Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A befőtteket leszűrjük, lecsepegtetjük. 16 szem meggyet félreteszünk, az őszibarackokat vékony gerezdekre szeljük. Összekeverjük a diót 100 g porcukorral.
2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, azonnal összeforgatjuk 50 g vajjal/margarinnal. 1 ek. vajjal/margarinnal kikenünk egy 6-7 cm mély, kb. 25x35 cm-es tepsit/sütőedényt, beszórjuk 3-4 ek. cukros dióval.
3. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd 50 g apránként beleszórt porcukorral kemény habbá verjük. 50 g vajat/margarint habosra keverünk 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, aztán a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a felveretlen tejszínt, végül beleforgatjuk a tésztát, és több részletben a habot.
4. A tészta felét a sütőtálba terítjük, megszórjuk a cukros dió felével, a meggyel, az őszibarackkal és a maradék cukros dióval, majd a maradék tészta következik. Kis mogyorónyi adagokban tetejére simítjuk a maradék 30 g vajat/margarint, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (45-50 perc).
5. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük (tűzforró a belseje!), végül megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és a félretett meggyszemekkel vidámítva a sütőedényben, kisebb-nagyobb kockákra vágva kínáljuk. Csokoládé-, vaníliaöntetet adhatunk mellé.
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással