Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás palacsintatekercs Hozzávalók
(2 személyre)
60 g finomliszt
30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
150 ml tej
1 db tojás
1 kk reszelt narancshéj
Töltelékhez
2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
fél kk őrölt fahéj
Tálaláshoz
juharszirup
tejszínhab
Elkészítés
1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet,
tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz.
Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
2. Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy
evőkanál vizet egy serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön 5-7 percig
főzzük, míg az almák megpuhulnak.
3. Egy teflonserpenyő (18 cm átmérőjű) alján olvasszunk meg egy kis
vajat. A tészta negyed részét öntsük a serpenyőbe, majd egyenletesen
oszlassuk el. Mindkét oldalát süssük 1-2 percig, vagy míg aranybarna nem
lesz. Tartsuk melegen, s a folyamatot ismételjük meg még háromszor,
szükség esetén bevajazva a serpenyőt.
4. A palacsintát töltsük meg az almás töltelékkel, és óvatosan tekerjük fel.
5. Juharsziruppal és tejszínnel tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sült túrógombóc
Sonkás-keltekercs
Hamis rántott hús