Finomságok Konyhája: Csokoládés narancshabkrém recept

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés narancshabkrém recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés narancshabkrém recept

 

Csokoládés narancshabkrém recept

Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.

Elkészítés:

Először is kerítünk 6 gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek! A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára 1-2 ek. folyékony csokoládét szedünk, és ide-oda forgatva-csorgatva, lágy ívű alakzatot képezünk a kehely alsó felén (A). Hagyjuk megdermedni.
A vaníliarudat felhasítjuk, felforraljuk a tejjel, fedő alatt 10 percig pihentetjük. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük.
Fém keverőtálban/habüstben habosra keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral (B), beleszórjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet (C), és simára keverjük.
Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe (ill. a csomagoláson olvasható utasítás szerint járunk el). A krémet gyöngyözve forrdogáló vízfürdőbe állítjuk, és erőteljesen, folyamatosan keverve besűrítjük (D). Kivesszük a meleg vízből, olvadásig keverjük benne a zselatint, majd jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe állítjuk, hozzáadjuk a narancslikőrt (E), végül belereszeljük a narancsok héját (a narancsokat egyéb célra elhasználjuk), és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém dermedni-kötni kezdene, kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a krémbe (F), és arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor kemény habbá verjük a maradék 3 dl tejszínt, csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedjük, és kisebb-nagyobb rózsákat nyomunk a krém tetejére. Elnegyedelt cukrozott narancsszelettel vagy apróra vágott cukrozott narancshéjjal, csokoládéforgáccsal díszítjük. A hűtőben 2-3 napig is eltartható.

Elkészítési idő: 45 perc + a hűtési idő

Címkék: http://www.finomreceptek.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 8 órája új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu