Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki az olajos halakat szereti, bizonyára gyakran meglepi magát egy kis
finom-pikáns halkrémmel, amely önmagában is fejedelmi falat. Ez annyiban
különbözik
a köznapi kenegetőktől, hogy a szemünket is megörvendezteti, valamint
ünnepi alkalmakra is ideális. Előre elkészíthető, gyors, kiadós.
1. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, levét kinyomjuk. A kétféle halat és a ringlit kiemeljük az olajból, kissé lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük (A). Hozzáadjuk az olívabogyókat, a tejszínkrémet, a mustárt, a citromlét (B), ízlés szerint csípős paprikakrémet/chiliport, őrölt fehér borsot, szükség szerint sót (vigyázat, sok a sós hozzávaló!), és botmixerrel könnyű-habos krémmé zúzzuk (C).
2. A krémet ovális tálra halmozzuk, kanálháttal dundi-hasas hal alakúra formázzuk, egyik végét elkeskenyítjük, háromujjnyi szélességben kanáléllel bejelöljük (ez lesz a feje), felületét elsimítjuk (D). Belenyomjuk a zöldborsót (ez lesz a szeme) és a narancskarika héját (ez lesz a szája). Lazán, de gondosan betakarjuk, és legalább 3 órára behűtjük.
3. Tálalás előtt a snidlinget leöblítjük, csokorba fogjuk, (ollóval) 8-10 cm-es és 3-4 cm-es darabokra vágjuk (E), majd legyezőszerűen széthúzva farokúszót, illetve uszonyokat formázunk belőle.
4. A retekszemeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva pikkelyszerűen kirakjuk velük a hal törzsét (F). Pirított kenyér/kiflikarikák kíséretében előételként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk.
Tippek:Előző nap is elkészíthetjük, de egészen tálalásig hidegen tartjuk, mert gyorsan meglágyul a krém. A díszítést hagyjuk a tálalás előtti percekre, mert csak a frissen szeletelt retek/zöldség szép!
Változatok:Retek helyett kirakhatjuk a hal testét vékony karikákra szelt citrommal, cukkinival, kígyóuborkával, ecetes uborkával is.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Tudod ! Én szedem a gyümölcsöt a ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Roston sült csirkemell almakarikákkal, petrezselymes rizzsel képhez:
József köszönöm a hozzászólást!
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Megyes cseresznyés kakaós pite. képhez:
József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással