Finomságok Konyhája Blog: 2012. november

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. november

 Tejszínes mustármártásos hús

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Tejszínes mustármártásos hús

 

Tejszínes mustármártásos hús
Hozzávalók:

50dkg csirkemell vagy sertéstarja csíkokra vágva,
1 fej hagyma,
3 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
4 evőkanál mustár,
só, bors,
olaj.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!

 Gyümölcsös alagút recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Gyümölcsös alagút recept

Hozzávalók:
1 csomag citrom ízű gyümölcskocsonya,
5 dl joghurt,
1 dl tej,
1 csomag zselatin,
4 ananászkarika (konzerv),
1 kivi,
4 db felezett őszibarack (konzerv),
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

      Az őzgerincformát betesszük a hűtőbe, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen. A gyümölcskocsonyát a felhasználási javaslat szerint elkészítjük, és amíg szobahőmérsékletre lehűl, a joghurtot cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, a gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik!

Tovább 

 

 Szaloncukor alap

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 
50
dkg
cukor
10
evőkanál
víz
3
dkg
vaj
csokoládé

A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.

Tovább 

 Kávés szaloncukor

11 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalók: 
0.5
kg
cukor
10
evőkanál
víz
feketekávé
vaj
tortabevonó vagy csokoládé

A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szívesen Marcsikám.
Én meg veszek 30 dkg-ot a boltban,én szaloncukrot nem készítek.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Kókuszos szaloncukor

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 
50
dkg
cukor
10
evőkanál
víz
10
dkg
kókuszreszelék
csokoládé

A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.

Tovább 

 Szaloncukor házilag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A szaloncukrot szinte mindig mindenki a boltban veszi meg ilyenkor karácsony előtt, pedig annyira nem is nehéz elkészíteni otthon. Igazából nem is kell hozzá más, mint cukor, csokoládé, és valami, amivel ízesítjük a tölteléket. Itt van néhány recept, ha valaki kedvet kap hozzá, nyugodtan kipróbálhatja. 

Egy átlagos, négytagú magyar család karácsonyra négy doboz szaloncukrot vesz a statisztikák szerint, ez fejenként nagyjából 50 darab. És kevesen tudják, de ez csak Magyarországon szokás, a szaloncukor ugyanis hungarikum, sehol máshol nem díszítik ilyen kis csomagolt édességekkel a karácsonyfákat. 

A szaloncukor ősét (fondantcukor) a franciák a XIV.

Tovább 

 Fűszeres karácsonyi kuglóf recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Fűszeres karácsonyi kuglóf recept

 

Fűszeres karácsonyi kuglóf recept

Hozzávalók 1 kuglófhoz:
225 g vaj és még egy kevés a sütéshez,
1 ek. friss zsemlemorzsa,
225 g kristálycukor,
50 ml víz,
3 tojás, sárgája és fehérje elválasztva,
225 g élesztővel kevert liszt,
l,5 tk. fűszerkeverék,
2 ek. angyalgyökér, apróra vágva (v. lestyán),
2 ek. vegyes gyümölcshéj,
50 g cukrozott cseresznye apróra vágva,
50 g tört dió,
porcukor a díszítéshez.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

...és milyen remekül néz ki!

Tovább 

 Gombás mignon recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gombás mignon recept

 

Gombás mignon recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 vékony szelet fehér kenyér,
120 g libamájkrém,
4 nagy fej gomba,
70 g/5 ek. vaj,
2 tk. növényi olaj,
4 db marhabúsfiié (steak),
kb. 2,5 cm vastag,
3-4 ek. madeira- vagy vörösbor,
125 ml marhahúslé,
vízitorma a díszítéshez.

Elkészítés:

A kenyeret a hússzeletekkel azonos nagyságúra vágjuk fel, lehetőleg kör alakúra. Ezután pirítsuk meg, majd kenjük meg a libamájkrémmel, és meleg tányéron tegyük félre.

Tovább 

Gesztenyés-gombás-áfonyás kenyér recept

 

Gesztenyés-gombás-áfonyás kenyér recept

Hozzávalók 8 személyre:
3 ek. olívaolaj, plusz a megkenéshez,
2 közepes fej hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
75 g csiperke- v. sampinyongomba,
100 ml vörösbor,
225 g gesztenyepüré (ne legyen édesítve),
50 g friss, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérmorzsa,
só, frissen őrölt fekete bors,
75 g áfonya, plusz a díszítéshez,
450 g tészta (édes),
liszt a megszóráshoz,
1 kis tojás felverve a megkenéshez.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Engem sem fogott meg. Marcsika a nagy áruházakban TESCO Auchan stb.lehet venni cukor nélküli gesztenye masszát, ezeket lehet használni húsokhoz tölteléknek.Legalábbis itt Érden ill.már sok helyen lehet kapni. Meg kell nézni mert könnyen összetéveszthető a csomagolásuk miatt a másik gesztenye masszával, de rá van írva, hogy cukor nélküli.

Tovább 

 Csokoládés narancshabkrém recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés narancshabkrém recept

 

Csokoládés narancshabkrém recept

Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.

Elkészítés:

Először is kerítünk 6 gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek! A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára 1-2 ek.

Tovább 

 Kókuszos habcsók recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Kókuszos habcsók recept

 

Kókuszos habcsók recept

Hozzávalók 40 darabhoz:
140 g (kb. 4) tojásfehérje,
1 ek. citromlé,
140 g kristálycukor,
140 g kókuszreszelék,
30 g étkezési keményítő,
50 g tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:

Meleg vízfürdőben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral, majd kíméletesen, de alaposan, lyukas fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket és az étkezési keményítőt.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom én is szoktam készíteni , csak én ostya lapra szoktam tenni .

Tovább 

 Karácsonyi korona recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Karácsonyi korona recept

 

Karácsonyi korona recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
50 g élesztő,
130 g cukor,
3 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tojás,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
100 g vaj/margarin,
100 g mazsola,
50 g cukrozott citromhéj,
50 g cukrozott narancshéj,
vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek. morzsacukor.

Elkészítés:

 

Az élesztőt 1 kk. cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marcsikám:))

Tovább 

 Orosz csirkeleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Orosz csirkeleves

A recepthez szükséges: 1 kisebb zacskó csirkeaprólék, 25 deka vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 cékla, 10 deka savanyú káposzta, 1 közepes burgonya, 1 deci tejföl, 1 csapott evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld és ízlés szerint só, törött fekete bors.

A csirkeaprólékot tisztítás után darabold fel, majd 1,5 liter sós vízben főzd félpuhára. Közben a zöldségféléket tisztítsd meg, vágd apró darabokra, a burgonyát és a vöröshagymát hámozás után vagdald kis kockákra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csirkével még nem ettem savanyú káposztát, de miért ne lenne finom!

Tovább 

 Elzászi savanyú káposzta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Elzászi savanyú káposzta

A recept hozzávalói: 1 kiló savanyú káposzta, 15 deka füstölt szalonna, 50 deka sertéslapocka, 25 deka főzőkolbász, 1 borjúláb, 2 fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3 babérlevél, 4 szegfűszeg, 2 deci fehérbor, só, illetve fekete bors.

Egy nagyobb lábosban főzd meg a borjúlábat, és add hozzá a hagymákat, a fűszereket. Közben mosd át a káposztát, a szalonnát kockázd apró darabokra, és tedd fel főni a lapockával együtt. Szórd bele a petrezselyemgyökeret, öntsd hozzá a bort, és amikor már majdnem minden puhára főtt, tedd hozzá a főzőkolbászt is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó menü,újítunk az étrenden.

Tovább 

 Olaszos káposzta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Olaszos káposzta

Párolj meg 20 deka savanyú káposztát 1,5 deci zöldségleves lében, és dobj rá 1 szál kakukkfüvet. Egy kis fej, apróra vágott hagymát párolj át kevés olajon, majd keverj hozzá 10 deka darált marhahúst, és süsd addig, amíg aranybarnára pirul. Adj hozzá 1 felkockázott paradicsomot, majd fedő alatt főzd lassú tűzön. Közben 10 deka gnocchit enyhén sós vízben főzz ki, tedd a hús tetejére, és szervírozd a savanyú káposztával.

Édesen is elkészítheted

Keverj össze 2 teáskanál olajat egy kevés mézeskalács fűszerrel, és adjál hozzá 4 evőkanál almaecetet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes ízek!

Tovább 

 Savanyú káposzta almával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Savanyú káposzta almával

A recept hozzávalói: 50 deka savanyú káposzta, 2 darab édes alma, 2 darab zöld alma, 5 deka tökmag és fél deci olívaolaj.

Az almákat felezd meg, vedd ki magházukat, és húsukat héjastul vágd cikkekre. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A káposztát, az almát és a tökmagot keverd alaposan össze egy tálban, majd locsold meg olajjal. Takard le fóliával 30 percre, majd tedd a hűtőbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

 Savanyú káposztáról,amit tudni kell!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Télen sokkal nagyobb szüksége van a szervezetnek vitaminokra, melyhez a savanyú káposzta tökéletes segítséget nyújt. Alacsony kalóriatartalma miatt hasznos kiegészítője lehet fogyókúrádnak is.

A savanyú káposzta fehér fejeskáposztából készül, melyet már az ókori görögök és a rómaiak is ismertek és termesztettek. Az egyiptomi népek különféle betegségek gyógyítására használták, emiatt szent növénynek tartották. A középkori szerzetesek a káposztát nemesítették, így többféle változata jelent meg.

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Köszönöm Editke a hasznos,jó tanácsot! Üdvözlettel.Zsuzsa

Tovább 

 Almás palacsintatekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Almás palacsintatekercs Hozzávalók

(2 személyre)

60 g finomliszt
30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
150 ml tej
1 db tojás
1 kk reszelt narancshéj

Töltelékhez
2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
fél kk őrölt fahéj

Tálaláshoz
juharszirup
tejszínhab


Elkészítés
1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet, tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz. Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!

Tovább 

 Sült túrógombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sült túrógombóc Nem tudom, hogy ezt már más is kitalálta-e, én még nem találkoztam vele, de azt hiszem, hogy mostantól nem fogom főzni a gombócokat. Ismerek többféle túrógombóc receptet, de ilyen finomat még nem ettem. (Tudom, hogy nem szokás saját magunkat dícsérni, de a visszajelzések is ezt igazolják.) Megkapta a 5*-öst.



Sült túrógombóc



Hozzávalók a gombóchoz:

1/2 kg túró

10 dkg cukor

1 tojás

3 zsömle

1 cs.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Lányok!
Az újakat is kipróbáljuk.
Jónak tűnik szerintem.

Tovább 

 Sonkás-keltekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sonkás-keltekercs Hozzávalók 4 főre:
1kg. kelkáposzta
10dkg.vaj
1 ek.köménymag
3dl.tejföl
3 tojás
6dkg.liszt
5dkg.reszelt sajt

10 szelet gépsonka

Elkészítés:
A kelkáposztát laskára /hosszú csíkokra/ vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik.
Valamikor elkészítem.
Köszönöm a hozzászólásaitokat.

Tovább 

 Hamis rántott hús

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hamis rántott hús hozzávalók 2 főre
250 g darált hús

bors
½ vöröshagyma apróra vágva
kb. 50 g zsemlemorzsa
1 db tojás
2 ek vaj
2 ek napraforgó olaj

A darált húst a hagymával, sóval, borssal, és kb. 1 ek zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
A húsmasszából formázzunk 2 lapos szeletet.
A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Forgassuk a szeleteket a zsemlemorzsába, majd a tojásba.
Egy serpenyőben forrosítsuk fel a vajat az olajjal. Közepes hőmersekleten süssük a hússzeleteket oldalanként 5-5 percig.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Egyet értek Marikával finom lehet, ki kell próbálni.
Köszönöm a receptet.

