Finomságok Konyhája: Halkrémhab retekpikkellyel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13000 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13000 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13000 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13000 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Halkrémhab retekpikkellyel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Aki az olajos halakat szereti, bizonyára gyakran meglepi magát egy kis finom-pikáns halkrémmel, amely önmagában is fejedelmi falat. Ez annyiban különbözik
a köznapi kenegetőktől, hogy a szemünket is megörvendezteti, valamint ünnepi alkalmakra is ideális. Előre elkészíthető, gyors, kiadós.


Fotó: Hemző Károly Halkrémhab
retekpikkellyel Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 doboz olajos szardínia (160 - 180 g/doboz)
  • 2 doboz füstölt hal vagy sprotni (140 - 160 g/doboz)
  • 1 kis doboz olajos ringli (8 - 10 db)
  • 12-15 szem kimagozott olívabogyó
  • 125 g natúr tejszínkrém (pl. Philadelphia, mascarpone)
  • 2 kk. mustár
  • 4-5 ek. citromlé
  • csípős paprikakrém vagy chilipor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 szem zöldborsó
  • 1/4 narancskarika
  • 1 nagy csokor snidling
A
B
C
D
E
F

1. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, levét kinyomjuk.  A kétféle halat és a ringlit kiemeljük az olajból, kissé lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük (A). Hozzáadjuk az olívabogyókat, a tejszínkrémet, a mustárt, a citromlét (B), ízlés szerint csípős paprikakrémet/chiliport, őrölt fehér borsot, szükség szerint sót (vigyázat, sok a sós hozzávaló!), és botmixerrel könnyű-habos krémmé zúzzuk (C).

2. A krémet ovális tálra halmozzuk, kanálháttal dundi-hasas hal alakúra formázzuk, egyik végét elkeskenyítjük, háromujjnyi szélességben kanáléllel bejelöljük (ez lesz a feje), felületét elsimítjuk (D). Belenyomjuk a zöldborsót (ez lesz a szeme) és a narancskarika héját (ez lesz a szája). Lazán, de gondosan betakarjuk, és legalább 3 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a snidlinget leöblítjük, csokorba fogjuk, (ollóval) 8-10 cm-es és 3-4 cm-es darabokra vágjuk (E), majd legyezőszerűen széthúzva farokúszót, illetve uszonyokat formázunk belőle.

4. A retekszemeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva pikkelyszerűen kirakjuk velük a hal törzsét (F). Pirított kenyér/kiflikarikák kíséretében előételként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk.

Tippek:

Előző nap is elkészíthetjük, de egészen tálalásig hidegen tartjuk, mert gyorsan meglágyul a krém. A díszítést hagyjuk a tálalás előtti percekre, mert csak a frissen szeletelt retek/zöldség szép!

Változatok:

Retek helyett kirakhatjuk a hal testét vékony karikákra szelt citrommal, cukkinival, kígyóuborkával, ecetes uborkával is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Nagyon ötletes!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jaj de jól néz ki!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Megyes cseresznyés kakaós pite. képhez:

Megyes_cseresznyes_kakaos_pite_2198365_8385_s

Anna! Köszönjük szépen.

Garáz József írta 1 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

Anna! Köszönjük szépen. Tudod ! Én szedem a gyümölcsöt a ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Roston sült csirkemell almakarikákkal, petrezselymes rizzsel képhez:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198363_4566_s

József köszönöm a hozzászólást!

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Megyes cseresznyés kakaós pite. képhez:

Megyes_cseresznyes_kakaos_pite_2198365_8385_s

József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Sajtos_baconos_sult_csirkemell_tepsis_burgonya_2198370_5001_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Megyes_cseresznyes_kakaos_pite_2198365_8385_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu