Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás palacsintatekercs Hozzávalók
(2 személyre)
60 g finomliszt
30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
150 ml tej
1 db tojás
1 kk reszelt narancshéj
Töltelékhez
2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
fél kk őrölt fahéj
Tálaláshoz
juharszirup
tejszínhab
Elkészítés
1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet,
tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz.
Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
2. Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy
evőkanál vizet egy serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön 5-7 percig
főzzük, míg az almák megpuhulnak.
3. Egy teflonserpenyő (18 cm átmérőjű) alján olvasszunk meg egy kis
vajat. A tészta negyed részét öntsük a serpenyőbe, majd egyenletesen
oszlassuk el. Mindkét oldalát süssük 1-2 percig, vagy míg aranybarna nem
lesz. Tartsuk melegen, s a folyamatot ismételjük meg még háromszor,
szükség esetén bevajazva a serpenyőt.
4. A palacsintát töltsük meg az almás töltelékkel, és óvatosan tekerjük fel.
5. Juharsziruppal és tejszínnel tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sült túrógombóc
Sonkás-keltekercs
Hamis rántott hús