Finomságok Konyhája: Csokoládés narancshabkrém recept

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11262 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11262 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11262 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11262 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés narancshabkrém recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés narancshabkrém recept

 

Csokoládés narancshabkrém recept

Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.

Elkészítés:

Először is kerítünk 6 gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek! A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára 1-2 ek. folyékony csokoládét szedünk, és ide-oda forgatva-csorgatva, lágy ívű alakzatot képezünk a kehely alsó felén (A). Hagyjuk megdermedni.
A vaníliarudat felhasítjuk, felforraljuk a tejjel, fedő alatt 10 percig pihentetjük. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük.
Fém keverőtálban/habüstben habosra keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral (B), beleszórjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet (C), és simára keverjük.
Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe (ill. a csomagoláson olvasható utasítás szerint járunk el). A krémet gyöngyözve forrdogáló vízfürdőbe állítjuk, és erőteljesen, folyamatosan keverve besűrítjük (D). Kivesszük a meleg vízből, olvadásig keverjük benne a zselatint, majd jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe állítjuk, hozzáadjuk a narancslikőrt (E), végül belereszeljük a narancsok héját (a narancsokat egyéb célra elhasználjuk), és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém dermedni-kötni kezdene, kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a krémbe (F), és arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor kemény habbá verjük a maradék 3 dl tejszínt, csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedjük, és kisebb-nagyobb rózsákat nyomunk a krém tetejére. Elnegyedelt cukrozott narancsszelettel vagy apróra vágott cukrozott narancshéjjal, csokoládéforgáccsal díszítjük. A hűtőben 2-3 napig is eltartható.

Elkészítési idő: 45 perc + a hűtési idő

Címkék: http://www.finomreceptek.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 6 órája a(z) Szívecske torta képhez:

Szivecske_torta_2115441_6388_s

Marcsi te kitettél magadnak a hét végén.Gratulálok !!!!!

burger eva írta 6 órája a(z) Valentinnapi szivecskék képhez:

Valentinnapi_szivecskek_2115442_7722_s

Csodásan néznek ki.

Domján Mária írta 7 órája a(z) Szívecske torta képhez:

Szivecske_torta_2115441_6388_s

Puszillak édesem köszönöm szépen

Domján Mária írta 7 órája a(z) Valentinnapi szivecskék képhez:

Valentinnapi_szivecskek_2115442_7722_s

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat puszi...

Domján Mária írta 7 órája a(z) Alkalmi disztorta képhez:

Alkalmi_disztorta_2115440_3279_s

Köszönöm szépen lányok puszi

Domján Mária írta 7 órája a(z) Zöldségleves képhez:

Zoldsegleves_2115446_6946_s

Fincsi Köszönöm Annám nagyon guszta és finom leves...

Domján Mária írta 7 órája a(z) Rántott afrikai harcsa filé tört burgonyával. képhez:

Rantott_afrikai_harcsa_file_tort_burgonyaval_2115549_6507_s

Nagyon fincsi .Köszönöm szépen Józsikám

Garáz József 10 órája új képet töltött fel:

Rantott_afrikai_harcsa_file_tort_burgonyaval_2115549_6507_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zöldségleves képhez:

Zoldsegleves_2115446_6946_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy Te jól vagy, és ...

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Zöldségleves képhez:

Zoldsegleves_2115446_6946_s

Nagyon finom levest főztél Anna ,olyan kivánatos szivesen meg...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu