Finomságok Konyhája Blog: 2013. április

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. április

 Mazsolás-diós isler

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók  (4 személyre)
 10 dkg liszt
 10 dkg darált dió
 5 dkg vaj
 5 dkg cukor
 2 tojássárgája
 10 dkg étcsokoládé
 1 dl tej
 10 dkg barack levár
 10 dkg darabos dió
 5 dkg mazsola
 2 cs. vaníliás cukor
 1 ek. olívaolaj
 só


Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Elkészítettem,finom és mutatós is lett.
4 adagban készült.

Tovább 

 Cukkini krémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

(4 személyre)
 4 db cukkini
 1 gerezd fokhagyma
 1 kis fej vöröshagyma
 1 dl tej
 1 db tojássárgája
 3 dkg pirított magvak
 1 ek. olaj
 só


Elkészítési mód: A megmosott cukkinit apró kockákra, a fokhagymát karikákra, és a hagymát finomra vágjuk. Az egészet olajon megdinszteljük, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Botmixszerrel krémesítjük. A tejjel a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk a püréhez majd egy forralás után cukkinirózsával díszítve pirított magvakkal megszórva tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom ,én már főztem csak éppen másként

Tovább 

 

 Illatos papucs

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók  (4 személyre):  1 cs. leveles tészta (mélyhűtött), 30 dkg magozott meggy, 10 dkg porcukor, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 1 mk. zselatin, 2 dkg vaj

Elkészítési mód: Vajon megpároljuk a meggyet, cukorral és fűszerekkel ízesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint. Közben hagyjuk kiolvadni a tésztát, majd lisztezett deszkán kiterítjük, egyenlő kockákra vágjuk, a tölteléket a közepére rakjuk, és papucsformákra igazítjuk. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szerintem is finom és gyorsan el lehet készíteni.

Tovább 

 Citromos pulykaragu leves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók (4 személyre):  20 dkg pulykafelsőcomb-filé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 gerezd fokhagyma, 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika, 1 dl tejföl, 2 db citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt bors 

Elkészítési mód: A húst, a hagymát, a zöldségeket kockákra, és a fokhagymát finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, belerakjuk a húst, megpirítjuk, őrölt paprikával meghintjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. 8 dl vízzel felöntjük, sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítjük, majd felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon finom leves , én a tárkonyos sertésragu levesbe is szoktam tenni citromlét a legvégén.

Tovább 

 Réteges hagymás burgonya

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Egy régi angol magazinból való ez a recept, kipróbáltam, nagyon finom!

 

70 dkg közepes burgonya
1 fej vöröshagyma finomra vágva
3 dkg vaj
1-2 evőkanál vagdalt petrezselyem
0,8 dl hús- vagy zöldségleves alaplé
só és bors
vajdarabkák a tetejére

Mossuk meg a burgonyát, majd tegyük fel hideg, sós vízbe főni, és forraljuk kb. 15 percig, amikor már megpuhult, de még nem főtt szét. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. Amikor már kézmeleg, hámozzuk meg és karikázzuk fel nem túl vékony szeletekre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jó, én is szoktam hasonlót össze rittyenteni!

Tovább 

 Currys-zöldséges pulykaragu

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Íze az indiai, elkészítési módja a távol-keleti konyhák általánosan elterjedt szokását idézi: minden hozzávalót apró, megközelítőleg azonos darabkákra vágunk, majd felhevített zsiradékban, folyamatos keveréssel hirtelen megsütünk. Különösen fontos, hogy az előpirított zöldségek szép színe és ropogós állaga megmaradjon. Csakis rizsköret illik hozzá.


Fotó: Hemző Károly Currys-zöldséges
pulykaragu Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g kicsontozott pulyka- vagy báránycomb
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Örülök,hogy hoztam kedvetekre valót.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Halkrémhab retekpikkellyel

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Aki az olajos halakat szereti, bizonyára gyakran meglepi magát egy kis finom-pikáns halkrémmel, amely önmagában is fejedelmi falat. Ez annyiban különbözik
a köznapi kenegetőktől, hogy a szemünket is megörvendezteti, valamint ünnepi alkalmakra is ideális. Előre elkészíthető, gyors, kiadós.


