Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Darunyak
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg teavaj, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg sertészsír. A töltelékhez 15 dkg darált dió (vagy mák), 10 dkg porcukor, 2 tojás fehérje.A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, csipetnyi sót, tejfölt, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk. Gyenge, könnyen nyújtható tésztát kapunk, amit azonnal lehet sodorni.
Abroszt liszttel megszórunk, két cipóra osztjuk rajta a tésztát, amit egyenként levestészta vékonyságúra nyújtunk. Olvasztott zsírral átkenjük jó alaposan, majd liszttel megszórjuk. Az abrosz segítségével feltekerjük. hat részre daraboljuk, ezeket egyenként tepsi hosszúságúra sodorjuk.
A tojások fehérjét habbá verjük, beletesszük a porcukrot, tovább verjük, hozzákeverjük a darált diót. Ezzel a sűrű masszával töltjük meg a tésztát. A töltelékből hosszában halmozunk a tészta egyik szélére, majd az abrosszal feltekerjük. A tepsit nem kell kikenni, csak beletenni a darunyakat. Hasonló módon elkészítjük a többi rudat is, és előmelegített sütőben kisütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét, felszeleteljük, és kínáljuk. Mákos töltelékkel is készíthetjük.
Forrás: http://www.mo-ka.hu/izorzok/receptek_letavertes.html
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 3 napja itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!