Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Morzsoljunk
el 2,5 deka élesztőt 1 kiskanál cukorral édesített 2 deci langyos
tejben. Tegyük meleg helyre, letakarva, hogy felfuthasson, amíg
elkészülünk a tésztával. Meglangyosított 5 deka margarinnal morzsoljunk
el 38 deka lisztet, és adjuk hozzá a felfuttatott élesztős tejet 1
csipetnyi sóval együtt. Gyúrjuk sima tésztává, formázzunk cipót belőle,
takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen, hadd keljen a kétszeresére.
Kenjünk ki vajjal egy sütőformát, nyújtsuk beleillő nagyságúra a
tésztát. Hámozzunk meg másfél kiló almát, metsszük ki a magházukat,
vágjuk fel több nagyjából egyforma cikkre. Reszeljük le 1 citrom héját, a
levét is préseljük ki. Keverjük össze a héjat a citrom levével, adjunk
hozzá 5 deka cukrot és 5 deka apró szemű mazsolát. Ezzel terítsük be a
tepsiben fekvő tésztát. Erre a masszára fektessük rá az almagerezdeket,
és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 20 percig süssük. Üssünk fel 3
tojást, amit 4 deci tejföllel, 5 deka cukorral keverjünk el, és öntsük
rá a süteményre. Süssük 30 percig, végül hintsük meg porcukorral.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!