Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sült túrógombóc Nem tudom, hogy ezt már más is
kitalálta-e, én még nem találkoztam vele, de azt hiszem, hogy mostantól
nem fogom főzni a gombócokat. Ismerek többféle túrógombóc receptet, de
ilyen finomat még nem ettem. (Tudom, hogy nem szokás saját magunkat
dícsérni, de a visszajelzések is ezt igazolják.) Megkapta a 5*-öst.
Sült túrógombóc
Hozzávalók a gombóchoz:
1/2 kg túró
10 dkg cukor
1 tojás
3 zsömle
1 cs. vaníliás cukor
5-6 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
tej
Öntet:
2-3 dl tejföl
3 ek. cukor
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
zsemlemorzsa
vaj
cukor
3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok , amennyit
felszív, a másik feléből meg morzsát készítek. (Erre nagyon megfelelő az
aprítógép, ha nincs, le lehet reszelni, de zsemlemorzsát is
használhatunk. A készen vett zsemlemorzsába mindenféle kenyeret
beledarálnak, nem egészen olyan, mintha tényleg csak zsömléből
készítenék.) Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval
összekeverem, végül a tojást és a morzsát is hozzáadom. Egy jénait jól
kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl,
tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Közben egy serpenyőben vajat, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit
kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a
morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom a tetejére.
Nekünk nagyon ízlett, a kihűlt maradék sem keményedett meg, finom puha volt, a megsült tojásos tejföl pedig krémes.
Megjegyzés: ha csak friss zsömlénk van, tegyük a mikróba, a 3 db-ot kb.
1-2 percre, mire kihűl már olyan lesz, minta legalább 3 napos lenne.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás palacsintatekercs
Sonkás-keltekercs
Hamis rántott hús