Fotó: Hemző Károly Halkrémhab
retekpikkellyel Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 doboz olajos szardínia (160 - 180 g/doboz)
  • 2 doboz füstölt hal vagy sprotni (140 - 160 g/doboz)
  • 1 kis doboz olajos ringli (8 - 10 db)
  • 12-15 szem kimagozott olívabogyó
  • 125 g natúr tejszínkrém (pl. Philadelphia, mascarpone)
  • 2 kk. mustár
  • 4-5 ek. citromlé
  • csípős paprikakrém vagy chilipor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 szem zöldborsó
  • 1/4 narancskarika
  • 1 nagy csokor snidling
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marika.
Nagyon ötletes!

Tovább 

 Epres tiramisùszelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Epres
tiramisùszelet Hozzávalók 9 szelethez/kockához:
  • 300 g+100 g eper
  • 2 ek.+50+50 g porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • 250 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag négyszögletes piskótalap vagy piskótatekercs (250 g)
  • 9 ek. narancslikőr (pl.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Én is listámra vettem.

Tovább 

 Almás tejberizs eperöntettel

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás tejberizs
eperöntettel Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 biocitrom
  • 7,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 150 g kerek szemű rizs
  • 30+10+20 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 200 g eper- vagy áfonyaöntet (készen vásárolt)

1.

Tovább 

 Kovászosuborka leves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Sokaktól hallottam,hogy főznek uborka levest.
Számomra egy kissé idegen.
Attól függetlenül,jó lehet.

 Citromos-túrós linzer

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 



Citromos-túrós linzer

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél csomag vaníliás cukor
fél citrom héja
A töltelékhez:
25 dkg túró
5 dkg porcukor
2 tojás
fél csomag vaníliás cukor
fél citrom héja

Elkészítés:
1. Hagyományos módon elkészítjük a linzer tésztát. Hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
2. Körülbelül fél centi vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk, majd kibéleljük vele a formát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mutatós és finom!

Tovább 

 Pikáns húsgombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 



Pikáns húsgombóc

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evőkanál mustár, 2 szelet kenyér, 5 dl marhahúsleves (kockából), 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 15 szem kapribogyó, 1 tojássárgája, 2 babérlevél, só, őrölt bors

Elkészítés:
A rizst félig megpároljuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, 2 fej összeaprított vöröshagymával, 2 egész tojással, mustárral, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyérrel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 Mustáros apróhús

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


 




Hozzávalók:
1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erőleveskocka, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítés:
Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük főni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest főzünk belőle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát főzünk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez nagyon finom, hasonlót már készítettem.

Tovább 

 Cseresznyés kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 



Cseresznyés kocka

Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 30 dkg finomliszt, 50 dkg cseresznye, 3 tojás, fél citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a tojások sárgáját egyenként beleütjük. A lisztet átszitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat, és hozzátesszük a tojásos vajhoz. Jól kidolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Egyetértek Ilucikám!

Tovább 

 Baileys hengerek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók
Piskótatészta
  • 3 darab tojássárgája (közepes méretű)
  • 30 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 evőkanál víz
  • 3 darab tojásfehérje (közepes méretű)
  • 30 g cukor
  • 60 g liszt
Krém
  • 100 g nagyon lágy vaj
  • 200 g olvasztott tejcsokoládé
  • 50 g olvasztott étcsokoládé
  • 60 ml baileys (csokoládélikőr)
Máz
Díszítés
Elkészítés
A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Megnyerő recept!

Tovább 

 Sonkával töltött cipó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Hozzávalók
  • 1/2 kg cipó
  • 5-6 db főtt tojás
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt főtt sonka
  • 3 dl tejföl

1. Cipó tetejét levágjuk.
2. Cipó belsejét kiszedjük, ami még benn maradt azt a cipó széleibe húzzuk.
3. Főtt tojással körberakjuk.
4. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
5. Megmosott savanyú káposztát rátesszük, és együtt sütjük. 10 percig.
6. Amikor kihűlt belekeverjük a felcsíkozott sonkát és beletesszük a cipóba, majd meglocsoljuk tejföllel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen.
Puszi:Edit.

Tovább 

 LSSMWCkRrLLuYYnSgF

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

qNMQCG http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó receptek!

 Tiramisu-torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tiramisu-torta
Készült: 24.03.2013

tiramisu-tortaHozzávalók:
15 deka babapiskóta, 7 deka olvasztott, langyos vaj, 2 deka neszkávé 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldva, 4 evőkanálnyi Amaretto-likőr, 4 tojás, 25 deka mascarpone, 1 vaníliarúd, 1 deci tejszín
1 citrom reszelt héja, 10 deka cukor

Elkészítés:
A babapiskótát mozsárban vagy robotgépben porfinomságúra törőm-őrlőm, aztán összekeverem a langyos, olvadt vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a likőrrel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.
Kár,hogy nem az én asztalomon van.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Sajtkrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajtkrémleves


Szép hetet mindenkinek! Arra gondoltam, megosztom veletek sajtkrémleves receptemet, mert általában nagyon nagy sikere van. :)

Hozzávalók 4 személyre: 
- 2 db tyúkhúsleves kocka (vagy 8 dl csirkealaplé), 
- 20 dkg krémsajt, 
- 1 dl tejföl, 
- 2 ek liszt, 
- só, 
- késhegynyi őrölt fehér bors, 
- 1 csomag petrezselyemzöld 

Így kell elkészíteni: 

A húsleveskockákat belerakjuk 8 dl felforrt vízbe. Megvárjuk, míg elolvad. Ezután behabarjuk a tejfölben símára kevert liszttel (adjunk a lisztes, tejfölös keverékhez egy merőkanállal a forró levesből, és keverjük el csomómentesre, csak ezután adjuk az egész leveshez).

Tovább 

 xGPTCdlfRYJGO

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

wsEZil http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Tejszínes zsemle

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Tejszínes zsemle
Részletek
Készült: szerda, 27 március 2013 14:25

tejszineszsomleHozzávalók:
600 g liszt, 30 g tejpor, 40 g cukor, 10 g só, 1 tojás, 40 g friss élesztő, 150 ml tejszín, 250 ml tej
A kenéshez: 50 ml tej, 1 kávéskanál cukor

Elkészítése:
150 ml tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Ügyeljünk arra, hogy jól dolgozzuk ki, kézi dagasztásnál ez 8-10 percet jelent.

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon szépek!!!!

Tovább 

 Túrós palacsinta őszibaracköntettel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Túrós palacsinta őszibaracköntettel
Készült: 07.04.2013

Túrós palacsinta öntettelHozzávalók:
3 db tojás, 25 dkg liszt, 6-7 dl tej, fél kg tehéntúró, fél csomag mazsola, 6 evőkanál cukor, fél kg őszibarack (vagy befőtt), késhegynyi só, sütéshez olaj.

Elkészítés:
3 dl tejet habverővel csomómentesen elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 tojássárgájával, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki ,de szerintem ez nem őszibarack öntet ,
inkább málna

Tovább 

 Túrós pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Túrós pite
Készült: 17.04.2013

turos-piteHozzávalók:
25 dkg rétes liszt, 17 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom és 1 lime reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 1/2 kg szemcsés túró, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2 dl tej, 10 dkg vaj.

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a citrusok reszelt héját a sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.Egy kb. 20 x 30 -as tepsi alját a fele vajjal kikenjük és bele szórjuk a fele mennyiségű lisztes keveréket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó recept, omlós tésztával!

Tovább 

 Szőke brownie málnával (Blondie)

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

  • 115 g margarin
  • 115 g kristálycukor
  • 2 közepes tojás
  • 125 g finomliszt
  • 200 g fehér csokoládé
  • 115 g friss málna

 

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20 × 20 cm-es tepsit. Vagdaljuk össze durván a csokoládét. Egy edényben olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a csokoládé felét. Kevergessük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad benne és sima, krémes masszát kapunk. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral fehéredésig, majd szitáljuk bele a lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom lehet!

Tovább 

 Málnás desszert

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához
(10 személyre)
• 20 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 5 dkg kakaó
• 2 db  tojás
• 10 dkg cukor
• 10 dkg
csokoládédara
• 10 dkg vaj
• 2 dl tej

Elkészítési mód:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. Muffinformákba adagoljuk,
180 °C-os sütő­ben 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a málnás habhoz
• 20 dkg málna
• 3 tojásfehérje
• 0,5 dl citromlé
• 1 cs. vaníliás cukor
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 1 ek.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon klassz előbb utóbb kedvet kapok az elkészítéséhez.
Köszönöm a receptet.

Tovább 

 Haltekercs sajtos besamellel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Stiriai_metelt_es_mas_josagok3Vásároljunk 8 szelet, egyenként kb. 10 dekás tengeri halfilét. Szobahőmérsékleten engedjük fel, sózzuk, borsozzuk. Hosszában tekerjük fel, kössük át cérnával mindegyiket. Helyezzük el a hengereket egy szűrőbetétre (lehet levesszűrő is), és gőz fölött pároljuk 10 percig.
Közben készítsük el a mártást: 5 deka vajon futtassunk meg 5 deka finomlisztet, öntsünk rá apránként fél liter tejet, amíg sűrű mártássá fő. Enyhén sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 1 késhegynyi szerecsendióval, és keverjünk bele 10 deka reszelt ementáli sajtot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű de remekül néz ki!

Tovább 

 Tejfölös-almás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Stiriai_metelt_es_mas_josagok1Morzsoljunk el 2,5 deka élesztőt 1 kiskanál cukorral édesített 2 deci langyos tejben. Tegyük meleg helyre, letakarva, hogy felfuthasson, amíg elkészülünk a tésztával. Meglangyosított 5 deka margarinnal morzsoljunk el 38 deka lisztet, és adjuk hozzá a felfuttatott élesztős tejet 1 csipetnyi sóval együtt. Gyúrjuk sima tésztává, formázzunk cipót belőle, takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen, hadd keljen a kétszeresére.
Kenjünk ki vajjal egy sütőformát, nyújtsuk beleillő nagyságúra a tésztát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Egyet értek veled Marikám Nagyon finom lehet Köszönjük Editke

Tovább 

 Ulsteri szódakenyér

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

network.hu

 

A eredeti neve Ulster Fry (Farls), és a hagyományos szódakenyerektől nem csak a sütési módjában tér el – hiszen serpenyőben készül -, hanem a formájában is, ugyanis a kerek tésztát négy cikkre vágjuk, mielőtt sütjük. Nekünk nagyon nagy kedvencünk lett ez az egyszerű, szinte percek alatt elkészíthető kenyér. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    2 bögre (2 × 2,4 dl) finomliszt (lehet fele teljes kiőrlésű)
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 teáskanál só
    1 bögre (2,4 dl) író

Közepesen alacsony lángon melegítsünk fel egy 22-23 cm-es öntöttvas grill serpenyőt, és szórjuk meg pici liszttel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Fantasztikusan jó ez a kenyér.
Még nem hallottam róla.
Elfogom készíteni.
Köszönöm szépen Andikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Epres túróhabkorona

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Epres
túróhabkorona Hozzávalók 16 szelethez:
  • 500 g eper
  • 8 zselatinlap (15 g)
  • 3 tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 500 g krémtehéntúró
  • 5+2 dl tejszín
  • 10-12 babapiskóta
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 40 g natúr pisztácia
  • 1-2 mentabóbita

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt még sütni sem kell,tartalékoljuk a forró napokra.
Köszönöm a hozzászólást Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Pötyike

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Pötyike

  • 6-8 tojásból piskóta
  • puncs vagy eper pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 25 dkg darált keksz
  • 1 dl rum
  • 1 dl forralt tej
  • 1 dkg porcukor
  • 1 dkg kakaó

Megsütjük a piskótát.

Krém:
puncs vagy eper pudingot 3 dl tejjel főzzük meg. A margarint a 22 dkg porcukorral habosra vegyítjük. Amikor lehűlt a puding összekeverem őket.

Csíkok:
25 dkg darált kekszet 1 dl rummal, 1 dl forralt tejjel, 1 dkg porcukorral és 1 dkg kakaóval összegyúrjuk, csíkokat alakítunk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szerintem is.

Tovább 

 Borzas eper receptje - ételek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Borzas eper Borzas eper receptje - ételek

  • 60 dkg eper
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg liszt

-A lisztet, a margarint és a porcukrot tésztává gyúrjuk.
-1 órára mélyhűtőbe fektetjük.
-Az epret félbevágjuk (ha méretesebb, akkor negyedeljük) és egy tűzálló tálba fektetjük.
-A mélyhűtőből elővett tésztát durvább reszelőn az eperre reszeljük.
-Előmelegített sütőben( 180 fok) 15 perc alatt megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám!
Várjuk ,hogy legyen a kertben finom,friss eper és elkészítjük.
Egyszerű.gyors!

Tovább 

 SiytJBpVXlnivRZ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

tGbV5Z http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jók!

 HTfnRCnqlG

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

NYCDsN http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Kakaós nápolyi szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Sándor Andi Receptnaplójából való ez a recept, amely már megint azonnal megihletett, amint Andi feltette az ajánlóját a kis receptes csoportunkba. Nagyon örültem neki! Épp volt itthon egy csomag ostyalap (szerencse, hogy hoztam otthonról),  és már készülhetett is a meglepi a családnak, akik csak nagyon ritkán ehetnek igazi nápolyit, hiszen mint tudjuk, az Magyarországon a legfinomabb. :) A meglepi nagyon jól sikerült, az öröm határtalan, a nápolyi pedig fenséges!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép és finom nápolyit hoztál Andikám.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Capuccinos-meggyes szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika és Ilike.

Webes ételrendelés az országunk teljes területén: Falatozz.hu. Hamburger rendelés. Amennyiben fővárosi vagy abban az esetben kerületenként, ha nem ez esetben városonként szűrheted a különböző egységek ajánlatait. Abban az esetben ha minálunk rendeled meg ennivalód, ebben az esetben mostanság egy kiváló tábla számítógépet nyerhetsz el havi szinten. Ne hagy ki az esélyt, érdemes benézni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és különlegességek egyaránt szerepelnek az étlapunkon.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a bejegyzést.
Én is úgy vagyok vele,hogy inkább elkészítem itthon.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Medvehagymás cukkinikrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól néz ki, de meghagyom azoknak akik szeretik a medvehagymát!

 Feta sajtos-tejfölös-snidlinges pogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu


400 g finomliszt (én 270 g finom- és 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt keverékéből készítettem)
1 evőkanál cukor
2 és 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
20 dkg hideg vaj felkockázva
1 tojás felverve
3 evőkanál hideg víz
2 dl tejföl
egy csokor apróra vágott snidling (metélőhagyma)
20 dkg nagyobbra morzsált feta sajt

A tetejére:

1 felvert tojás
durva só, őrölt bors, pirospaprika

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Remekül néz ki!

Tovább 

  1.  
    • 500 g leveles tészta (egy egész kocka)
    • kerek babapiskóta (nem kell az egész csomag, kb. 240 g)
    • 1 kg tisztított reszelt alma (lehet több is – én mindig többet rakok bele)
    • 1 citrom reszelt héja és leve (kihagyható, bár így finomabb)
    • kristálycukor a reszelt almához
    • 1,2 l tej
    • 3 vaníliás puding (3 x 37 g)
    • 5-6 evőkanál kristálycukor
    • 1 tojás a kenéshez (nem szükséges)
  2.  

 

Előkészítés

  1. A leveles tésztát ketté választjuk. Az egyik felét enyhén lisztezett sodródeszkán kisodorjuk és egy zsírral (vagy olajjal, vajjal) kikent mély tepsibe tesszük, úgy, hogy a széleit kicsit felnyomkodjuk a tepsi oldalához.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet!

Tovább 

 rBdTIDfXcAXSE

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

zYYHiK http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nyami nyami...ez is finom!

 Tiramisu golyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hú,de jó!
Golyó formára nem is tudtam volna gondolni.
Fantáziád határtalan Andikám.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Tovább 

 aORYbFcWDsnWxsiDAM

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

i9QbZs http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom jó kis magyaros étel!!

 tYXtkzfYovZga

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

byIcgk http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon jó receptek!!

 Gyömbéres-kekszes csokiszelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

network.hu

 

Ezt a receptet egy angol magazinban találtam, és nagyon megtetszett az egyszerűsége. Mondjuk nálunk könnyebb a hozzávalóit is összeszedegetni, hiszen a Golden syrup (az van az eredeti receptben), a gyömbéres keksz és a kandírozott gyömbér is a leghétköznapibb dolgok az Egyesült Királyságban, így bárhol kaphatóak. Az észrevételem a recepttel kapcsolatosan, hogy nem nagyon akaródzik a keksznek megpuhulni, így nem igazán lehet szépen szeletelni, de ízre nagyon finom, különleges csemege.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Andikám.
Csoda finom sütemény lehet és nagyon szép!
Nagyon szeretem a csokisat.
Gratulálok.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Zöldséges halfilé burgonyapikkelyben

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Őszintén szólva, nem szívesen szagosítjuk tele a lakást – éppen karácsony napján – a frissen sütött hal gyakran igencsak átható „illatával”. Nos, ez a gondunk egyszeriben megoldódik, ha édesvízi, szálkamentes halat készítünk, mégpedig
nem olajban, hanem a sütőben sütve. Nem csak finom, de nagyon mutatós, gyors
és egyszerű is! Kezdő háziasszonyok is bátran megpróbálkozhatnak vele!
Fotó: Elendel Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dundi szál póréhagyma (350 g)
  • 2-3 sárgarépa (350 g)
  • 300 g apróbb, sütni való burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1+2 ek. olaj
  • 600 g szálkamentes halfilé (pl. pangasius, afrikai harcsa)
  • só, bors
  • 30 g vaj/margarin
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 1 lime (zöldcitrom)

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól néz ki és nagyon finom is lehet!!!

Tovább 

 Svájci sajtos kenyérfelfújt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A „sajttermő” országokban – amilyen elsősorban Franciaország, de ide sorolható többek között Svájc is – szinte megszámlálhatatlan módját ismerik a több száz féle sajt elkészítésének. Ez a szikkadt kenyérből és köznapi sajtból sült finom-egyszerű rakottas a kenyér méltóságát és az ésszerű takarékosságot dícséri.
Fotó: Hemző Károly Svájci sajtos
kenyérfelfújt Hozzávalók 4 személyre:

  • diónyi vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 250 g szikkadt krumplis vagy zsúrkenyér
  • 250 g ementáli, gouda vagy trappista sajt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon remek recept!

Tovább 

 Citromos-zsályás csirkerolád

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A hamvas zöld és lila legkülönfélébb árnyalataiban pompázó, télálló-évelő zsálya
az egyik legillatosabb fűszernövény. Amint kisüt a nap, friss hajtásokkal ajándékoz meg bennünket, de tanácsos mértékkel használni, mert elfedi az étel egyéb ízeit.


Fotó: Elendel Citromos-zsályás
csirkerolád Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 g sampinyon gomba
  • 2 zsenge zsályaág (kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom tavaszias ízek!!!

Tovább 

 Őszibarackos- meggyes tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Elendel Őszibarackos-
meggyes tészta Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt (töltőtömeg 350-380 g)
  • 1 doboz felezett őszibarackbefőtt (töltőtömeg 450-500 g)
  • 180 g darált dió
  • 200 g porcukor + a szóráshoz
  • 500 g hosszúmetélt
  • 130 g+1 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nekem nagyon tetszik!!!!

Tovább 

 EKONJYMCEXEhjqE

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

lMiFFv http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

 Csirkemájas-tarhonyás egytál

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

 

 


A Fenyő tészta ajánlásával
Hozzávalók: 70 dkg csirkemáj 30 dkg tarhonya 1 zöldpaprika, karikára 1 nagyobb fej paradicsom, kockára vágva 1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva 2 nagyobb sárgarépa, kockára vágva 1 fehérrépa, kockára vágva 20 dkg burgonya, apró kockára vágva 1 csokor petrezselyem, apróra vágva 1 teáskanál pirospaprika 5-6 evőkanál olaj só, bors

 
A csirkemájat megmossuk és 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon egy serpenyőben 4-5 perc alatt puhára sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike és Ciprián.

Tovább 

 Habos diós sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez aztán remekül néz ki!!!

 Rizsfelfújt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Rizsfelújt
Rizsfelfújt

a recepthez >>>

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nálunk is régen volt.
Mi szeretjük,gyümölccsel és anélkül is.
Egy kis gyümölcsízzel szoktam tálalni.
Köszönöm a hozzászólásokat Marika ér Gizike.

 Csokoládés kosárkák

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon aranyosak és finom is lehet!

 vZUuAKeTnXyBydh

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

7HSrAo http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon remek, szép sütemény!

 Tatin-torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ez a borított almatortának is nevezett francia finomság a Tatin (ejtsd: taten) kisasszonyoknak köszönheti karrierjét. A két nővér Orléans környéki vendégfogadója, amelynek konyhája a míves vadételekről és az illatos-szaftos almatortáról lett híres, még Párizsból is odacsalogatta az ínyenceket.
Fotó: Hemző Károly Tatin-torta Hozzávalók 12 szelethez:

  • Az omlós tésztához:
  • 240 g finomliszt
  • 160 g fagyos vaj/margarin
  • 80 g porcukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1/2 biocitrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 ek. tejföl
  • 1 csipet só
  • Továbbá:
  • 1 citrom leve
  • 800 g savanykás alma
  • 10+30 g vaj/margarin
  • 100 g kristálycukor
  • 1/2+1/2 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom!

Tovább 

 Gazdag-illatos töltött csirkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A klasszikusnak számító zsemlés-gombás tölteléket ezúttal
kemény tojással, (húsvéti) sonkával és sajttal gazdagítjuk, fenséges
illatáról-ízéről pedig a provence-i fűszerkeverék gondoskodik.


Fotó: Hemző Károly Gazdag-illatos
töltött csirkecomb Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb (kb. 800 g)
  • só, bors
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 kemény + 1 nyers tojás
  • 100 g sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem + a díszítéshez
  • 100 g főtt, füstölt sonka vagy tarja
  • 1 ek.+1 kk. olaj
  • 50 g reszelt ementáli vagy trappista sajt
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 6-8 salátalevél (római, lollo, fejes) a díszítéshez

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mennyei, szinte érzem az illatát!

Tovább 

 Libatepertő és hideg libamáj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A ludakról elhíresült Szent Márton napja táján (november 11.) tele vannak
a baromfis pultok libahússal, és természetesen drága libamájjal is, amellyel
ha kacérkodunk is, valószínűleg elhalasztjuk a megvásárlását. A közelgő karácsonyi
ünnepek táján azonban mégis előfordulhat, hogy valahogy egy szemrevaló
libamáj kerekedik a konyhánkra... Bár melegen is mennyei, úgy a legkiadósabb,
ha hidegen, vékony szeletekre vágva, előételként, forró pirítós kíséretében tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én sem mondanék nemet!

Tovább 

 Tepsis túrós csusza

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A túrós tésztának sokszor az a legnagyobb baja, hogy a hideg túrótól és tejföltől kihűl – és úgy nem jó. Még akkor sem, ha valaki éppenséggel édesen-cukrosan szereti, nem pedig pirított szalonnával. Jó trükk, ha a kifőzött tésztát összekeverjük a hozzávalókkal, és a sütőben átforrósítjuk, sőt „rásütünk”, hogy a szalonnakakasoknak-csigáknak is legyen idejük megpirulni.
Fotó: Hemző Károly Tepsis túrós csusza Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 g+8 vékony szelet füstölt szalonna (bacon)
  • 400 g félzsíros tehéntúró
  • 4 dl tejföl
  • 400 g (száraz) csuszatészta

1.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Mi is szeretjük!

Tovább 

 PGKWWfNVNgT

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

shw7Ak http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyértelmű, hogy Isteni finom lehet!

 Rózsaszín krémes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

network.hu

 

Tészta:

 

  • 30 dkg liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 db vérnarancs aroma
  • 1-2 dl tej

 

Krém:

 

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 6 csapott evőkanál liszt

 

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Nagyon szép!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu