Finomságok Konyhája: Almás tejberizs eperöntettel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás tejberizs eperöntettel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás tejberizs
eperöntettel Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 biocitrom
  • 7,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 150 g kerek szemű rizs
  • 30+10+20 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 200 g eper- vagy áfonyaöntet (készen vásárolt)

1. A citromot gondosan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a citromhéjat és 1 csipet sót. Mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt, gyakran megkeverve 30 percig főzzük-puffasztjuk, végül belekeverünk 30 g cukrot és a vaníliás cukrot. Fedő alatt melegen tartjuk.

2. Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, 2 negyed kivételével felkockázzuk, meghintjük 2 ek. citromlével. 8 ek. vizet és 1 ek. cukrot felforralunk, beleszórjuk az almakockákat, 3 percig pároljuk, (ha túl sok levet eresztenének, leszűrjük), majd lazán a rizshez keverjük.

3. A maradék 2 negyed almát vékonyan felszeleteljük. 20 g cukrot és a maradék citromlét felforrósítjuk, beletesszük az almaszeleteket, 2 percig pároljuk. Az eper-/áfonyaöntetet felforrósítjuk. A rizst egy nagyobb vagy 4 kisebb, nem túl mély tálba simítjuk, tetejére rendezzük az almagerezdeket, meglocsoljuk az öntettel, és langymelegen kínáljuk. A gyerekek bolondulnak érte! Hidegen is finom, bár jócskán besűrűsödik!

Tippek:

Magunk is készítetünk eperöntetet:
– 300 g friss, megtisztított epret összeturmixolunk 50 g porcukorral és 1/2 citrom átszűrt levével, 2 percig forraljuk;
– vagy 150 g eperlekvákvárt felforrósítunk 5-7 ek. vízzel, esetleg áttörjük.

Változatok:

– A kész tejberizsbe 40-60 g puha, (rummal meghintett) mazsolát, felaprózott aszalt barackot, cukrozott citrushéjakat, 1-2 ek. szárazon megpirított kókuszreszeléket is keverhetünk.
– Tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral, cukrozott kakaóval, valódi csokoládéporral vagy reszelt csokoládéval is, illetve egyszerűen csak málnaszörppel.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu