Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. 8-10 szem epret megmosunk, megtisztítunk, félbe-negyedbe vágunk (a többit tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük).
2. Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk, egyenként hozzáadunk-keverünk 3 kanál túrókrémet, majd erőteljes mozdulatokkal a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3. A krém felét egy 1,6-1,7 literes, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprózott epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4. Tálalás előtt megtisztítjuk és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon!) néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.
Tippek:Koronaforma híján használhatunk a közepén lyukas-hengeres betéttel összepattintott kapcsos tortaformát is, amelyből még egyszerűbb is kiszabadítani a krémkoronát, bár az is igaz, hogy kissé „szögletesebb” alakzatot kapunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással