Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
50dkg csirkemell vagy sertéstarja csíkokra vágva,
1 fej hagyma,
3 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
4 evőkanál mustár,
só, bors,
olaj.
Gyümölcsös alagút recept
Hozzávalók:
1 csomag citrom ízű gyümölcskocsonya,
5 dl joghurt,
1 dl tej,
1 csomag zselatin,
4 ananászkarika (konzerv),
1 kivi,
4 db felezett őszibarack (konzerv),
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
Az őzgerincformát betesszük a hűtőbe, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen. A gyümölcskocsonyát a felhasználási javaslat szerint elkészítjük, és amíg szobahőmérsékletre lehűl, a joghurtot cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, a gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk.
|
|
50
|
dkg
|
cukor
|
10
|
evőkanál
|
víz
|
3
|
dkg
|
vaj
|
csokoládé
|
A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
0.5
|
kg
|
cukor
|
10
|
evőkanál
|
víz
|
feketekávé
|
||
vaj
|
||
tortabevonó vagy csokoládé
|
A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
50
|
dkg
|
cukor
|
10
|
evőkanál
|
víz
|
10
|
dkg
|
kókuszreszelék
|
csokoládé
|
A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
A szaloncukrot szinte mindig mindenki a boltban veszi meg ilyenkor karácsony előtt, pedig annyira nem is nehéz elkészíteni otthon. Igazából nem is kell hozzá más, mint cukor, csokoládé, és valami, amivel ízesítjük a tölteléket. Itt van néhány recept, ha valaki kedvet kap hozzá, nyugodtan kipróbálhatja.
Egy átlagos, négytagú magyar család karácsonyra négy doboz szaloncukrot vesz a statisztikák szerint, ez fejenként nagyjából 50 darab. És kevesen tudják, de ez csak Magyarországon szokás, a szaloncukor ugyanis hungarikum, sehol máshol nem díszítik ilyen kis csomagolt édességekkel a karácsonyfákat.
A szaloncukor ősét (fondantcukor) a franciák a XIV.
Fűszeres karácsonyi kuglóf recept
Hozzávalók 1 kuglófhoz:
225 g vaj és még egy kevés a sütéshez,
1 ek. friss zsemlemorzsa,
225 g kristálycukor,
50 ml víz,
3 tojás, sárgája és fehérje elválasztva,
225 g élesztővel kevert liszt,
l,5 tk. fűszerkeverék,
2 ek. angyalgyökér, apróra vágva (v. lestyán),
2 ek. vegyes gyümölcshéj,
50 g cukrozott cseresznye apróra vágva,
50 g tört dió,
porcukor a díszítéshez.
Gombás mignon recept
Gombás mignon recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 vékony szelet fehér kenyér,
120 g libamájkrém,
4 nagy fej gomba,
70 g/5 ek. vaj,
2 tk. növényi olaj,
4 db marhabúsfiié (steak),
kb. 2,5 cm vastag,
3-4 ek. madeira- vagy vörösbor,
125 ml marhahúslé,
vízitorma a díszítéshez.
Elkészítés:
A kenyeret a hússzeletekkel azonos nagyságúra vágjuk fel, lehetőleg kör alakúra. Ezután pirítsuk meg, majd kenjük meg a libamájkrémmel, és meleg tányéron tegyük félre.
Gesztenyés-gombás-áfonyás kenyér recept
Hozzávalók 8 személyre:
3 ek. olívaolaj, plusz a megkenéshez,
2 közepes fej hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
75 g csiperke- v. sampinyongomba,
100 ml vörösbor,
225 g gesztenyepüré (ne legyen édesítve),
50 g friss, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérmorzsa,
só, frissen őrölt fekete bors,
75 g áfonya, plusz a díszítéshez,
450 g tészta (édes),
liszt a megszóráshoz,
1 kis tojás felverve a megkenéshez.
Csokoládés narancshabkrém recept
Csokoládés narancshabkrém recept
Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.
Elkészítés:
Először is kerítünk 6 gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek! A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára 1-2 ek.
Kókuszos habcsók recept
Kókuszos habcsók recept
Hozzávalók 40 darabhoz:
140 g (kb. 4) tojásfehérje,
1 ek. citromlé,
140 g kristálycukor,
140 g kókuszreszelék,
30 g étkezési keményítő,
50 g tortabevonó étcsokoládé.
Elkészítés:
Meleg vízfürdőben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral, majd kíméletesen, de alaposan, lyukas fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket és az étkezési keményítőt.
Karácsonyi korona recept
Karácsonyi korona recept
Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
50 g élesztő,
130 g cukor,
3 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tojás,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
100 g vaj/margarin,
100 g mazsola,
50 g cukrozott citromhéj,
50 g cukrozott narancshéj,
vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek. morzsacukor.
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kk. cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük.
Orosz csirkeleves
A recepthez szükséges: 1
kisebb zacskó csirkeaprólék, 25 deka vegyes leveszöldség, 1 kis fej
vöröshagyma, 1 cékla, 10 deka savanyú káposzta, 1 közepes burgonya, 1
deci tejföl, 1 csapott evőkanál paradicsompüré, 1 csokor
petrezselyemzöld és ízlés szerint só, törött fekete bors.
A
csirkeaprólékot tisztítás után darabold fel, majd 1,5 liter sós vízben
főzd félpuhára. Közben a zöldségféléket tisztítsd meg, vágd apró
darabokra, a burgonyát és a vöröshagymát hámozás után vagdald kis
kockákra.
Elzászi savanyú káposzta
A recept hozzávalói: 1
kiló savanyú káposzta, 15 deka füstölt szalonna, 50 deka sertéslapocka,
25 deka főzőkolbász, 1 borjúláb, 2 fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3
babérlevél, 4 szegfűszeg, 2 deci fehérbor, só, illetve fekete bors.
Egy
nagyobb lábosban főzd meg a borjúlábat, és add hozzá a hagymákat, a
fűszereket. Közben mosd át a káposztát, a szalonnát kockázd apró
darabokra, és tedd fel főni a lapockával együtt. Szórd bele a
petrezselyemgyökeret, öntsd hozzá a bort, és amikor már majdnem minden
puhára főtt, tedd hozzá a főzőkolbászt is.
Olaszos káposzta
Párolj meg 20 deka savanyú
káposztát 1,5 deci zöldségleves lében, és dobj rá 1 szál kakukkfüvet.
Egy kis fej, apróra vágott hagymát párolj át kevés olajon, majd keverj
hozzá 10 deka darált marhahúst, és süsd addig, amíg aranybarnára pirul.
Adj hozzá 1 felkockázott paradicsomot, majd fedő alatt főzd lassú tűzön.
Közben 10 deka gnocchit enyhén sós vízben főzz ki, tedd a hús tetejére,
és szervírozd a savanyú káposztával.
Édesen is elkészítheted
Keverj
össze 2 teáskanál olajat egy kevés mézeskalács fűszerrel, és adjál
hozzá 4 evőkanál almaecetet.
Savanyú káposzta almával
A recept hozzávalói: 50 deka savanyú káposzta, 2 darab édes alma, 2 darab zöld alma, 5 deka tökmag és fél deci olívaolaj.
Az
almákat felezd meg, vedd ki magházukat, és húsukat héjastul vágd
cikkekre. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A
káposztát, az almát és a tökmagot keverd alaposan össze egy tálban,
majd locsold meg olajjal. Takard le fóliával 30 percre, majd tedd a
hűtőbe.
Télen sokkal nagyobb szüksége van a szervezetnek vitaminokra, melyhez a savanyú káposzta tökéletes segítséget nyújt. Alacsony kalóriatartalma miatt hasznos kiegészítője lehet fogyókúrádnak is.
A savanyú káposzta fehér fejeskáposztából készül, melyet már az ókori görögök és a rómaiak is ismertek és termesztettek. Az egyiptomi népek különféle betegségek gyógyítására használták, emiatt szent növénynek tartották. A középkori szerzetesek a káposztát nemesítették, így többféle változata jelent meg.
Almás palacsintatekercs Hozzávalók
(2 személyre)
60 g finomliszt
30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
150 ml tej
1 db tojás
1 kk reszelt narancshéj
Töltelékhez
2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
fél kk őrölt fahéj
Tálaláshoz
juharszirup
tejszínhab
Elkészítés
1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet,
tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz.
Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
Sült túrógombóc Nem tudom, hogy ezt már más is
kitalálta-e, én még nem találkoztam vele, de azt hiszem, hogy mostantól
nem fogom főzni a gombócokat. Ismerek többféle túrógombóc receptet, de
ilyen finomat még nem ettem. (Tudom, hogy nem szokás saját magunkat
dícsérni, de a visszajelzések is ezt igazolják.) Megkapta a 5*-öst.
Sült túrógombóc
Hozzávalók a gombóchoz:
1/2 kg túró
10 dkg cukor
1 tojás
3 zsömle
1 cs.
Sonkás-keltekercs Hozzávalók 4 főre:
1kg. kelkáposzta
10dkg.vaj
1 ek.köménymag
3dl.tejföl
3 tojás
6dkg.liszt
5dkg.reszelt sajt
só
10 szelet gépsonka
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára /hosszú csíkokra/ vágjuk, majd a vajon
köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölt
a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre
borítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a
sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs
belsejében ne maradjon, csak a külső felületen.
Hamis rántott hús hozzávalók 2 főre
250 g darált hús
só
bors
½ vöröshagyma apróra vágva
kb. 50 g zsemlemorzsa
1 db tojás
2 ek vaj
2 ek napraforgó olaj
A darált húst a hagymával, sóval, borssal, és kb. 1 ek zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
A húsmasszából formázzunk 2 lapos szeletet.
A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Forgassuk a szeleteket a zsemlemorzsába, majd a tojásba.
Egy serpenyőben forrosítsuk fel a vajat az olajjal. Közepes hőmersekleten süssük a hússzeleteket oldalanként 5-5 percig.
Burgonyás-sajtos háromszögek recept
Hány személyre: 4
» 30 dkg liszt
» 15 dkg főt burgonya
» 5 dkg reszelt sajt
» 1 tojás
» só
» őrölt bors
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belöle. Tegyük őket sütőpapíros tepsibe, kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük készre. 50 perc alatt elkészíthető.
Bundázott camembert almával és zsemlével recept
Hány személyre: 4
» 4 Tihany camembert sajt
» 3 tojás
» 4 zsemle
» 5 dkg dióbél
» 2 alma
» 5 dkg zsemlemorzsa
» 5 dkg liszt
» olaj
» só
A Camembert sajtokat 3 egyenlő korongra vágjuk, majd megszórjuk mindegyiket durvára őrölt dióval. Rátesszük egy almakarikát a sajtkorongra, majd újra sajt, dió, alma és végül megint sajt réteggel fejezzük be. Bepanírozzuk, és kisütjük, zsemlével kínáljuk.
40 dkg gomba
60 dkg burgonya
50 dkg vegyes leveszöldség
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál olaj
1 evőkanál piros fűszerpaprika
1 teáskanál liszt
1 teáskanál őrölt bors
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és fazékba tesszük. Az olajat ráöntve, a zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk.
Elkészítési idő: | 40 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őröltborssal ízesítjük.
Pezsgőkoktél:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az áfonya vagy fekete ribizli levet, a lime levét és a barnacukrot jéggel együtt shakerben összerázzuk, majd leszűrjük nagyobb méretű pezsgőspohárba. Ezután felöntjük a pezsgővel. Koktél cseresznyével díszíthetjük.
Kókuszos mámor
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejszínt a sűrített tejjel elkeverjük. Ezután a többi hozzávalóval, valamint jéggel együtt shakerbe öntjük, összerázzuk, és poharakba szűrjük. A tetejét díszíthetjük aranybarnára pirított kókuszreszelékkel.
Karácsonyi koktélok
A koktélok a karácsonyi menü különleges és ízletes kiegészítői.
A karácsonyi menüsorhoz a tippünket
Elsősorban welcome – drink – ként, vagy étkezés után kínáljuk, de
természetesen étel nélkül, önmagukban is aktív alkotóelemei a vidám
összejöveteleknek, hiszen egy igazi koktélparty felejthetetlen emlékké
válhat!
12 éve | Rádiné Zsuzsa | 4 hozzászólás
Kókusztekercs
Hozzávalók 2 rúdhoz:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 4 evőkanál holland kakaópor
• 15 dkg porcukor
• 2 dl tej
• 1 teáskanál rum vagy 5 csepp Dr.
Az év vége felé haladva, mindenhol felpezsdül az élet, mely magával hozza a jobbnál jobb Akciós ajánlatokat, vásárlási lehetőségeket. Mi is felpörgettük magunkat, hogy újdonságainkkal, kihagyhatatlan választékainkkal és természetesen fantasztikus árainkkal és akcióinkkal a vásárlóink kedvében járjunk. Reméljük ajánlatainkkal ”Felforrósítjuk a Hangulatot” az elkövetkezendő hetekben.
További érdekességeket, információkat, ajánlatokat nyomon követhetitek az alábbi oldalunkon is.
12 éve | Rádiné Zsuzsa | 2 hozzászólás
néphagyomány 2012.11.12. | 07:58 Nagyanyáink receptje a nyerő – Az (újratöltött) káposzta és a hurka fesztiválja
„Hurka
lesz és van. Ami nincsen, az nem létezik.” Ezzel a két feszesre
fogalmazott axiómával indult kalandozásunk az első székelyföldi
töltöttkáposzta- és hurkafesztivál telephelyén, a sepsiszentgyörgyi Park
komplexum alatti színhelyen, szombaton délelőtt.
Az egyik helyi vendéglő töltött káposzta méreteiről kiderült, hogy „a
gramázs meg kell, hogy legyen, s akkor lesz közepes méretű, de finom” a
töltelék, de olyan is akadt, aki (nagy szomorúságunkra) piros paprikával
akarta megbolondítani a végterméket, azt már nem sikerült elkapni a
beszédfoszlányokból, hogy a tölteléket-e vagy a hurkát, mindenképpen itt
a feljelentést megtesszük, ne engedjék többé gasztronómiai fesztivál
közelébe – vagy netán férjhez, ha fehérnép – , mert hurkába vagy töltött
káposztába piros paprikát tenni perverzió.
Hozzávalók kb. 60 darab süti elkészítéséhez: 25 dkg méz, 10 dkg reszelt alma, 25 dkg reszelt mandula, 30 dkg Graham liszt, késhegynyi sütőpor, 7 dkg kandírozott citromhéj, 7 dkg apróra vágott mazsola, szerecsendió, gyömbér, őrölt szegfűszeg, egy teáskanál fahéj, 3 evőkanál citromlé, 4 evőkanál sűrített tej, 5 dkg pucolt és csíkokra vágott mandula a díszítéshez.
Melegítsük meg a mézet, majd keverjük hozzá a reszelt almát. Szórjuk bele a darált mandulát, keverjük össze alaposan az egészet, majd vegyük le a lángról.
2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a nagydarabokra vágott combot és hátat, majd kevés vörös bort vagy vizet öntve alá. egy kis fej vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával, csipet kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval, kevés Piros Arany krémmel, egy babérlevéllel, 4 szem borókabogyóval fűszerezzük. Jó puhára poroljuk. elfőtt levét vörös borral vagy vízzel pótoljuk. Egy evőkanál olajban megpirítunk egy evőkanál cukrot, meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, és egy pohár vörös borral felengedve addig forraljuk, míg a karamell fel nem oldódott.
Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertéshús, 3 g törött bors, 2 g majoránna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 db savanyú káposztalevél, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 1 csomó kapor, 4 dkg liszt, 4 dl tejföl, só.
A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a ledarált sertéshúst, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk.
Mandulás fahéjas kocka
Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristálycukor
( még jobb, ha barna cukor), 3 tojás,
25 dkg finomliszt, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál
szódabikarbóna, 1,5 dl főzőtejszín,
10 dkg tisztított mandula
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
porcukor
a vaníliahabhoz:
5 dl tej, 1 vaníliarúd, kis darabka citromhéj,
4 evőkanál kristálycukor, 4 tojás, 1 csapott
evőkanál finomliszt vagy főzni valaó vaníliaízű
pudingpor
1.
Borzas vadszelet tejfölös mártással
Hozzávalók:
8 szelet vaddisznókaraj,
só,
8 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt;
Hozzávalók a palacsintához:
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 dl tej,
2 nagyobb burgonya lereszelve,
só, bors,
reszelt szerecsendió;
Hozzávalók a mártáshoz:
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt fehér bors,
vegeta
12 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.
Csirkemájpástétom
Hozzávalók:
8 ek vaj,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
40 dkg csirkemáj összevágva,
2 ek konyak,
½ kk friss kakukkfűlevél,
só, bors;
Hozzávalók a pirítóshoz:
8 szelet bagett,
1 gerezd fokhagyma félbevágva,
a szóráshoz olívaolaj
Kókuszos csiga
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
4 tojássárgája,
3 dkg friss élesztő,
1 dl tej,
1 ek cukor,
csipet só;
Hozzávalók a krémhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
25 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók:
12-13 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg étcsokoládé,
10 dkg dió, 10 dkg hámozatlan mandula, 4 tojás, 15
dkg + 6 g porcukor, 17-18 dkg liszt, 2 csapott tk. sütőpor, a
tepsi kikenéséhez: margarin, erős alufólia,
minyompapír
Elkészítés:
Egy kb. 32 x 39 cm-es, legalább 3,5 cm mély tepsi
felét margarinnal vékonyan kikenjük, majd több
réteg alufóliából hajtogatott sínnel
középen leválasztjuk.
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 közepes tojás, 1 zacskó
vaníliás cukor, 50 dkg liszt, kb. 3/4 dl sűrű
tejföl, fél teáskanál sütőpor, 1
tojássárgája, 3 evőkanál tej, a
díszítéshez: tetszés szerint
mogyoró, dióbél, kandírozott cseresznye
és natúr (nem sós) pisztácia
Elkészítés:
A vajat krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a cukrot
és a vaníliás cukrot. Beleütjük a
tojást, hozzáadjuk a tejfölt, végül
belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Hozzávalók:4 tojás, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1/2 bögre olaj,1 csomag sütpor, 70 dkg kimagozott meggyA tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk apránként a lisztet, a sütport, az olajat, ha nagyon sr,egy kanálnyi vizet is hozzákeverhetünk. A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejére rászórjuk a meggyet és 180 fokon sütjük.
A hozzávalókat összekeverjük, kis tepsiben sütjük. Ha a tészta kihűlt, tetejére csokimázt kenünk, és megszórjuk még kókuszreszelékkel.
Megjegyzés:Nagyon gyorsan el lehet készíteni,amilyen gyors,olyan finom is.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, de nagyon ízletes étel. Jó előre összeállíthatjuk, és akkor sem igényel állandó felügyeletet, amikor már a sütőben van. Eredetileg római tálban készül, de használhatunk más lefedhető edényt, vagy a sütéshez letakarhatjuk alufóliával vagy sütőfóliával is
Hozzávalók: adagonként
(peynirli gevrek)
Hozzávalók:
Elkészítés: A joghurtot, tojásokat, olajat, margarint, sütőport, sajtot a fenti sorrendben összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, 3 részre osztjuk úgy, hogy cm vastag kerek lapokat kapjunk.
Krém:
Tészta:
A felsorolt anyagokból tésztát gyúrunk, azt két részre osztjuk, és két lapot sütünk belőlük, ezeket töltjük majd a krémmel. Három tojás sárgáját simára keverjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál lisztet és 4 dl tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük.
Hozzávalók:
Egy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megforgatjuk.
Hozzávalók: (2 gáztepsinyi)
a tetejére 1 tojás és ízlés szerint mák, szezámmag, reszelt sajt, durvára darált dió. Előkészítés: nagy tálban egyszerre összegyúrom a sajtot, a lisztet, a margarint és az összes hozzávalót, ezután a cipóba formált tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és rudakat vagy kis pogácsákat formázok belőle.
Csíkos pudingpite
(kb. 16 szelet)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
1 üveg meggy befőtt (kb. 350 g)
2 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
750 ml tej
80 g porcukor
250 ml tejszín
100 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
50 g darált mandula
Kelt tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojásfehérje (közepes méretű)
150 ml tejszín
75g lágy margarin
Ezenkívül:
1 tojássárgája (közepes méretű)
50 g szeletelt mandula
50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
Előkészítés:
A tepsit (kb.
Almás tejberizs kocka
(kb. 16 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
250 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
5 tojás (közepes méretű)
175 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
400 g alma
500 ml tej
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
3 levél Dr.
Almás fonatok
(Kb. 20 darab)
Hozzávalók:
Kelt tésztához:
450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
300 ml langyos tej
1 csipet só
80 g porcukor
80 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
3 alma (közepes méretű)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
50 g darált mandula
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
1 tojás
Kevés jégcukor
Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt
előmelegítjük.
Mézes krémes aszalt meggyel
Hozzávalók:
500 g liszt
150 g porcukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g lágyvaj vagy margarin
Töltelék:
500 ml tej
100 g búzadara
200 g porcukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin
Díszítés:
50 g porcukor
Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe
(vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes
kevergetés mellett felmelegítjük (kb.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás