Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 közepes tojás, 1 zacskó
vaníliás cukor, 50 dkg liszt, kb. 3/4 dl sűrű
tejföl, fél teáskanál sütőpor, 1
tojássárgája, 3 evőkanál tej, a
díszítéshez: tetszés szerint
mogyoró, dióbél, kandírozott cseresznye
és natúr (nem sós) pisztácia
Elkészítés:
A vajat krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a cukrot
és a vaníliás cukrot. Beleütjük a
tojást, hozzáadjuk a tejfölt, végül
belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Lisztezett deszkán a tésztát késfoknyi
vastagra kinyújtjuk. Kb. 3 cm átmérőjű
kiszúrókkal összesen 90 különböző
formát szaggatunk belőle.
A kekszet három, sütőpapírral kibélelt
tepsiben elosztjuk. Tetejüket a tejjel elkevert
tojássárgájával megkenjük, majd
dióval, mogyoróval, kandírozott
cseresznyével és pisztáciával
ízlés szerint, minél tarkábbra
díszítjük. Előmelegített sütőben 175
fokon tepsinként 7-8 perc alatt világosra
sütjük. Miután kihűlt, jól
záródó, lehetőleg fém dobozba rakjuk.
|
|
|
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 napja itt:
egy finom punci szeretnék jó szaftossan
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!