Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, a tejben 15-20 perc alatt
megfőzzük. Hozzáadjuk a vajat és burgonyanyomóval összetörjük.
Beledolgozzuk a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a felkarikázott
zöldhagymát és a kockára vágott sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és
hűlni hagyjuk. A panírozáshoz a tojást felverjük, a morzsát tányérba
szórjuk. A burgonyamasszából lisztezett kézzel gombócokat formálunk.
Először tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A mártáshoz
megforrósított vajon 2 percig pirítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel, a
húslevessel és állandó keverés mellett besűrítjük. Belekeverjük a
reszelt sajtot és a mustárt. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Bő
olajat forrósítunk, a kroketteket adagonként beletesszük és
aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot
lecsöpögtetjük. Mustáros sajtmártással kínáljuk. |
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Borzas vadszelet tejfölös mártással
Csirkemájpástétom