Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben
elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen.
Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk
megkelni. Ezalatt a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojások sárgáját, majd a beérett kovászt.
További keverés közben adagoljuk hozzá az ízesítőanyagokat, a tejben
feloldott sót, a lisztet és a folyadékot. Addig kell keverni, míg
hólyagot nem vet a tészta, és elválik az edény falától. (Ez nem egy
perces mutatvány... géppel könnyebben megy.) A kész tésztát letakarva
meleg helyen 20-30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 cm vastagra nyújtjuk,
majd szaggatjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a közepét is kiszúrjuk egy
kisebb átmérőjű kiszúróval.
A maradék tésztából én fonatot szoktam készíteni, és azt is megsütöm (lásd a képen). Az szokott először elfogyni.
Letakarva meleg helyen megint megkelesztjük. Amikor már jól megkelt, a
közepébe nyomjuk az ujjunkat, mintegy lukat képezve, és bő forró olajban
kisütjük, előbb fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül. Ne legyen
túl forró az olaj, mert a külseje megéghet, míg belül nyers maradhat a
tészta. És a fánk lebegjen az olajban, ne érjen le az edény aljára!
Inkább végezz próbasütést!
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!