Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Rádiné Zsuzsa | 4 hozzászólás
Kókusztekercs
Hozzávalók 2 rúdhoz:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 4 evőkanál holland kakaópor
• 15 dkg porcukor
• 2 dl tej
• 1 teáskanál rum vagy 5 csepp Dr. Oetker rumaroma
A krémhez:
• 15 dkg porcukor
• 20 dkg vaj
• 15 dkg kókuszreszelék + 5-8 dkg a nyújtáshoz
A
darált kekszet a kakaóporral, a porcukorral és a tejjel összedolgozzuk,
majd a rummal vagy a rumaromával ízesítjük, összekeverjük. Fóliába
csomagoljuk, és a hűtőben fél órát pihentetjük. Közben a krémhez a
porcukrot a vajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg
kókuszreszeléket. Kicsomagoljuk a keksztésztát, a deszkára 5-8 dkg
kókuszreszeléket szórunk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a
krémmel, majd szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük,
kb. 2 óra múlva szeletelhető.Vaníliás karika
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
• 25 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
• csipet só
• 2 tojássárgája
• 1 teáskanál Dr. Oetker sütőpor
• 10 dkg étcsokoládé
A
vajat a porcukorral felhabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart
magjait, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojássárgáját, a sütőport, és
összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál hideg
vizet is. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát. Ezt
követően lisztezett felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk,
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét almavájóval (vagy egy kis
átmérőjű kiszúróval) kiszúrjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc
alatt aranyszínűre sütjük. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk,
majd a kekszek alját megmártjuk benne, és hagyjuk megdermedni.Házi konyakos meggy
Hozzávalók 15 darabhoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 5 evőkanál konyak
• 10 dkg magozott meggy
• 1 dl habtejszín
A
csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A meggyet összeforraljuk a
konyakkal. A bonbonformákat (esetleg fém bonbonkapszlikat) ecset
segítségével kikenjük a felolvasztott csokoládéval, majd hagyjuk a
hűtőben megdermedni. Ezt még egyszer megismételjük, majd ha az is
megszilárdult, a közepébe ültetünk egy-egy szem konyakos meggyet. (Ha
szükséges, előzőleg leszűrjük a meggyet.) A tejszínt megmelegítjük.
Az
olvasztott étcsokoládéból félreteszünk 2 evőkanálnyit, a maradékot a
tejszínhez keverjük, és a meggyekre töltjük. Ismét kidermesztjük a
hűtőben. Ezt követően bevonjuk a bonbonokat a maradék csokoládéval (ha
megdermedt, óvatosan újraolvasztjuk mikróban vagy gőz felett). Sport szelet házilag
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
• 30 dkg étcsokoládé (70%-os)
• 17 dkg puha vaj
• 50 dkg gesztenyemassza
• 4 evőkanál rum
• 2 evőkanál frissen facsart citromlé
A
csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, majd a
gesztenyemasszával, rummal, citromlével (robotgép segítségével)
összedolgozzuk. Egy kerámiatálat több réteg fóliával kibélelünk, majd
elsimítjuk benne a masszát. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, másnap
szeleteljük, alufóliába csomagolva kínáljuk.Téli fagyi
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
A tölcsérhez:
• 6 dkg vaj
• 6 dkg liszt
• 6 dkg porcukor
• 2 tojásfehérje
A töltelékhez:
• 4 dl habtejszín
• 10+6 dkg étcsokoládé
A
tölcsér elkészítéséhez megolvasztjuk a vajat, hagyjuk kihűlni, majd
hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet és a porcukrot. Alaposan
kikeverjük, míg teljesen sima masszát kapunk, majd teáskanállal 6-7
halmot teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egy kanál
segítségével kb. 1 mm vékony, 10 cm átmérőjű köröket kenünk belőlük. 180
°C-os sütőben megsütjük, nagyon hamar elkészül, akkor jó, ha kb. 1 cm
vastag barna széle van. Kivesszük a sütőből, és gyors mozdulatokkal
tölcséreket tekerünk belőle (kúpforma híján alufóliából is készíthetünk
formát, amire rátekerjük). Hagyjuk kihűlni, közben ugyanígy elkészítjük a
massza másik felét is.
A töltelékhez a tejszínt közepesen kemény
habbá verjük, az 5 dkg csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a
tejszínhez adjuk. Tovább verjük, míg krémes-sűrű nem lesz. A tölcsérekbe
adagoljuk. Felolvasztjuk a maradék 3 dkg étcsokoládét, és ezzel vonjuk
be a fagyik tetejét.
Tipp: Természetesen kész fagylalttölcsérrel is elkészíthető, akkor 8 darabhoz elég a krém.
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!