Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés narancshabkrém recept
Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.
Elkészítés:
Először is kerítünk 6
gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek!
A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és
arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára
1-2 ek. folyékony csokoládét szedünk, és ide-oda forgatva-csorgatva,
lágy ívű alakzatot képezünk a kehely alsó felén (A). Hagyjuk
megdermedni.
A vaníliarudat felhasítjuk, felforraljuk a tejjel, fedő alatt 10 percig
pihentetjük. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan
megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük.
Fém keverőtálban/habüstben habosra keverjük a tojássárgákat a
kristálycukorral (B), beleszórjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk
az átszűrt tejet (C), és simára keverjük.
Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe (ill. a csomagoláson olvasható
utasítás szerint járunk el). A krémet gyöngyözve forrdogáló vízfürdőbe
állítjuk, és erőteljesen, folyamatosan keverve besűrítjük (D). Kivesszük
a meleg vízből, olvadásig keverjük benne a zselatint, majd jégkockákkal
lehűtött vízfürdőbe állítjuk, hozzáadjuk a narancslikőrt (E), végül
belereszeljük a narancsok héját (a narancsokat egyéb célra
elhasználjuk), és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém dermedni-kötni kezdene, kemény habbá verünk 3 dl tejszínt,
kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a krémbe (F), és arányosan
elosztva a kelyhekbe szedjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára
hidegre tesszük, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor kemény habbá
verjük a maradék 3 dl tejszínt, csillagcsőrrel ellátott habzsákba
szedjük, és kisebb-nagyobb rózsákat nyomunk a krém tetejére. Elnegyedelt
cukrozott narancsszelettel vagy apróra vágott cukrozott narancshéjjal,
csokoládéforgáccsal díszítjük. A hűtőben 2-3 napig is eltartható.
Elkészítési idő: 45 perc + a hűtési idő
|
|
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fűszeres karácsonyi kuglóf recept
Kókuszos habcsók recept
Karácsonyi korona recept
Naspolya rummal recept