Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mandulás fahéjas kocka
Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristálycukor
( még jobb, ha barna cukor), 3 tojás,
25 dkg finomliszt, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál
szódabikarbóna, 1,5 dl főzőtejszín,
10 dkg tisztított mandula
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
porcukor
a vaníliahabhoz:
5 dl tej, 1 vaníliarúd, kis darabka citromhéj,
4 evőkanál kristálycukor, 4 tojás, 1 csapott
evőkanál finomliszt vagy főzni valaó vaníliaízű
pudingpor
1. A sütőt bekapcsoljuk, és közepesen forróra
előmelegítjük. A puha vajat (margarint) először
magában, majd a cukorral keverjük habosra.
A tojásokat egyesével beledolgozzuk.
A lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával ös�-
szeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejszínnel
együtt. A mandulát durvára vágjuk, szintén a
masszába keverjük.
2. Ezután egy kikent kb.30x20 centis tepsibe
vagy tűzálló tálba simítjuk, majd az előmelegített
sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses
sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük.
Melegen, kockákra vágva tálaljuk, porcukorral
behintvjük, és az ugyancsak meleg vaníliahabbal
körbeöntjük.
3. A vaníliahabhoz a tejet a félbehasított vaníliarúddal
(kevésbbé ízes, de takarékosabb megoldás,
ha a vaníliarúd helyett kb 2-3 csomag
vaníliás cukor készítjük) fölforralunk, a cukros
lisztes (esetleg vaníliás pudingporos) tojássárgájára
szűrjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre
főzzük, végül a tojáshabot beleforgatjuk.
Jó tanács:
Mandula helyett dióval, mogyoróval vagy akár
szezámmagal is készíthetjük, és kerülhet bele
maréknyi mazsola vagy más aszalt gyümölcs is.
Tálalhatjuk hidegen is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!