Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hamvas zöld és lila legkülönfélébb árnyalataiban pompázó, télálló-évelő zsálya
az egyik legillatosabb fűszernövény. Amint kisüt a nap, friss
hajtásokkal ajándékoz meg bennünket, de tanácsos mértékkel használni,
mert elfedi az étel egyéb ízeit.
1. A gombák szárvégét leválasztjuk, folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, nem túl vastagon felszeleteljük. A zsályaágakat ugyancsak leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, leveleiket lecsipkedjük, a bóbitákat félretesszük a díszítéshez. A sonkaszeleteket 2-2 hosszanti csíkra szeljük.
2. A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Vágódeszkára fektetve mindegyiket 2 lapra vágjuk (A), folpack alatt kíméletesen kiverjük-elvékonyítjuk, majd meghintjük sóval és őrölt fehér borssal. Minden szeletre előbb 1-2 zsályalevelet és 1 sonkacsíkot fektetünk, aztán szorosan feltekerjük (B), és 1-2 fogvájóval megtűzzük.
3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és – ahogy a fogvájók engedik – megkapatjuk-körbepirítjuk benne a csirkeroládokat (C). Felöntjük a borral, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (további 10-15 perc), majd tálra emeljük (D), félretesszük.
4. A serpenyőben lévő forró pecsenyealjba dobjuk a gombát (E), meghintjük az ételízesítővel, 5-6 percig pároljuk-pirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, 3,5 dl vizet, az átszűrt citromlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az ételsűrítővel vagy rizsliszttel, és éppen csak besűrítjük. Végezetül visszatesszük bele a csirkeroládokat, jól összeforraljuk.
5. Tálaláskor nagyobb, nem túl mély tálra/tányérra emeljük a hústekercseket, melléjük-köréjük szedjük a mártást, és néhány citromkarikával, zsályabóbitával, zsenge szárzellerlevéllel vidámítjuk – a mártás tetejét megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemmel. További köretként petrezselymes vagy héjában sült (új)krumpli, párolt rizs illik hozzá.
Tippek:
− A sonka tetejére vékony sajtszeletet is fektethetünk, de ez legyen
jóval keskenyebb és rövidebb a húsnál, hogy a tekerésen belül maradjon,
azaz sülés közben minél kevesebb folyjon ki belőle.
− A gombamártást leöblített, finomra vágott, friss kaporral is gazdagíthatjuk.
− Kisebb pulykamellfilé-darabokból is készíthetjük, ebben az esetben
sonka helyett bacont vagy vékony szalonnaszeleteket használjunk,
különben nagyon száraz lesz a hús.
− Az ételsűrítő granulátum nagyon leegyszerűsíti a dolgunkat, mert
egyenesen a forró ételbe keverhetjük, amelyet pillanatok alatt besűrít.
Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással