Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. 8-10 szem epret megmosunk, megtisztítunk, félbe-negyedbe vágunk (a többit tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük).
2. Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk, egyenként hozzáadunk-keverünk 3 kanál túrókrémet, majd erőteljes mozdulatokkal a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3. A krém felét egy 1,6-1,7 literes, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprózott epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4. Tálalás előtt megtisztítjuk és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon!) néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.
Tippek:Koronaforma híján használhatunk a közepén lyukas-hengeres betéttel összepattintott kapcsos tortaformát is, amelyből még egyszerűbb is kiszabadítani a krémkoronát, bár az is igaz, hogy kissé „szögletesebb” alakzatot kapunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással