Finomságok Konyhája: Szallagos fánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Helló Kislányok!Nem sokára itt a farsang, sütünk fánkot?

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • rum

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen. Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk megkelni. Ezalatt a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a beérett kovászt.

További keverés közben adagoljuk hozzá az ízesítőanyagokat, a tejben feloldott sót, a lisztet és a folyadékot. Addig kell keverni, míg hólyagot nem vet a tészta, és elválik az edény falától. (Ez nem egy perces mutatvány... géppel könnyebben megy.) A kész tésztát letakarva meleg helyen 20-30 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 cm vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a közepét is kiszúrjuk egy kisebb átmérőjű kiszúróval.

A maradék tésztából én fonatot szoktam készíteni, és azt is megsütöm (lásd a képen). Az szokott először elfogyni.

Letakarva meleg helyen megint megkelesztjük. Amikor már jól megkelt, a közepébe nyomjuk az ujjunkat, mintegy lukat képezve, és bő forró olajban kisütjük, előbb fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül. Ne legyen túl forró az olaj, mert a külseje megéghet, míg belül nyers maradhat a tészta. És a fánk lebegjen az olajban, ne érjen le az edény aljára! Inkább végezz próbasütést!

Címkék: farsang fánkok forrás: mindmegette.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gyönyörű képsor.
Nálunk nem csak farsangkor van fánk.
akkor sütök,amikor kedven van hozzá és ráóhajtok.
Köszönöm a receptet Ilikém.
Kérném a forrást megjelölni,mielőtt "jönnek" érte.
Köszönöm,puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen Ilucikám, természetes, hogy sütünk!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu