Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény
falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész
tojásokat, és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük, és
margarinnal megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat
nyomunk. Előmelegített sütőben 230 fokon 5 percig, majd 200 fokon
további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk,
hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben
süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után
kivesszük a vizes lábast, és így sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a
fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük a
tetejüket.
A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet
mixerrel összekeverjük.
Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral
felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a
tányérra rendezzük, és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét
csokoládémázzal vékony csíkokkal díszíthetjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Úgy látszik mintha összebeszéltünk volna ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Megkívántam Józseftől! Bármilyen töltelékkel szeretjük,...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sóskaszósz sült csirkecombbal képhez:
Végre itt a sóska szezon!!! Már alig vártuk, mert egészséges...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, sváb pecsenye, párolt...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, túrós palacsinta.
Garáz József írta 5 napja a(z) Babgulyás lóbabbal. képhez:
Anna! A fehér babból jobban ízlik. De most Nellike ilyenből ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Madársaláta és jégsaláta képhez:
Nagyon szeretjük a salátákat mindenféle salátából. Ez a...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!