Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.
A tejet, szerecsendióval, sóval, borssal felforraljuk. Lassan adagolva, állandóan kavarva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját megvajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.
Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.
|
|
8 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
A muffin tésztája lehet sós is!
20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.
Hozzávalók:
2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.
A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.
Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.
Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.
Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.
8 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg nagyon érett otelló szőlő, 60 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj.
A megmosott, leszemezett szőlőből befőző lábasba egy réteget leterítünk, rászórunk egy réteg cukrot, és a fűszerekből egy keveset. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók.
Fedő nélkül kis lángon főzzük, a habot, és a szőlőmagokat eltávolítjuk.Ha már nem jön mag a tetejére, elzárjuk a gázt. Tűzforrón üvegekbe töltjük, és akkor kötjük le, ha a teteje bőrösöduk.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás