Finomságok Konyhája Blog: 2014. december

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. december

10 szem paradicsom

5 deka majonéz

3 tojás

1 gerezd fokhagyma

snidling

A paradicsomot megmosom és szárazra törlöm.

A gömbölyű végüket  levágom,és a magját óvatosan kiszedem

A tojásokat megfőzöm és villával összetöröm.,hozzáadom

a majonézt sót, és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.

A snidlinget felaprítom.Az egészet összekeverem és a paradicsomokat

kis kanállal megtöltöm.

A tetejét apritott petrezselyemmel meghintem

2-3 közepes cukkini

4 tojás

10 deka kemény sajt

majonéz

tejföl

egy csokor kapor

A tojásokat keményre megfőzöm., és felkockázom.

A cukkinit nagyjuku reszelőn lereszelem

A sajtot apró kockákra vágom, a kaprot felaprítom.

A majonézből és tejfölből alapot készítek ,és a hozzávalókat belekeverem

 

20 deka liszt

15 dek vaj

10 deka dió

10 deka cukor

1 evőkanál porcukor

2 tojás

1 bio citrom

A lisztet 7 deka vajjal a citrom levével és reszelt héjával elmorzsolom

Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom

Vékonyra kinyújtom és kiszúrom.

a fehérjét a porcukorral  és 3 deka kristálycukorra lvízgőz felett felverem,  és belekeverem a darált diót.a kiszúrt tésztákra kis gombócokat teszek  és 180 fokon világosra megsütöm

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nekem is tetszik
Köszönöm szépen Anna, hogy megnézted

30 deka alma

1deci olaj

10 deka cukor

5 deka mazsola

2 egész tojás

20 deka liszt

fél csg sütőpor

1 kávéskanál mézes fűszerkeverék

Az almát meghámozom,nagyjuku reszelőn lereszelem.Hozzáadom a cukrot tojásokat,olajat mazsolát sütőporos lisztet, és végül a mézeskalács fűszerkeveréket.12 muffinkosárba elosztom a masszát és 180 fokos sütőben megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Szerintem is finom lehet és jól látod Anna
őzgerincben is elkészíthető
Köszönöm szépen

8 dl tej

1csg vaníliás puding

3 evőkanál cukor

25 deka gesztenyemassza

1csg vaníliás cukor

fél deci rum

10 deka mazsola

A tejet a cukorral és a pudinggal felfőzöm,majd hozzáadom az összezúzott gesztenyemasszát ezzel is még 1-2 percig főzöm

Majd a tűzről leveszem belekeverem  a vaníliás cukrot.Majd botmixerrel habosítom.Rumba áztatott mazsolát beleteszem.Akár melegen,vagy hidegen tálalhatjuk illetve tejszínhabbal is diszíthetem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Én köszönöm Anna a hozzászólást és
úgy döntöttem,hogy én is elkészítem

15 deka reszelt  sajt

10 deka finom liszt

2 tojás

3 deci olaj

A sajtot lereszelem kislyuku reszelőn

összekeverem a liszttel és a tojással dió nagyságú golyókat készítek belőle kb 20 darab lesz belőle

Forró olajban  kétszer háromszor forgatva kisütjük köretnek is kiváló 

25 deka túró

1 citrom re6 deka porcukor

5dkg tejföl

3 deka búzadara

5 deka kókuszreszelék

A kókuszreszelék kivételével, a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és lehet egy éjszakán át hidegre tenni. és a dara összefog benne dagadni 

A hűtőből kiveszem ,golyókat formálok belőle és kókuszreszelékbe forgatom

 

10 deka virsli

15 deka kemény sajt

20 deka vékony szeletelt bacon

olaszos ízesítésű paradicsomszóst

A virsliket középen hosszában félig bevágjuk.Egy teáskanál paradicsomszószt és egy vékony szelet sajtot teszünk a nyílásba.

,majd szeletelt bacon szalonnával kőrbetekerjük

Egy tepsiben szorosan egymásmellé rakjuk, és 20 perc alatt ropogósra sütjük

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm Anna
Nekem is tetszik a recept , nem lehet rossz sőt

50 deka sertés comb

3 közepes burgonya

3 tojás

2 alma

1 nagy pohár tejföl

A húst  szeletelem és szép pirosra megsütöm.

A burgonyátés a tojást megfőzzük

A megsült húst kis csikokra vagy kockákra vágjuk,jénaiba tesszük

A tojást és főtt burgonyát is felszeleteljük, az almát meghámozzuk kockákra vágjuk és a húshoz adjuk

Ráöntjük a tejfölt és összekeverjük

8 szelet szendvicskenyér

30 deka alma

12 deka eidami sajt

8 szem meggybefőtt

A megtisztított lereszelt kinyomkodott almát teritsük szét a kenyér szeleteken és szórjuk meg reszelt sajttal

A szendvicseket előmelegített sütőbe a sajt olvadásáik pirulásáig süssük.Meggyszemekkel diszítem és még forrón fogyaszutom

1 kiló pulykamell

35 deka aszalt szilva

bors

kakukkfű

bazsalikom

étolaj

40 deka trapistasajt

A sajtot vékony szeletekre vágom

A húst is felszeletelem kiklopfolom, megszórom kakukkfűvel borssal  és ráteszek egy szelet sajtot és a szilvát

Feltekerem, sóban bazsalikomba forgatomolajozott tepsiben200 fokon fólia alatt fél órán át sütöm,majd leveszem róla a fóliát és további 15 perc alatt aranybarnára cütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nekem is tetszik .
Köszönöm szépen

1 kiló fogasfilé

25 deka liszt

2 tojás

2 deci tej

40 deka reszelt trapista sajt

olaj

A halfiléket sütés előtt egy órávalenyhén besózzuk

A lisztet tojást tejet simára keverjük és 30 deka reszelt sajtot adok hozzá

A halat előszőr lisztbe majd a sajtos masszába forgatom

Bő forró olajban3 perc alatt kisütöm

Megszórom a maradék reszelt sajttal és burgonyapürével tálalom

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Biztosan más hallal is működik az étel
Nekem is nagyon megtetszett Ezt a receptet egy karácsonyi ételek könyvéből hoztam .Köszönöm szépen Annám, a hozzászólást

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 14 órája a(z) Szerelmes levél képhez:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Nagyon finom !!!!! Jó étvágyat hozzá.

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: "Reszelt" leves,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fott_kukorica_2081994_6354_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sóskaszósz, tükörtojás, libazsíros tört krumpli

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Azt hiszem megáért beszél a rucasült ....

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tarhonya leves, mákos metélt sárgabarack ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Anna! Nem Mosogatószerrel lehet ,nem úgy mint a sima ...

burger eva írta 5 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Ez igen !Finom lehetett.

burger eva írta 5 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Nagyon vagány......Nem nehéz takarítani?

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu