Finomságok Konyhája Blog: 2014. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. május

Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Finom a recept köszönöm szépen

1csg piskóta tallér

1 banán

15 deka étcsoki

3 kanál olaj

5 deka margarin

A banánt karikákra vágom és két piskóta tallér közé teszem fogvájóval összefogom

A csokoládét az olajjal és margarinnal gőz felett felolvasztom, a banános tallérolat belemártom és hűtőbe teszem amíg a csokoládé megdermed

Gyerekek kedvence

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon jó ötlet, egyszerű és gyors.
Köszönöm Marcsi a receptet!

 

Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors

A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a finom receptet
elfogom készíteni

Tovább 

Hozzávalók:
4 db karalábé,3 tojás,10 dkg reszelt sajt,fél dkg élesztő,1 dl tej,
3 ek liszt,1 csokor petrezselyemzöld,só,őrölt bors,olaj a sütéshez

A megmosott,meghámozott karalábékat almareszelőn lereszeljük.A
tojássárgákat elkeverjük a tejjel meg a szétmorzsolt élesztővel,
sózzuk,majd a lisztet beletéve összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt karalábét,az apróra vágott petrezselyemzöldet,
őrölt borsot,a tojásfehérjéből vert kemény habot,a reszelt sajtot és 5 percig pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a receptet
Egy próbát megér.

Tovább 

Ezt a receptet Molnár Mónik kérésére írtam le

-------------------------------------------------------------

 

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 10 dkg darált háztartási keksz, 7 dkg búzadara, 6 dkg margarin,5 evõkanál forró tej, 1/4 zöld mandula aroma,5 dkg kókuszreszelék.
A búzadarát a tejben megfõzzük, és kihûtjük. A porcukrot a lágy margarinnal kihabosítjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát, a kihûlt darát, és az aromát.Jól összekeverjük, és a hûtõben egy napig érleljük.

Tovább 

1kiló sárgadinnye

1liter tej

1csg vaníliás pudingpor

ízlés szerint cukor

A sárgadinnyehúsát közepes kockákra vágom

A tej 2/3-át felteszem főni a felkockázott dinnyével. és a cukorral, egy keveset a  dinnyéből tálaláshoz kihagyok 

Amikor a dinnye puhára főtt akkor összemixelem és visszateszem a tűzre a pudingot a maradék tejjel összekeverem és a pűrésített dinnyét behabarom  és pár percig még főzöm

Hidegen tálalom dinnyedarabikkal diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Erzsike a hozzászólásodat ,ha TE már készítetted és finom akkor duplán örülök Puszi

Hozzávalók: 1/4 kg darált háztartási keksz,10 dkg vaj,ízlés szerint darabolt dió

(ez el is maradhat),cukor, kakaópor.

 

Tejjel megfelelő keménységű tésztát készítünk.

Golyókat formálunk (a közepébe meggybefőttet is nyomhatunk)

és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

Megmosunk és kicsumázunk 40 dkg friss epret,és talpas poharakba,vagy

üvegtálkákban elosztjuk. 2 dl vízben felolvasztunk 1 csapott ek zselatint

(vagy 1 zacskó gyümölcszselé port) átszűrjük és hozzáadunk 1 kupica

jaffa szörpöt, 1 narancs, meg 1 citrom levét, és ha kell,kevés cukorral

édesítjük. A gyümölcsre öntve kihűtjük, és tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal

megkoronázzuk.

Kínálhatunk hozzá kekszet,édes ostyát, vagy babapiskótát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon szívesen Marcsi!

20 dkg háztartási kekszet ledarálunk,és annyi cukros feketekávéval

dolgozzuk össze, hogy gyúrható legyen.40 dkg gesztenyemasszát

kikeverünk 8 dkg vajjal,összegyúrjuk a keksszel és dió nagyságú

golyókat formálunk belőle.

Meghempergetjük reszelt csokoládéban,vagy kókuszreszelékben,

majd a hűtőben kifagyasztjuk (nem mélyhűtőben).

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Molnár Mónika kérésére írtam.
Köszönöm Marcsi!

50 deka eper

1liter tej

2 deci habtejszín

2evőkanál bodzaszőrp

pár cspp citromlé

1csg vaníliás cukor

 

Az epret mosás után 4-5 szemet félreteszem a többit egy kevés tejjel összemixelem, majd hozzáadom a habtejszínt a bodzaszőrpöt és annyi tejet amennyit a turmixunk

Majd egy nagy tálba öntöm, majd hozzáadom a megmaradt tejet és pár csepp citromot csepegtetek bele

Hűtőbe teszem jól kihűtöm

Tálaláskor eperszemekkel diszítem

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon fínom lehet ez a leves!
Sajnos az idén nem jutottam hozzá friss bodzához!
Gratulálok!

50 deka eper

1csg babapiskóta

5 evőkanál porcukor

fél liter tejföl

5deci tejszín

A tejszínt habbá verem és belekeverem a tejfőlt.és a porcukrot

Egy edényt 3-4mm-er vastagon kikenem vele,rárakom a babapiskótát,erre ismét krém jön,majd egy sor eper

Addig folytatjuk a rétegezést amíg elnem fogy az alapanyag a tetejét csokival és eperrel diszítem

Pár órát a hűtőbe teszem ,hogy a piskóta megpuhuljon

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna a hozzászólást nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet

4db reszelt alma

1 teás kanál fahéj

1tojás

liszt

cukor ízlés szerint 

a sütéshez étolaj

A reszelt almát ízesitjük fahéjjal,cukorral,hozzáadom a tojást és annyi lisztet, hogy nelegyen folyós a massza

Kanállal jól összekeverem  forró olajba kisütöm mindkét oldalát ,ha kell még cukorral meghintem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon szívesen Anna

40 dk gyümőlcs bármilyen lehet idénynek megfelelő

2 deci habtejszín vagy joghurt vagy fele-fele arányban

10 deka porcukor

reszelt citromhéj

A hozzávalókat turmixgépbe simára keverem, majd kis dobozokba kanalazzuk a krémet

és egy éjszakán át fagyasztuk.

Ostyával tejszínnel citromfűvel friss idény gyümölcsökkel tálaljuk

1csg vaníliás puding

1csg vaníliás cukor

2 banán

5deka csokoládé

1liter tej

A pudingot a tejjel kikeverem

A banánt összemixelem, és hozzáadom a pudinghoz és van cukorhoz, összefőzöm 

Tálaláskor a csokoládét a tetejére reszelem

 

50deka magozott meggy

15 deka cukor

6db szegfüszeg

kis  kanál fahéj

1csg vaníliás cukor

1csg puncsízű pudingpor

2,5dl tej

1-2 kanál citromlé

A meggyet a cukorral és a fűszerekkel 1 liter vízben megfőzzük.

A tej és pudingot kikeverem

A gyümölcsöt ezzel a keverékkel behabarom eggyet forralom és leveszem a tűzről

A végén adom hozzá a citromlevet

2tojás

40 dk hámozott reszelt alma

25 dk cukor

40 dk liszt

10 dk zsír

1csg sütőpor

Az alma kivételével az egészet összekeverem, majd hozzáadom az almát amit a levétől kinyomkodok

Sütőpapiros tepsibe kisütjük

Amikor kisült olvasztott csokoládét teszek a tetejére

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szerintem igen
Lehet abban is sütni
Köszönöm Anna a hozzászólást

25 dk ribizli

1evőkanál étolaj

1 deka vaj

csipetnyi bors

kevés őrőlt szegfűszeg

2 kanál étkezési keményitő

1 dl tejszín

1dl tejföl

cukor

 

aribizlit vajon fedő alatt megpárolom, ha már puha szitán áttöröm, majd vissza tűzre a fűszereket hozzáadom

A keményítőt kevés vízzel simára keverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt.

Behabarjuk vele a ribizlit és cukorral ízesitjük

Sűlt húsok mellé kíváló 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon finom mártást hoztál Marcsi!
Egresből is finom!

50dk eper

4 evőkanál cukor

1,5deci fehérbor

3 evőkanál tejszín

citromfű

Néhány szem epert a tálaláshoz félreteszek

A megmaradt epret a cukorral elkeverem botmixerrel pépesítem és utána átpaszírozom hozzáadom a bort a tejszínt és jól lehűtöm

Tálaláskor eperdarabokkal és citromfűvel diszítem

50dk eper

4dl tej

2dl tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összemixeljuk

4tojásos piskótát sütünk amiben egy kis fahéjat teszünk majd sülés után apró kockákra vágjuk.

Az eperlevest kelyhekbe öntjük éa fahéjas piskótával tálaljuk

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Igazad van Anna csakis hideget kíván az ember ebben a nagy hőségben
és ha még gyümölcsből van akkor dupla élvezet

4 dl forró víz

2db zőldtea filter

1 szál friss menta

30 deka friss vagy fagyasztott málna

3 evő kanál porcukor

1 kávés kanál őrőlt fahéj

1 lime reszelt héja

A forró vízzel leforrázom a zőld teát,, hozzáadom a rfiss mentát és 3-4 percig állni hagyom.

Ezután kivesszük a filtereket és a fűszert majd kíhűtöm

Majd beleszórjuk a megmosott lecsepegtetett málnát a porcukrot a fahéjat a lime reszelt héját. és az egészet összemixeljük.

Hűtőben egy-két órán át jól lehűtöm mentalevéllel diszítem

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom igen Köszönöm Annám a hozzászólást

Tovább 

3 tojás sárgája

1csipet só

10 deka cukor

1,25dl tej

2,5dltejszín

30 dkg babán

A tejet a tojás sárgájával  és a cukorral krémesre főzzük

A tejszínt kemény habbá verjük, a banánokat mixeljük és hozzákaverjük a kihűlt krémhez

Az elkészült fagylaltot kis tálkákba rakjuk és kb 4órára a fagyasztóba teszem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon szívesen Anna

50dk eper

néhány levél friss bazsalikom

1 citrom leve

1 deci víz

12 deka cukor

A vízből cukorból szirupot főzünk

Az epret összemixeljük hozzáadjuk a kihűlt szirupot a szirupos eperléhez jön a citromlé

vékony csíkokra metélt bazsalikom és az egészet fagylaltgépbe kifagyasztjuk

Ha nincs fagyigépünk akkor egy műanyag dobozba teszem és a fagyasztóba helyezem

Fél óránként megkeverem

Nagyon finom izgalmas sörbet

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Én is szeretem a bazsalikomot
Köszönöm a hozzászólást

25 dk mascarpone

3deka fehér csokoládé

2,5deci tejszín

10 deka porcukor

50 deka eper

A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk ,a mascarponét 5 deka porcukorra kikeverjük

majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a felvert tejszínhabot

Az eper felét összemixeljük  5 deka porcukorral

az eper másik felét daraboljuk

Poharakba  rétegezzük  alul fehér rá az eper öntet eper darabokkal és ismét fehér eperöntet és a darabolt eperrel diszítjük

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon teteszik, hasonlót már én is készítettem.
Köszönöm szépen!

6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.

Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szerintem is finom lehet A gyömbéres teát kimondottan szeretem
Mindenesetre egy próbát megér

Köszönöm szépen Anna a receptet

Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
 
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a nátrium benzoátot.Egy napig hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a
2 kg cukrot  és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.

Utolsó hozzászólás

Szarvas Istvánné üzente 10 éve

köszönöm, a nagyon gyors, és jó receptet.

 Bakonyi palacsinta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsinta Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 150 g finomliszt
  • szóda- vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • A töltelékhez és a mártáshoz:
  • 400 g erdei és/vagy sampinyon gomba vegyesen
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt

1.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki , és milyen finom lehet Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Görög töltike

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A balkáni és kis-ázsiai konyha egyik jellegzetes csipegetnivalója a keleti és zöldfűszerektől illatos, mazsolás-mandulás rizzsel töltött zsenge szőlőlevél,
a dolmákia, amely nélkül a görög előétel-kínálat egyenesen elképzelhetetlen
volna. Hidegen, de nem behűtve a legfinomabb.


Fotó: Hemző Károly Görög töltike Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 40 db zsenge szőlőlevél
  • 2 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kis csokor kapor és petrezselyem
  • 2 szál (15-20 levél) menta
  • 50 g hámozott mandula
  • 80 g puha mazsola
  • 3+2 ek. olívaolaj (classico)
  • 1/4 kk. szegfűbors
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

De még milyen finom lehet!
Csak az a baj,hogy a zsenge szőlő leveleket letekerte a szél.

Tovább 

 Paradicsomleves gombával

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
egy kis fej hagyma
2-3 evőkanál liszt
500 g 100%-os paradicsompüré
egy kis kanál cukor
ízlés szerint kockára vágott fetasajt
friss koriander zöld, vagy apróra vágott bazsalikomlevél
1,5 l zöldségalaplé vagy víz
olaj
só, bors

A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük. Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nezt így fogom elkészíteni
Szeretjük a paradicsomlevest éppen a napokban készítettem de gomba nélkül
sajtot zőldfűszereket mindíg teszek bel most a gomba is belekerül
A sajtot pedig reszelve szoktam a már tányérba kimert levesre tenni
Isteni finom

Tovább 

 Gombás rakottkrumpli

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

1000 g csiperkegomba
1000 g salátakrumpli
5-6 szem paradicsom
600 g darált sertéscomb
egy nagy vagy két kisebb cukkini
300 g sajt
fûszerpaprika
egy hagyma (lila vagy vörös)
olaj
só, bors

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzzük, mikor kihűlt szeletekre vágjuk. A darálthúst olajon, hagymán megpároljuk, fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt gombákat és a cukkinit kevés olajon átpirítjuk. A hozzávalókat kb. 20 x 30 cm-es kivajazott hőálló tálba helyezzük a következő sorrendben: először jönnek a krumpliszeletek, erre a darált hús, majd a gomba és a cukkiniszeletek.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom egyszer már én is csináltam hasonló módon csak annyit tudok mondani, hogy nagyon finom
Köszönöm Editke

Tovább 

Hozzávalók az alaptésztához:

1 csomag szárított élesztő,1/4 csésze (0,6 dl)langyos víz,
3 csésze (7,5 dl azaz 40-50 dkg)finomliszt,
3 csésze (7,5 dl azaz 70-75 dkg kristálycukor,
3 csésze (7,5 dl)langyos tej

Hozzávalók a barátságkenyérhez:

1 csésze (2,5 dl)alaptészta,2/3 csésze (1,65 dl)étolaj,
2 csésze (5 dl azaz 30-35 dkg)finomliszt,
1 csésze (2,5 dl azaz kb.25 dkg)kristálycukor,
3 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,1 mokkáskanál só,1 zacskó vaníliás cukor.

Tovább 

Konyhakész piskótalapra ujjnyi vastagon rákenünk vanília fagylaltot
(akár vásárolt, akár házilag készítettet).Összetekerjük roládnak,
becsavarjuk fóliába, és 3-4 órára betesszük a mélyhűtőbe.
3 tojás fehérjét 6 dkg kristálycukorral jó kemény habbá verünk, majd
rákenjük a fólia nélküli roládra.Meghintjük porcukorral, és a forró
sütőben hirtelen szép pirosra sütjük.
Ez meglepetés is, mert mindenki meleget vár, és felvágva fagylalt.

 

Régebben (kb 35 éves ez a receptem) sokszor készítettem,mindig nagy sikere volt.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Erzsike!
Köszönöm, hogy megnézted!
Tudom ajánlani, mert nagyon finom "meglepetés"

Tovább 

 A legszebb ünnep...

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

 

MÁJUS ELSŐ VASÁRNAPJÁN ...  

 

               

network.hu

 

Anyák napja
(
népköltés)

Már megjöttünk ez helyre, 
Anyánk köszöntésére.
Anyám, légy reménységben,
Köszöntlek egészségben!

Amennyi a zöld fűszál,
Égen ahány csillag jár,
Májusban a szép virág: 
Annyi áldás szálljon rád!

 

                    network.hu 

 

 

 
Anyák napjára


Bokrétát kötöttem
Jó anyám napjára,
Örül a bokrétám
Minden egyes szála.
S azt mondatja velem
Illatos virágom:
Legyen áldás az én
Édes jó anyámon. 

 

 

 

network.hu

 

Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél

Velem voltál örömömben,
velem voltál bajban,
velem voltál, ha sírtam,
velem, ha kacagtam.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Ez igy van nagyon sok szeretettel koszontok en is minden kedves Magymamat, es Edesanyat, hisz enis az vagyok, Edesanya, es Nagymama is egyben.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu