Finomságok Konyhája: Almás tejberizs eperöntettel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás tejberizs eperöntettel

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás tejberizs
eperöntettel Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 biocitrom
  • 7,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 150 g kerek szemű rizs
  • 30+10+20 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 200 g eper- vagy áfonyaöntet (készen vásárolt)

1. A citromot gondosan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a citromhéjat és 1 csipet sót. Mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt, gyakran megkeverve 30 percig főzzük-puffasztjuk, végül belekeverünk 30 g cukrot és a vaníliás cukrot. Fedő alatt melegen tartjuk.

2. Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, 2 negyed kivételével felkockázzuk, meghintjük 2 ek. citromlével. 8 ek. vizet és 1 ek. cukrot felforralunk, beleszórjuk az almakockákat, 3 percig pároljuk, (ha túl sok levet eresztenének, leszűrjük), majd lazán a rizshez keverjük.

3. A maradék 2 negyed almát vékonyan felszeleteljük. 20 g cukrot és a maradék citromlét felforrósítjuk, beletesszük az almaszeleteket, 2 percig pároljuk. Az eper-/áfonyaöntetet felforrósítjuk. A rizst egy nagyobb vagy 4 kisebb, nem túl mély tálba simítjuk, tetejére rendezzük az almagerezdeket, meglocsoljuk az öntettel, és langymelegen kínáljuk. A gyerekek bolondulnak érte! Hidegen is finom, bár jócskán besűrűsödik!

Tippek:

Magunk is készítetünk eperöntetet:
– 300 g friss, megtisztított epret összeturmixolunk 50 g porcukorral és 1/2 citrom átszűrt levével, 2 percig forraljuk;
– vagy 150 g eperlekvákvárt felforrósítunk 5-7 ek. vízzel, esetleg áttörjük.

Változatok:

– A kész tejberizsbe 40-60 g puha, (rummal meghintett) mazsolát, felaprózott aszalt barackot, cukrozott citrushéjakat, 1-2 ek. szárazon megpirított kókuszreszeléket is keverhetünk.
– Tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral, cukrozott kakaóval, valódi csokoládéporral vagy reszelt csokoládéval is, illetve egyszerűen csak málnaszörppel.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu