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás. A leveshez: 30 dkg krumpli, 20 dkg vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg szalonna, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem- és zeller zöldje, 40 dkg lebbencs tészta.
A tésztához a lisztet a felhabolt tojásokkal elkeverjük, és összegyúrjuk. Gyúródeszkán is kidolgozzuk, cipóalakot készítünk belőle. Fél órát pihentetjük, majd átgyúrjuk, és ezt legalább kétszer megismételjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nyáron a gyerekeim szokták bográcsba is készíteni, én nem szeretem!

Tovább 

 Darunyak

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Darunyak
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg teavaj, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg sertészsír. A töltelékhez 15 dkg darált dió (vagy mák), 10 dkg porcukor, 2 tojás fehérje.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, csipetnyi sót, tejfölt, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk. Gyenge, könnyen nyújtható tésztát kapunk, amit azonnal lehet sodorni.
Abroszt liszttel megszórunk, két cipóra osztjuk rajta a tésztát, amit egyenként levestészta vékonyságúra nyújtunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika a hozzászólásod.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Szarma(töltött káposzta)

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Szarma (töltött káposzta 10 főre)
Hozzávalók: 1,5 kiló darált sertéslapocka, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint só, 15 dkg rizs, 1 fej savanyított káposztalevél, 50 dkg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök. A tálaláshoz tejföl, és friss kenyér.
A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, ugyanannyi liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen Marika és Ági.
Üdv:Edit.

Ágikám!
Máskor is várlak!!!!

Tovább 

 Lekváros-túrós gombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Lekváros-túrós gombóc
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, csipetnyi só, 3 marék liszt, 1 tojás sárgája. A töltelékhez 3 púpos evőkanál szilvalekvár, 2-3 evőkanál túró. Az öntethez 10 dkg vaj, két dl tejföl. A gombócok tetejére 20 dkg túró.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kevés sót, tojássárgáját, és lisztet morzsolunk hozzá. Összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a kézről szépen leválik a tészta. Ekkor lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és cipót formázunk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Érdekes párosítás számomra a túró és a lekvár, de biztosan finom lehet.Legközelebb kipróbálok pár darabot ha gombócot készítek.

Tovább 

 Sztaroszta gombaleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sztaroszta gombaleves (6 főre)
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 50 dkg vargánya (vagy 5 dkg szárított vargánya), csipetnyi tárkony, 5 dkg reszelt tészta.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, egy dl tejföl, egy evőkanálnyi mustár, egy dl tejszín.

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A pörcöket a zsírból kiszedjük, a kolbászt karikákra szeleteljük, és mindegyiket félretesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Isteni ízek!

Tovább 

 Sztapacska

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sztrapacska (8-10 főre)
Hozzávalók: két kg nagy szemű burgonya, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 20 dkg szalonna, 4 fej vöröshagyma, 70 dkg túró, négy dl tejföl.
A krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük. Enyhén sózzuk, és liszttel összekeverjük. Lobogó forró, sós vízbe szaggatjuk.
A szalonnát kis kockákra vágva zsírjára pirítjuk. A hagymát is felkockázzuk, és zsírban, kevés sóval világos barnára sütjük.
A kifőtt sztrapacskát szűrőkanállal tálba szedjük, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm:)

Tovább 

 Kefirben pácolt csirkemell burgonyafánkkal


Hozzávalók 4 személyre:

• 60 dkg csirkemellfilé
• 5 dl kefir
3 különleges ebédtipp - variációk csirkére• 1 szál rozmaring
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
 
 2 dl tejszín 

A burgonyafánkhoz:

• 25 dkg liszt
• 1 darab főtt burgonya
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tej
• só
•1 tojás
• olaj a sütéshez

A csirkemellet 15 dkg-os szeletekre vágjuk, és egy tálba helyezzük. Zúzott fokhagymával ízesítjük, bedörzsöljük a felaprított rozmaringgal, felöntjük a kefirrel, és egy napra, de legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

Falucskai Mihályné üzente 6 éve

Igen nekem is tetszik meg fogom csinálni! Köszi! :):)

Tovább 

 Meggyes-mákos sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók 15-20 szelethez: 

15 dkg Rama margarin
5 tojás
30 dkg cukor
30 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
12 dkg darált mák
30 dkg magozott meggy

4 vendégváró sütirecept

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sütőport belekeverjük a lisztbe. A tojássárgáját a cukor másik felével fehéredésig verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a langyosított tejet és az olvasztott margarint. Mikor jól összekevertük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, a sütőporos lisztet és a mákot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ezt én is szoktam sütni, nagyon finom!

Tovább 

 Meggyes házi krémes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 10-12 darabhoz:
 
A tésztához: 
15 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 tojás

A krémhez:

8 tojásfehérje
25 dkg cukor
16 dkg vaníliás pudingpor
1 l tej
40 dkg magozott meggy + a díszítéshez

4 vendégváró sütirecept

A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Papírral fedett tepsire kenjük a masszát, és 170 °C-os sütőben világosra sütjük. Kihűlés után lehúzzuk róla a papírt, majd visszarakjuk a tepsibe, és elkészítjük a krémet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ugye milyen szép Marikám?!
Majd megsütjük.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Velencei farsangi fánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Velencei farsangi fánk (Frittole veneziane)

Velencei farsangi fánk
 
(Frittole veneziane)

3-4 ek grappa (50-60 ml)
60-80 g mazsola 
250 g liszt
12 g élesztő, friss (
¼ csomag, vagy 1 tk száraz élesztő)
125 ml tej
30 g cukor
1 db tojás
40 g vaj
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Továbbá
olaj a sütéshez
porcukor
kristálycukor + fahéj, őrölve

A mazsolát félórára beáztatom a grappába. (De ha van idő, még tovább is.) 
Elkészítem a tésztát. A langyos tejben feloldom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem a liszttel.

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 6 éve

Nem tudtam, mi a grappa, de utánajártam. Én akármilyen jóféle házipálinkával megcsinálnám, mert grappám nincs.

Tovább 

 Csíkos mézes sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás

15 dkg cukor

3 ek. étolaj

10 dkg olvasztott méz

1 kk. szódabikarbóna

22 dkg liszt

1 mk. fahéj

Hozzávalók a piskótához:

5 db tojás

25 dkg cukor

5 ek. víz

20 dkg liszt

1 mk. sütőpor

A krémhez:

6 dl tej

2 csg. főzős vaníliás pudingpor

1 ek. kakaópor

25 dkg Rama margarin

20 dkg cukor

A díszítéshez:

tortadara

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tepsi hátán 2 db lapot sütünk.

A tepsim mérete(25×39 cm)

A piskóta hozzávalóiból szokásos módon megsütjük a piskótát,ugyanakkora tepsiben,mint a lapokat.

Utolsó hozzászólás

Vassné Erika üzente 6 éve

Kedves Edit!
Köszönöm a gyors kielégítő választ a hétvégén megsütőm nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz.
Előre is kellemes hétvégét kívánok. Erika

Tovább 

 Koktél szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

10 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 dkg szalalkáli

1 dl tej,pici cukor a szalalkáli feloldásához

Krémhez:

25 dkg margarin

30 dkg cukor

3-3 dl tej

1 puncspudingpor

1 csg csokoládés pudingpor

Tetejére:

10 dkg tej vagy ét tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk.

A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk,ha nem akar összeállni,akkor még egy kis tejet adunk hozzá.

A tésztát 5 részre osztjuk,közepes tepsi hátán világosra megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Editkém, szuper recept!Köszike, Hajni

Tovább 

 hgXJbLoZRhx

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

AuwSNc http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szerintem igen.Puszi:Edit.

 FlExscASttTgiNXlZ

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

RW5ubw http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Tényleg jól néznek ki!

 3 kipróbált malac recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Hű de ennék belőle!

4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez

Wellness Cafe - Kovács Orsi írása   2012. 01. 16.

Vess be egy tökéletes méregtelenítő kúrát, légy tele energiával, ragyogjon a bőröd és ints búcsút egy-két felesleges kilónak is!

Kovács Orsi írása
2012. 01. 16.


Ezért jó a testnek!

A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jó kis ötletek, rám férne!

Tovább 

 RLpJwXTuPmpctCeHolP

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

hkledC http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szerintem igen,nagyobb zsírtalmú tejszínnel.
Szerintem már a házi tejszín máshol sincs.
Nagyon régen amikor nálunk is sok helyen foglalkoztak állet tartással,akkor volt házi tejszín is.
Üdv:Edit.

 4 könnyű villámvacsora

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom kis vacsorák!

Hozzávalók a fánkhoz:
125 ml langyos tej,
100g szobahőmérsékletű vaj,
500g liszt,
1 csomag élesztőpor,
30g cukor,
1 tk rumaroma,
1 csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
1 tojássárgája,
zsiradék a sütéshez,
porcukor a szóráshoz;

Hozzávalók a töltelékhez:
300g lekvár

BerlinerA lisztet elkeverjük az élesztőporral, a tejben feloldjuk a vajat, és az összes fánkhoz valót rugalmas tésztává gyúrjuk, dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen Ilikém e csodás fánk receptet.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Bécsi gyűrűfánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bécsi gyűrűfánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 4-4,5 dl tej,
  • 3 dkg élesztő,
  • 4 tojássárga,
  • 2 púpozott ek porcukor,
  • 1 cs vaníliás cukor,
  • csipetnyi só,

a tálaláshoz:

  • 2 evőkanál rum,
  • 3 ek sárgabarackíz.

Elkészítés: 1 dl langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és 1 teáskanálnyi cukrot, majd letakarjuk, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 20 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • sütőmargarin a sütőlap megkenéséhez
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dkg vanília ízű krémpor
  • az öntethez:
  • 25 dkg málna
  • 10 dkg cukor
Elkészítés:

Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

nagyon finom lehet.A tésztája képviselőfánk tészta a túrókrém egy teljesen új ízt ad neki a málnaöntetről nem is beszélve.Jó kis reci .Puszi Marcsi

Tovább 

 Kétsajtos-tejszínes csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók:

8 szelet csirkemell

2 dl főzőtejszín

2 dl tejföl

20 dkg trappista és füstölt sajt(összesen együtt)

fokhagyma

olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfold ki,fűszerezd be!

Forró olajban hirtelen süsd ki mindkét oldalát,majd helyezd azokat egy hőálló tálba.

A tejszínt keverd össze a tejföllel,majd adj hozzá 2 ek. olajat,zúzott fokhagymát és egy kevéske sót.

Az öntetet öntsd rá a hússzeletekre,majd a legvégül a tetejére a rakd a szeletelt sajtot.

Utolsó hozzászólás

Molnár Jutka üzente 6 éve

Ez is fincsi lehet,majd ha valaki lesz nálunk elkészítem. Köszi

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Soós Jolán üzente 6 éve

Köszönöm!Aranyosak vagytok!Puszillak Benneteket,Jolcsi

Tovább 

 pLvsNbiqcefTWiLAe

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

syeuY5 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

network.hu

Hozzávaló
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kiskanál vaníiliakivonat
3 tojás
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tej
5-6 alma
2 evőkanál baracklekvár
a tálaláshoz
fahéjjal kevert barnacukor
vaníliamártás
A vajat kikeverem a cukorral, vaníliakivonattal, majd a tojásokkal is. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A kikevert masszát egy 24 cm-es tortaformában elegyengetem, majd a tetejét kirakom a meghámozott, kimagozott, elnegyedelt almákkal (amiket egy kicsit bevagdosok).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom sütemény!!
Gratulálok:Edit.

Tovább 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
50 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
2 dl tej
1 evőkanál cukor
25 dkg juhtúró
1 dl tejföl
1 kávéskanál só 

 

 

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kedves Julikám!
Isteni lehet ez a töltött lángos.
Te sütötted?
Csak azért kérdezem,mert akkor galériába kellene áttenni.
Köszönöm,puszi:Edit.

Tovább 

 Foltos túrós

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Foltos túrós

(kb. 24 szelethez)

Hozzávalók:
Tésztához: 

200 g búzaliszt 
2 evőkanál instant kakaó 
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor 
100 g porcukor 
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 
120 g lágy vaj vagy margarin 
1 tojás (közepes méretű) 

Túrós töltelékhez: 

750 g túró
3 tojássárgája (közepes méretű) 
250 g lágy vaj vagy margarin 
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom 
200 g porcukor 
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű 

Mákos töltelékhez: 

125 ml tej 
1 evőkanál méz 
2 teáskanál Dr.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nekem ez is tetszik!

Tovább 

 GpeGdmKMYEonSmg

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

hHefwL http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szenzációs!!!!

  Forgácsfánk

 

Hozzávalók:

1 egész tojás

2 tojássárgája

csipetnyi só

késhegynyi szódabikarbóna

liszt

Kevés lisztben elkeverem a szódabikarbónát és a sót, majd belerakom a tojásokat és összekeverem a liszttel. Még annyi lisztet adok hozzá apránként, hogy levestészta keménységű legyen. Sima tésztát gyúrok belőle, majd dió nagyságú gombócokra osztom. Egyenként nagyon vékonyra nyújtom. Minél vékonyabbra sikerül, annál jobb lesz. Ezután vagy csak csíkokat vágok bele, vagy csak egyet a közepébe, amin az egyik végét áthúzom, vagy kiszúrom valamilyen formára tetszés szerint.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én is szoktam sütni, gyorsan készül és finom is.

Tovább 

 

Gesztenyés-puncsos szelet
A tésztához: 6 tojás, 6 ek porcukor, 14 dkg darált dió, 6 ek liszt, fél cs sütőpor
A krémhez: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, ½ dl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 1 cs puncs ízű pudingpor (főzős), 3 dl tej
A mázhoz: 10 dkg tortabevonó csoki, 5 dkg vaj
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom sütemény, de a képpel kapcsolatosan osztom Editke véleményét.

Tovább 

 Leveles tészta variációk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás


Nem szeretek kész cuccokat venni, sokkal drágábbak, és rosszabb minőségűek az otthon készült cuccoknál. Egy kivételt mégis megemlítenék, és ez a leveles tészta.  Sokan esküsznek a Spar sajátmárkás tésztájára, de nekem mégis a Lidl-ben kapható jött be. Tényleg, a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészülő reggelizős/vacsorázós cucc, és a végtelenségig variálható. Korábban már felraktam egy szilvás lepényt, ami kb fél óra alatt megvan, most jöjjön néhány sós változat, de tényleg csak a példák kedvéért, az egyszerűtől a bonyolultig.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 6 éve

Kedves Jutka!
Nem voltunk sokan, de három fele osztottam, nekünk / férjemmel együtt/ maradt a legkevesebb, de vérnyomásom 140/100 volt mire végeztem. Öreg vagyok már hozzá!
Puszi:Ilucika

Tovább 

 zqUWzdDBuJZ

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

f2OWpN http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Andrea,hogy megsütötted a Csodás almásomat paleo változatban.
Nagyon szép lett!
Gratulálok:Edit.

 

Helló Kislányok!Nem sokára itt a farsang, sütünk fánkot?

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • rum

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen. Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk megkelni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gyönyörű képsor.
Nálunk nem csak farsangkor van fánk.
akkor sütök,amikor kedven van hozzá és ráóhajtok.
Köszönöm a receptet Ilikém.
Kérném a forrást megjelölni,mielőtt "jönnek" érte.
Köszönöm,puszi:Edit.

Tovább 

 zfFsDmjqIHoao

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

lxeGLI http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 6 órája új képet töltött fel:

Vajas_pogacsa-002_2063017_1057_s

Domján Mária írta 7 órája a(z) Diós. képhez:

Dios_2062840_3339_s

Imádom Józsikám Egyet elvettem

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Nagyon jó ez a sajtos, mi is imádjuk nem tudok annyit...

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Ferim szülinapi tortája képhez:

Ferim_szulinapi_tortaja-001_2062608_9781_s

Köszönjük szépen a fiam nevében is, a nagyobbik...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 3 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu