Finomságok Konyhája: Epres tiramisùszelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres tiramisùszelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Epres
tiramisùszelet Hozzávalók 9 szelethez/kockához:
  • 300 g+100 g eper
  • 2 ek.+50+50 g porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • 250 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag négyszögletes piskótalap vagy piskótatekercs (250 g)
  • 9 ek. narancslikőr (pl. triple sec)
  • 30 g eperlekvár
  • 2 ek. kakaó
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 9-12 citromfű- vagy mentalevél

1. 300 g epret megmosunk, megtisztítunk, felaprózunk, meghintünk 2 ek. porcukorral és a citromlével. A mascarpónét habosra keverjük 50 g porcukorral, a tojásokat pedig 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral, majd több részletben a mascarpónéhoz adjuk (meglehetősen híg krémet kapunk).

2. A piskótalapokból 3 darab kb. 15 x 25 cm-es téglalapot szabunk-alakítunk ki, egyet mindjárt egy hasonló méretű, csinos kerámia- vagy üvegtál aljára fektetünk, és meglocsoljuk 3 ek. likőrrel. Elsimítjuk rajta a krém egyharmadát, megszórjuk az eper felével, majd újabb piskótalap, 3 ek. likőr, a maradék krém és eper, végül a maradék piskótalap és likőr következik.

3. Az eperlekvárt felforrósítjuk, áttörjük, hagyjuk langyosra hűlni, megkenjük vele a piskótafedelet. Lazán letakarjuk, 12 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt a maradék 100 g epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Vastagon meghintjük a piskóta tetejét a kakaóporral, és habrózsákkal, eperrel, valamint citromfű- vagy mentalevélkékkel díszítjük. Kb. 5x8 cm-es szeletekre vagy kockákra vágva kínáljuk. Könnyű, egyszerű, finom!

Változatok:

Készthetjük narancslébe vagy rummal bolondított, erős feketekávéba forgatott babapiskótával is (mint a klasszikus tiramisút).

Italajánlat:

Desszertbor, sherry, félédes vagy édes pezsgő

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Én is listámra vettem.

Válasz

Szász ilucika üzente 6 éve

Csodás felvétel, biztosan finom ízekkel!
Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mennyei lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 7 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 7 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 14 órája a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu