Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás palacsintatekercs Hozzávalók
(2 személyre)
60 g finomliszt
30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
150 ml tej
1 db tojás
1 kk reszelt narancshéj
Töltelékhez
2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
fél kk őrölt fahéj
Tálaláshoz
juharszirup
tejszínhab
Elkészítés
1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet,
tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz.
Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
2. Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy
evőkanál vizet egy serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön 5-7 percig
főzzük, míg az almák megpuhulnak.
3. Egy teflonserpenyő (18 cm átmérőjű) alján olvasszunk meg egy kis
vajat. A tészta negyed részét öntsük a serpenyőbe, majd egyenletesen
oszlassuk el. Mindkét oldalát süssük 1-2 percig, vagy míg aranybarna nem
lesz. Tartsuk melegen, s a folyamatot ismételjük meg még háromszor,
szükség esetén bevajazva a serpenyőt.
4. A palacsintát töltsük meg az almás töltelékkel, és óvatosan tekerjük fel.
5. Juharsziruppal és tejszínnel tálaljuk.
|
|
Garáz József 4 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sült túrógombóc
Sonkás-keltekercs
Hamis rántott hús