Tovább 

 Francia túrós pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Tésztához:
/25x20 tepsi /25 dkg liszt12 dkg margarin1 tojássárgája1/2 cs sütőpor 5 dkg porcukor 1/2 dl tej
Töltelékhez:
1 cs vaníliás cukor 50 dkgtúró1 tojássárgája +2tojásfehérjeízlés szerint cukor, citromhéj, mazsola
Krémhez:
1 csvaníliapuding 5 dl tej4 evőkanál cukor 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 -át félretesszük, ebből megcsináljuk a rácsokat, a többit atepsibe nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét habnak, és aztis belekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!
Örülök,hogy tetszik a recept.

Tovább 

 Burgonyás-sajtos háromszögek recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Burgonyás-sajtos háromszögek recept

Hány személyre: 4

» 30 dkg liszt
» 15 dkg főt burgonya
» 5 dkg reszelt sajt
» 1 tojás
»
» őrölt bors

 

 

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belöle. Tegyük őket sütőpapíros tepsibe, kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük készre. 50 perc alatt elkészíthető.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jónak tünik.

Bundázott camembert almával és zsemlével recept

Hány személyre: 4

» 4 Tihany camembert sajt
» 3 tojás
» 4 zsemle
» 5 dkg dióbél
» 2 alma
» 5 dkg zsemlemorzsa
» 5 dkg liszt
» olaj
»

 

 

A Camembert sajtokat 3 egyenlő korongra vágjuk, majd megszórjuk mindegyiket durvára őrölt dióval. Rátesszük egy almakarikát a sajtkorongra, majd újra sajt, dió, alma és végül megint sajt réteggel fejezzük be. Bepanírozzuk, és kisütjük, zsemlével kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon íny csiklandó!!!

Tovább 

 Tejfölös gombagulyás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  • Hozzávalók

    40 dkg gomba

    60 dkg burgonya

    50 dkg vegyes leveszöldség

    2 dl tejföl

    1 nagy fej vöröshagyma

    5 dkg füstölt szalonna

    1 evőkanál olaj

    1 evőkanál piros fűszerpaprika

    1 teáskanál liszt

    1 teáskanál őrölt bors

  • Elkészítés

    A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és fazékba tesszük. Az olajat ráöntve, a zsírját kiolvasztjuk.

    Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom,szívesen megkóstolnám!

Tovább 

 Gomba vadasan

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gomba vadasan

 

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók

    50 dkg gomba

    3 evőkanál olaj

    2 szál sárgarépa

    2 szál petrezselyemzöld

    1 evőkanál finomliszt

    1 evőkanál reszelt vöröshagyma

    1 dl tejföl

    só, szemes bors ízlés szerint

    mustár ízlés szerint

    babérlevél ízlés szerint

    citromhéj ízlés szerint

    citromlé ízlés szerint

    cukor ízlés szerint


  • Elkészítés

    A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őröltborssal ízesítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet!

Tovább 

 Pezsgőkoktél:

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Pezsgőkoktél:

Hozzávalók:

  • 2 dl vörös pezsgő (legjobb, ha édes)
  • 1 dl áfonya vagy fekete ribizlilé
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál barnacukor

Elkészítés:

Az áfonya vagy fekete ribizli levet, a lime levét és a barnacukrot jéggel együtt shakerben összerázzuk, majd leszűrjük nagyobb méretű pezsgőspohárba. Ezután felöntjük a pezsgővel. Koktél cseresznyével díszíthetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Erzsikém.)))

 Kókuszos mámor

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kókuszos mámor

Hozzávalók:

  • 5 cl malibu rum
  • 4 cl kókuszlikőr
  • 1 evőaknál cukrozott, sűrített tej
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tejszínt a sűrített tejjel elkeverjük. Ezután a többi hozzávalóval, valamint jéggel együtt shakerbe öntjük, összerázzuk, és poharakba szűrjük. A tetejét díszíthetjük aranybarnára pirított kókuszreszelékkel.

 Karácsonyi koktélok

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Karácsonyi koktélok

 

A koktélok a karácsonyi menü különleges és ízletes kiegészítői.

A karácsonyi menüsorhoz a tippünket
Elsősorban welcome – drink – ként, vagy étkezés után kínáljuk, de természetesen étel nélkül, önmagukban is aktív alkotóelemei a vidám összejöveteleknek, hiszen egy igazi koktélparty felejthetetlen emlékké válhat!

A következőkben olyan koktélokat ajánlok, amelyek ízvilága igazi karácsonyi hangulatot varázsol.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Őszintén mondva,én sem szoktam koktélokat készíteni,eddig nem igényelte a család.
Este egy kis pohár pezsgő az Ünnep kedvéért és hogy együtt a család tiszteletére.
Puszi:Edit.

Tovább 

Csináld magad: gyerekkorunk kedvenc édességei


Csináld magad: gyerekkorunk kedvenc édességei


Emlékszel még a téli fagyira és a vaníliás karikára?
Mindannyian imádtuk őket, és mostantól házilag is le tudod gyártani.


Csináld magad: gyerekkorunk kedvenc édességei

 

Kókusztekercs

Hozzávalók 2 rúdhoz:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 4 evőkanál holland kakaópor
• 15 dkg porcukor
• 2 dl tej
• 1 teáskanál rum vagy 5 csepp Dr.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én még hátra vagyok majdnem minddel.
Jó receptek.
Először a fagyit és a bonbon meggyet készítem el.
Sport szeletet és a kókusztekercset már készítettem,de már régen.
Köszönjük Zsuzsikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

Az év vége felé haladva, mindenhol felpezsdül az élet, mely magával hozza a jobbnál jobb Akciós ajánlatokat, vásárlási lehetőségeket. Mi is felpörgettük magunkat, hogy újdonságainkkal, kihagyhatatlan választékainkkal és természetesen fantasztikus árainkkal és akcióinkkal a vásárlóink kedvében járjunk.  Reméljük ajánlatainkkal  Felforrósítjuk a Hangulatot” az elkövetkezendő hetekben.

 

További  érdekességeket, információkat, ajánlatokat nyomon követhetitek az alábbi oldalunkon is.

Tovább 

 Normand almatorta - Calvados nélkül

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Remekül néz ki! Biztosan finom.Ki fogom próbálni ,mert szeretem az
almát minden módon,nyersen ,sülve,főzve...............:-)
Köszönöm szépen Editkém!
Üdv Erzsike

 Diós kuglóf (liszt nélkül)

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a hozzászólásokat Mindenkinek.
Valóban ez a recept költséges,ahogy Ilike írta.
Nekem is van dió tortám liszt nélküli receptem,azt is meg lehet sütni kuglófban,gyümölcsöket bele szórva egy kevés csokival lecsurgatva.
Úgy is szép lesz.
Majd hét végén beírom a receptet.
Most nincs erre időm.

néphagyomány  2012.11.12. | 07:58 Nagyanyáink receptje a nyerő – Az (újratöltött) káposzta és a hurka fesztiválja


 

 

 

 

„Hurka lesz és van. Ami nincsen, az nem létezik.” Ezzel a két feszesre fogalmazott axiómával indult kalandozásunk az első székelyföldi töltöttkáposzta- és hurkafesztivál telephelyén, a sepsiszentgyörgyi Park komplexum alatti színhelyen, szombaton délelőtt.

Az egyik helyi vendéglő töltött káposzta méreteiről kiderült, hogy „a gramázs meg kell, hogy legyen, s akkor lesz közepes méretű, de finom” a töltelék, de olyan is akadt, aki (nagy szomorúságunkra) piros paprikával akarta megbolondítani a végterméket, azt már nem sikerült elkapni a beszédfoszlányokból, hogy a tölteléket-e vagy a hurkát, mindenképpen itt a feljelentést megtesszük, ne engedjék többé gasztronómiai fesztivál közelébe – vagy netán férjhez, ha fehérnép – , mert hurkába vagy töltött káposztába piros paprikát tenni perverzió.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen az ismertetőt Zsuzsikám.
Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Baseli csemege

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók kb. 60 darab süti elkészítéséhez: 25 dkg méz, 10 dkg reszelt alma, 25 dkg reszelt mandula, 30 dkg Graham liszt, késhegynyi sütőpor, 7 dkg kandírozott citromhéj, 7 dkg apróra vágott mazsola, szerecsendió, gyömbér, őrölt szegfűszeg, egy teáskanál fahéj, 3 evőkanál citromlé, 4 evőkanál sűrített tej, 5 dkg pucolt és csíkokra vágott mandula a díszítéshez.

Melegítsük meg a mézet, majd keverjük hozzá a reszelt almát. Szórjuk bele a darált mandulát, keverjük össze alaposan az egészet, majd vegyük le a lángról.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

EZ sem rossz!
P:Ilike

Tovább 

 Vadas pulykacomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a nagydarabokra vágott combot és hátat, majd kevés vörös bort vagy vizet öntve alá. egy kis fej vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával, csipet kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval, kevés Piros Arany krémmel, egy babérlevéllel, 4 szem borókabogyóval fűszerezzük. Jó puhára poroljuk. elfőtt levét vörös borral vagy vízzel pótoljuk. Egy evőkanál olajban megpirítunk egy evőkanál cukrot, meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, és egy pohár vörös borral felengedve addig forraljuk, míg a karamell fel nem oldódott.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jól hangzik ez a recept!

Tovább 

 Hargitai sertésborda

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertéshús, 3 g törött bors, 2 g majoránna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 db savanyú káposztalevél, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 1 csomó kapor, 4 dkg liszt, 4 dl tejföl, só.

A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a ledarált sertéshúst, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon nagyon finomnak tűnik!

Tovább 

 Mandulás fahéjas kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mandulás fahéjas kocka

 

Hozzávalók


a tésztához:

25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristálycukor
( még jobb, ha barna cukor), 3 tojás,
25 dkg finomliszt, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál
szódabikarbóna, 1,5 dl főzőtejszín,
10 dkg tisztított mandula
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin


a tetejére:
porcukor
a vaníliahabhoz:
5 dl tej, 1 vaníliarúd, kis darabka citromhéj,
4 evőkanál kristálycukor, 4 tojás, 1 csapott
evőkanál finomliszt vagy főzni valaó vaníliaízű
pudingpor


1.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

EZ finom!Jól hangzik a rp.
P.Ilike

Tovább 

 Töltött burgonyakrokett

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

 

Töltött burgonyakrokett
Töltött burgonyakrokett Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 5 dkg főtt füstölt sonka, 1 tojás, 7 dkg gouda vagy cheddar sajt, 4 szál zöldhagyma, 5 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors; Hozzávalók a panírozáshoz: 2 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa; Hozzávalók a sütéshez:...
Hozzávalók a sütéshez:
olaj;

Hozzávalók a mártáshoz:
7 dkg gouda vagy cheddar sajt,
1,5 dl tej,
1,5 dl húsleves,
3 dkg liszt,
3 dkg vaj,
1 kk dijoni mustár,
néhány szál petrezselyem Töltött burgonyakrokettA burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, a tejben 15-20 perc alatt megfőzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marikák.
Örülök,hogy tetszik.

Tovább 

 Borzas vadszelet tejfölös mártással

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Borzas vadszelet tejfölös mártással


Hozzávalók:
8 szelet vaddisznókaraj,
só,
8 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt;

Hozzávalók a palacsintához:
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 dl tej,
2 nagyobb burgonya lereszelve,
só, bors,
reszelt szerecsendió;

Hozzávalók a mártáshoz:
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt fehér bors,
vegeta

Borzas vadszelet tejfölös mártássalA húst megmossuk, felszeleteljük, húsverővel kissé kiklopfoljuk és besózzuk. Tojásból, lisztből tej hozzáadásával sűrű palacsintatésztát keverünk, amelybe nyers reszelt burgonyát teszünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom ez nagyon!!!

Tovább 

 Libamáj lyoni módra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mennyei eledel!!!

 Ludaskása

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kisgyermek voltam amikor utoljára ettem ludas kását.

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 3 szem közepes savanykás alma
  • ízlés szerint, cukor, fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj vagy ráma margarin
  • 2 evőkanál baracklekvár
ElkészítésAlmarózsa

Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Holnap lesz a "puding próba", ha minden összejön.
P.Ilucika

Tovább 

 Csirkemájpástétom

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csirkemájpástétom

2012. április 10.

Hozzávalók:
8 ek vaj,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
40 dkg csirkemáj összevágva,
2 ek konyak,
½ kk friss kakukkfűlevél,
só, bors;

Hozzávalók a pirítóshoz:
8 szelet bagett,
1 gerezd fokhagyma félbevágva,
a szóráshoz olívaolaj

CsirkemájpástétomA vaj negyedét megolvasztjuk, és a fokhagymát 1 perc alatt óvatosan megfuttatjuk rajta. A csirkemájat beledobjuk, és kb. 5 percig pirítjuk, amíg megbarnul, azután a vajas levével együtt egy háztartási robotgépbe töltjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Kókuszos csiga

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kókuszos csiga

2012. június 26.

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
4 tojássárgája,
3 dkg friss élesztő,
1 dl tej,
1 ek cukor,
csipet só;

Hozzávalók a krémhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
25 dkg kókuszreszelék

Kókuszos csigaAz élesztőt a langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a közepébe a tojássárgákat és az élesztőt, és puha tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, tehetünk bele pici tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Azt nem értem,hogy mitől barna a töltelék,hiszen kókuszos.

Tovább 

 Csokoládés brownies

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
12-13 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg dió, 10 dkg hámozatlan mandula, 4 tojás, 15 dkg + 6 g porcukor, 17-18 dkg liszt, 2 csapott tk. sütőpor, a tepsi kikenéséhez: margarin, erős alufólia, minyompapír

Elkészítés:
Egy kb. 32 x 39 cm-es, legalább 3,5 cm mély tepsi felét margarinnal vékonyan kikenjük, majd több réteg alufóliából hajtogatott sínnel középen leválasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom, most már nem csak az amerikaiak kedvence ez a sütemény.

Tovább 

 Adventi vajaskeksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 közepes tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 50 dkg liszt, kb. 3/4 dl sűrű tejföl, fél teáskanál sütőpor, 1 tojássárgája, 3 evőkanál tej, a díszítéshez: tetszés szerint mogyoró, dióbél, kandírozott cseresznye és natúr (nem sós) pisztácia

Elkészítés:
A vajat krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, végül belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek Marcsival.

Tovább 

 Bögrés meggyes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 Hozzávalók:4 tojás, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1/2 bögre olaj,1 csomag sütpor, 70 dkg kimagozott meggyA tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk apránként a lisztet, a sütport, az olajat, ha nagyon sr,egy kanálnyi vizet is hozzákeverhetünk. A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.

A  tetejére rászórjuk a meggyet és 180 fokon sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyik unokám keresztelőjénél keveselltem a sütit és még összedobtam egy ilyen bögréset. A leggyorsabban elfogyott és mindenki ezt kereste.

 Egyszerű,gyors kókuszos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • 30 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tejföl
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, kis tepsiben sütjük. Ha a tészta kihűlt, tetejére csokimázt kenünk, és megszórjuk még kókuszreszelékkel.

Megjegyzés:

Nagyon gyorsan el lehet készíteni,amilyen gyors,olyan finom is.

 Sütőtökös tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Nagyon érdekes ,köszönöm! Soha nem ettem még ilyet!
Kipróbálom...

 Bújtatott csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bújtatott csirke

Nagyon egyszerűen elkészíthető, de nagyon ízletes étel. Jó előre összeállíthatjuk, és akkor sem igényel állandó felügyeletet, amikor már a sütőben van. Eredetileg római tálban készül, de használhatunk más lefedhető edényt, vagy a sütéshez letakarhatjuk alufóliával vagy sütőfóliával is

Hozzávalók: adagonként

  • 1 nagyobb csirke, vagy 80 dkg egyéb csirkehús,
  • 1,5 kg krumpli,
  • 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve,
  • só ízlés szerint (vigyázat, a szalonna sós).

Tovább 

 Ropogós sajtos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ropogós sajtos sütemény

(peynirli gevrek)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáscsésze joghurt
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg juhsajt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés tej, só szezámmag

Elkészítés: A joghurtot, tojásokat, olajat, margarint, sütőport, sajtot a fenti sorrendben összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, 3 részre osztjuk úgy, hogy cm vastag kerek lapokat kapjunk.

Tovább 

 Omlós krémes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Krém:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dkg szalalkáli
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • fél dl tej

A felsorolt anyagokból tésztát gyúrunk, azt két részre osztjuk, és két lapot sütünk belőlük, ezeket töltjük majd a krémmel. Három tojás sárgáját simára keverjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál lisztet és 4 dl tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Ez a recept gyors egyszerű,és nagyon finom.Köszönöm szépen

Tovább 

 Gyümölcsös mozaik

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gyümölcsös mozaik

Hozzávalók:

  • 3 nagy egész tojás
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 40 dkg vegyes idénygyümölcs (amely lehet befőtt is)
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál só
  • a tepsihez margarin és zsemlemorzsa.

Egy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megforgatjuk.

Tovább 

 Csodasajtos sós sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csodasajtos sós sütemény

Hozzávalók: (2 gáztepsinyi)

  • 25 dkg reszelt sajt (ementáli, füstölt, trappista stb. vegyesen)
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 1-1 teáskanál sütőpor és só
  • 1 mokkáskanál törött bors

a tetejére 1 tojás és ízlés szerint mák, szezámmag, reszelt sajt, durvára darált dió. Előkészítés: nagy tálban egyszerre összegyúrom a sajtot, a lisztet, a margarint és az összes hozzávalót, ezután a cipóba formált tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és rudakat vagy kis pogácsákat formázok belőle.

Tovább 

 Tiramisu golyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ki kell próbálni,úgy tünik finom!

 Csíkos pudingpite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csíkos pudingpite

(kb. 16 szelet)

Hozzávalók:
Töltelékhez:

1 üveg meggy befőtt (kb. 350 g)
2 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
750 ml tej
80 g porcukor
250 ml tejszín
100 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
50 g darált mandula

Kelt tésztához:

350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojásfehérje (közepes méretű)
150 ml tejszín
75g lágy margarin

Ezenkívül:

1 tojássárgája (közepes méretű)
50 g szeletelt mandula
50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)

Előkészítés:

A tepsit (kb.

Tovább 

 Almás tejberizs kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás tejberizs kocka

(kb. 16 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
250 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
5 tojás (közepes méretű)
175 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 g alma
500 ml tej
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
3 levél Dr.

Tovább 

 Almás fonatok

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás fonatok

(Kb. 20 darab)

Hozzávalók:
Kelt tésztához:

450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
300 ml langyos tej
1 csipet só
80 g porcukor
80 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

3 alma (közepes méretű)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
50 g darált mandula
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Ezenkívül:

1 tojás
Kevés jégcukor

Előkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

Tovább 

 Mézes krémes aszalt meggyel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mézes krémes aszalt meggyel

Hozzávalók:

500 g liszt
150 g porcukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g lágyvaj vagy margarin

Töltelék:

500 ml tej
100 g búzadara
200 g porcukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin

Díszítés:

50 g porcukor

Elkészítés:

A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes kevergetés mellett felmelegítjük (kb.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 14 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu