Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mandulás fahéjas kocka
Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristálycukor
( még jobb, ha barna cukor), 3 tojás,
25 dkg finomliszt, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál
szódabikarbóna, 1,5 dl főzőtejszín,
10 dkg tisztított mandula
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
porcukor
a vaníliahabhoz:
5 dl tej, 1 vaníliarúd, kis darabka citromhéj,
4 evőkanál kristálycukor, 4 tojás, 1 csapott
evőkanál finomliszt vagy főzni valaó vaníliaízű
pudingpor
1. A sütőt bekapcsoljuk, és közepesen forróra
előmelegítjük. A puha vajat (margarint) először
magában, majd a cukorral keverjük habosra.
A tojásokat egyesével beledolgozzuk.
A lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával ös�-
szeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejszínnel
együtt. A mandulát durvára vágjuk, szintén a
masszába keverjük.
2. Ezután egy kikent kb.30x20 centis tepsibe
vagy tűzálló tálba simítjuk, majd az előmelegített
sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses
sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük.
Melegen, kockákra vágva tálaljuk, porcukorral
behintvjük, és az ugyancsak meleg vaníliahabbal
körbeöntjük.
3. A vaníliahabhoz a tejet a félbehasított vaníliarúddal
(kevésbbé ízes, de takarékosabb megoldás,
ha a vaníliarúd helyett kb 2-3 csomag
vaníliás cukor készítjük) fölforralunk, a cukros
lisztes (esetleg vaníliás pudingporos) tojássárgájára
szűrjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre
főzzük, végül a tojáshabot beleforgatjuk.
Jó tanács:
Mandula helyett dióval, mogyoróval vagy akár
szezámmagal is készíthetjük, és kerülhet bele
maréknyi mazsola vagy más aszalt gyümölcs is.
Tálalhatjuk hidegen is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!