Finomságok Konyhája: Szallagos fánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Helló Kislányok!Nem sokára itt a farsang, sütünk fánkot?

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • rum

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen. Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk megkelni. Ezalatt a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a beérett kovászt.

További keverés közben adagoljuk hozzá az ízesítőanyagokat, a tejben feloldott sót, a lisztet és a folyadékot. Addig kell keverni, míg hólyagot nem vet a tészta, és elválik az edény falától. (Ez nem egy perces mutatvány... géppel könnyebben megy.) A kész tésztát letakarva meleg helyen 20-30 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 cm vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a közepét is kiszúrjuk egy kisebb átmérőjű kiszúróval.

A maradék tésztából én fonatot szoktam készíteni, és azt is megsütöm (lásd a képen). Az szokott először elfogyni.

Letakarva meleg helyen megint megkelesztjük. Amikor már jól megkelt, a közepébe nyomjuk az ujjunkat, mintegy lukat képezve, és bő forró olajban kisütjük, előbb fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül. Ne legyen túl forró az olaj, mert a külseje megéghet, míg belül nyers maradhat a tészta. És a fánk lebegjen az olajban, ne érjen le az edény aljára! Inkább végezz próbasütést!

Címkék: farsang fánkok forrás: mindmegette.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gyönyörű képsor.
Nálunk nem csak farsangkor van fánk.
akkor sütök,amikor kedven van hozzá és ráóhajtok.
Köszönöm a receptet Ilikém.
Kérném a forrást megjelölni,mielőtt "jönnek" érte.
Köszönöm,puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen Ilucikám, természetes, hogy sütünk!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu