Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben
elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen.
Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk
megkelni. Ezalatt a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojások sárgáját, majd a beérett kovászt.
További keverés közben adagoljuk hozzá az ízesítőanyagokat, a tejben
feloldott sót, a lisztet és a folyadékot. Addig kell keverni, míg
hólyagot nem vet a tészta, és elválik az edény falától. (Ez nem egy
perces mutatvány... géppel könnyebben megy.) A kész tésztát letakarva
meleg helyen 20-30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 cm vastagra nyújtjuk,
majd szaggatjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a közepét is kiszúrjuk egy
kisebb átmérőjű kiszúróval.
A maradék tésztából én fonatot szoktam készíteni, és azt is megsütöm (lásd a képen). Az szokott először elfogyni.
Letakarva meleg helyen megint megkelesztjük. Amikor már jól megkelt, a
közepébe nyomjuk az ujjunkat, mintegy lukat képezve, és bő forró olajban
kisütjük, előbb fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül. Ne legyen
túl forró az olaj, mert a külseje megéghet, míg belül nyers maradhat a
tészta. És a fánk lebegjen az olajban, ne érjen le az edény aljára!
Inkább végezz próbasütést!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!