Finomságok Konyhája: Epres túróhabkorona

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres túróhabkorona

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Epres
túróhabkorona Hozzávalók 16 szelethez:
  • 500 g eper
  • 8 zselatinlap (15 g)
  • 3 tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 500 g krémtehéntúró
  • 5+2 dl tejszín
  • 10-12 babapiskóta
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 40 g natúr pisztácia
  • 1-2 mentabóbita

1. 8-10 szem epret megmosunk, megtisztítunk, félbe-negyedbe vágunk (a többit tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük).

2. Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk, egyenként hozzáadunk-keverünk 3 kanál túrókrémet, majd erőteljes mozdulatokkal a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.

3. A krém felét egy 1,6-1,7 literes, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprózott epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt megtisztítjuk és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon!) néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.

Tippek:

Koronaforma híján használhatunk a közepén lyukas-hengeres betéttel összepattintott kapcsos tortaformát is, amelyből még egyszerűbb is kiszabadítani a krémkoronát, bár az is igaz, hogy kissé „szögletesebb” alakzatot kapunk.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt még sütni sem kell,tartalékoljuk a forró napokra.
Köszönöm a hozzászólást Marika.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Remekül néz ki és nagyon finom!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu