Finomságok Konyhája Blog: 2018. december

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2018. december

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Aranyosi Ervin: Advent - harmadik gyertya

 

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.
Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.
Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.
A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

Tovább 

Képtalálat a következőre: „MÁSODIK GYERTYA KÉP”

Advent

Advent időszaka eredetileg 40 napig tartott (Jézus negyven napig böjtölt a pusztában), ám a Gergely pápa-féle naptár-reform 4 hétre rövidítette. A tőlünk keletre eső nemzedékek, a keleti keresztények ma is január 6-án ünneplik a Karácsonyt.

Régen a keresztények advent idején szigorú böjtöt tartottak, hajnalonként pedig szentmisére jártak. Ezeket a hagyományosan napfelkelte előtt tartott miséket aranymisének nevezték. Az advent első napjától vízkeresztig terjedő időszakban tiltották a zajos népünnepélyeket, lakodalmakat.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Gizike köszönöm szépen, amit közöltél velünk az ünneppel kapcsolatos szokásról, aki nem vallásos, annak is érdekes lehet! Én katolikusként ismertem, amiről írtál!

Tovább 

 

Kb. 70 dkg burgonyát karikákra vágunk, és olajjal kikent tepsiben elterítjük úgy, hogy a tepsi alját befedje. Kicsit sózzuk, olajjal meglocsoljuk.

5 dl tejből, 3 tojásból, és 20 dkg lisztből sós papacsintatésztát készítünk, és a burgonyára öntjük, hogy ellepje.

Szép pirosra sütjük. Bármilyen nekünk ízlő salátával kínáljuk.

 

Véleményem szerint 1-2 gerezd összezúzott fokhagyma sem rontaná el a palacsintatésztát.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Nagyon finom lehet igy kisütve a burgonya ,mi főtt burgonyából szoktuk palacsinta tésztában forgatva kisütni ,húsok mellé tálalni ..köszönöm a receptet

40 dkg sertéscomb, 12 dkg sonka, 5 dkg zöldborsó, 3 kisebb tojás, só,

A panírozáshoz liszt-tojás-morzsa. A sütéshez étolaj.

 

A felszeletelt sertéshúst gyengén kiverjük, sózzuk. Kevés olajon apróra vágott sonkát és zöldborsót párolunk, hozzáadjuk a csipetnyi sóval elhabart tojást, és állandó keverés mellett  úgy készítjük el, mint a rántottát.

Ezt a tölteléket ráhelyezzük a hússzeletekre, henger alakúvá csavarjuk,

majd lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk, majd forró, de nem füstölgő olajban pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Nagyon köszönöm Anna hogy gondoltál rám is ,,na de valahogy nem maradok éhes mindig gondolnak rám is a szeretteim ,aztán jönnek az ünnepek több lesz a bőség (gondolom)...puszi

Tovább 

Képtalálat a következőre: „második gyertya gyujtás kép”

Még egy újabb gyertya, néhány jó barát,
az Isten óvjon téged még sok-sok éven át.
Néhány könnyű óra, egy nehéz év után
legyen most szép az Ünnep, egy jobb év jön talán.

Ossian.

MINDEN KEDVES KLUBTÁRSAMNAK BOLDOG ÜNNEPEKET KIVÁNOK ...sok ,sok szeretettel Gizike

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Gizike köszönöm Neked ezt a szép köszöntőt!
Hasonlóan szép adventi várakozást kívánok.
Szeretettel Anna

Ezt a recept Lajos Mari ihlette. Köszönet érte.

 

400 gr makaróni, 100 gr húsos, füstölt szalonna ( kolozsvári v. bacon), 1 ek olaj, 30 gr vaj vagy margarin, 3 egész tojás, 30 gr reszelt parmezán ( ha nincs otthon, akkor a gouda is jó hozzá), 1/2 dl tejszín, só, bors.

 

Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kisütjük. Egy tálkában felverjük a tojásokat a reszelt sajttal, az olvasztott vajjal, egy csipet sóval, ízlés szerint borssal, és végül hozzákeverjük a tejszínt, ezzel már nem verjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Gizike köszönöm a hozzászólást!
Tojásos nokedli helyett ezt készítem, nagyon szeretjük.
Kár, hogy nem vagy itt a közelben.....

Tovább 

30 dkg főtt vagy sült csirkehúst ledarálunk, ugyanannyi brokkolit kevés olajon fedő alatt ,kevés vízzel kis bazsalikommal, sóval, borssal puhára párolunk.

Ezután villával összetörjük, a hússal összekeverjük.

Fűszerezzük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Összedolgozzuk 2 tojással, mokkáskanálnyi szódabikarbónával, és annyi liszttel, hogy jólgyúrható masszát kapjunk.

Vizes kézzel kis kolbászkákat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk és forró olajban jól átsütjük.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Kiváló ez a recept ,én nagyon szeretem a brokkolit is igy összedolgozva és kisütve azt hiszem akármilyen időszakban szivesen fogyasztható ..köszönöm szeretettel

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu