Finomságok Konyhája Blog: 2016. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2016. szeptember

 

Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt sza­lonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.

A tejet, szerecsendióval, só­val, borssal felforraljuk. Las­san adagolva, állandóan ka­varva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját meg­vajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Köszönöm szépen ezt a finom receptet

Tovább 

Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.

Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 2 éve

Köszönöm szépen Marcsikám a hozzászólást!

 

A muffin tésztája lehet sós is!

 

20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 2 éve

Köszönöm Marcsikám! Örülnék, ha jól sikerülne, és ízlene!

Hozzávalók:

2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.

 

A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Egyetértek veled egyszer sor kerül rá

Tovább 

Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.

Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.

Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Nagyon jó kis recept élni fogok vele Köszönöm

Hozzávalók:

2 kg nagyon érett otelló szőlő, 60 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj.

 

A megmosott, leszemezett szőlőből befőző lábasba egy réteget leterítünk, rászórunk egy réteg cukrot, és a fűszerekből egy keveset. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók.

Fedő nélkül kis lángon főzzük, a habot, és a szőlőmagokat eltávolítjuk.Ha már nem jön mag a tetejére, elzárjuk a gázt. Tűzforrón üvegekbe töltjük, és akkor kötjük le, ha a teteje bőrösöduk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Nem rossz köszönöm szépen

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 46 perce új képet töltött fel:

Birs_almasajt_2079784_1387_s

Garáz József 46 perce új képet töltött fel:

Birs_alma_sajt_2079783_4381_s

Garáz József 46 perce új képet töltött fel:

Birs_dzsem_2079782_1235_s

Garáz József írta 2 órája a(z) Herőce képhez:

Heroce-002_2079778_4492_s

Anna Köszönjük szépen. Mikor hazaértem a kertből az ajtó ...

Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:

Rakott_palacsintatorta_2079781_5116_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Herőce képhez:

Heroce-002_2079778_4492_s

József de jól néz ki! Gratulálok! Mi is nagyon szeretjük.

Garáz József 4 órája új képet töltött fel:

Heroce-002_2079778_4492_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Nyuszi leves cérnametélttel, rakott...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Pisztáciás Kep-kap képhez:

Pisztacias_kepkap_2079536_2617_s

Köszönöm Marcsikám, az finom lesz! Puszi.

Domján Mária írta 3 napja a(z) Pisztáciás Kep-kap képhez:

Pisztacias_kepkap_2079536_2617_s

Nyissad ki az ablakot fényposta indul Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu