Finomságok Konyhája Blog: 2013. február

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. február

 Töltött karaj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

● 8 szelet sertéskaraj ● 20 dkg csirke vagy sertésmáj ● 2 evőkanál Univer vöröshagymakrém ● 3 db zsemle ● olaj ● tej ● bors ● majoránna ● vaj ● 3 dkg liszt ● 1 főtt tojás ● 2 tojás sárgája

Elkészítése
A karajszeleteket jól kiverjük, megsózzuk, forró olajban hirtelen mindkét oldalukon kisütjük. A májat feldaraboljuk, és a kevés olajban megpirított vöröshagymakrémmel átsütjük. A zsemléket a tejben megáztatjuk, kinyomjuk, és májjal elkeverve, sóval, egy főtt tojással ledaráljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Mária.
Köszönöm,hogy megnéztél bennünk és találtál kedvedre valót.
Szép jó éjszakát mindenkinek:Edit.

Tovább 

 Francia sajtleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Francia sajtleves

 

Hozzávalók:

 

30 dkg camembert sajt
40 dkg zöldség
sárgarépa
kisebb zeller
karalábé
4 dl húsleves
fokhagyma
petrezselyem
5 szelet barna kenyér
vaj
liszt
bors

 

A zöldségeket megtíszítjuk, felkockázzuk, majd egy serpenyőben a forró vajon hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, és borsozzuk, és liszttel meghintjük. Majd az előre elkészített húslevest, amelyet akár kockából is elkészíthetünk, ráöntjük a zöldségekre. A sajt kemény részét eltávolítjuk, és a többi részt a forró levesben folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 

 Brokkolikrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Brokkolikrémleves

 

Hozzávalók:

 

40 dkg brokkoli
1 húsleveskocka
1 dl tejszín
szerecsendió
2 szelet rozskenyér

 

A húsleveskockát kb. 1 liter vízzel felforraljuk, beletesszük a megtisztított brokkolit és fedő alatt, kis lángon megfőzzük. A levest szitán áttörjük vagy mixerben pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Pirított rozskenyér kockákkal tálaljuk.

 Legényfogó leves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 fej hagyma
50 dkg pulykamell
3 szál répa
1 szál fehérrépa
gomba
esetleg krumpli, de nem jellemző
1 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kávéskanál liszt
só, bors, mustár, citrom, majoránna, babérlevél, tárkony
borsó, fehér paprika, kis kanál cukor, zellerzöld

 

 

Kockázzuk fel a hagymát, daraboljuk fel a répát és a húst. Előbbit karikára, utóbbit kockára. Ujjainkat lehetőleg ne szabdaljuk bele, elég az a fél kiló pulyka a leveshez. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, könnyeinket letöröljük, majd a húst rádobva fehérre sütjük a külső részeit.

Tovább 

 Diós almatorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

 Sertéssült uborkával és tormakrémmel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, őrölt bors, olaj a sütéshez. Az édes-savanyú uborkához: egy kígyóuborka, fél jégcsapretek, 2 sárgarépa, egy hegyes erős paprika, 2 zöldcitrom reszelt héja és leve, egy evőkanál gyümölcsecet, 2 evőkanál méz.

A tormakrémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl joghurt, 4 evőkanál majonéz, 10 dkg ecetes reszelt torma, cukor, zsázsa a díszítéshez.

A megmosott, leszárított húst fűszerezze ízlés szerint, és fektesse tepsibe

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marika.

Tovább 

 Nyírségi gombócleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre: 40 dkg borjúcomb vagy -lapocka (esetleg sovány sertéshús vagy pulykafelsőcomb-filé), 8 dkg vaj, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, kb. fél kiskanál só, egy csapott kiskanál ételízesítő por, 10 dkg fagyasztott zöldborsó (friss is jó), 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg csiperkegomba, egy csapott evőkanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín, 2 tojássárgája (ez el is maradhat), fél citrom leve

a burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 Téli minestrone csicseriborsóval

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A minestrone (ejtsd: minesztróne) az olasz konyha egyik kedvelt egytállevese, amelyet régiónként eltérő módon készítenek. A sok idényzöldség használata valamennyire jellemző, az eltérés a „levesbetétben” rejlik. Egyes vidékeken (Toszkánától délre) aprótésztával, máshol (főleg Lombardiában és környékén) rizzsel gazdagítják. Magam is gyakran kedvet kapok hozzá, de családiasan csak
úgy nevezzük, hogy „mindent-bele-leves”. Ez itt a tésztás változat.

Tovább 

 Húsos-zöldséges szárazborsóleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Húsos-zöldséges
szárazborsóleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 g zöld vagy sárga szárazborsó
  • 500 g marhalábszár vagy stefánia
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor+2-3 szál petrezselyem
  • só, bors
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g zeller
  • 300 g burgonya
  • 1 ek.

Tovább 

 fJVsSlDHsKnt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

dDDhor https://www.genericpharmacydrug.com

 Kókuszos kinder pingvin szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen,én is sütöttem már többször.
Köszönöm szépen a hozzászólásod.

 Pizzaszósz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Pizzaszósz
Kategória: Pizzák
Hozzávalók: 2 ek olaj, 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, őrölt bors, szárított rozmaring, oregano, bazsalikom.
Elkészítés: Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2x annyi vízzel, mint a püré, felhígítjuk (2 konzerves doboz víz). A fűszerekkel ízesítjü, 3-4 percig forraljuk.
Tanácsok: Ez a mennyiség 2-3 30 cm-es pizzára elegendő.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom én is szoktam készíteni.

Tovább 

Fogas- vagy sülloszeletek vajban, finom mártással

Hozzávalók: 60-80 deka süllõ-, vagy fogasszelet (személyenként 18-20 dekás) 1 liter víz, egy kis só, egy sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 babérlevél és néhány szem egész bors. A mártáshoz: 2 egész tojás, pici só, 1 kávéskanálnyi mustár, 2 deci tejföl, pici cukor, 1 evõkanálnyi citromlé és 2 evõkanálnyi víz.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.
Mi nagyon szeretjük a halat.
Heti egyszer készítek.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis étel ez. Én egész hús szeleteket készítettem almával és nagyon jó együttest alkotnak.

 Kacsamáj másként

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók: 

45 dkg kacsamáj

2 nagy fej vöröshagyma

2 evőkanál kacsazsír

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

Tej a kacsamáj áztatásához

Őrölt szerecsendió, majoránna, só, őrölt fekete bors

Elkészítés: 

A kacsamájat annyi tejbe tesszük, hogy az jól ellepje. Fél órán keresztül áztatjuk. A kacsazsírt felforrósítjukés a fokhagymát rajta megpirítjuk, majd rátesszük a kis kockákra vágott, lecsöpögtetett kacsamájat. Addig pirítjuk, amíg a máj megfehéredik, majd hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és a majoránnával, végül ráöntünk 1 dl tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon örülök,hogy megint egy jó kis receptet találtam nektek.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Buzsáki tányéros

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Elkészítés:
Egy evőkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evőkanál lisztet a
kuktában, a lángról elvéve 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával
fűszerezzük. Engedjük fel állandó keverés mellett vízzel.

Pároljuk meg kicsit a hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg
rajta a kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje,
és kis lángon tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára. Rakjuk hozzá a
sérgarépát és fehérrépát, fokhagymát, krumplit, uborkát, paprikát és
sózzuk, ízesítsük.

Tovább 

 Tojásos sajtos galuska

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tojásos sajtos galuska Tojásos sajtos galuska recept, receptek

Tojásos sajtos galuska

 

Hozzávalók:

25
dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 5 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 3
tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só.

 

 

Elkészítés:

Mély
tálba ütünk 1 tojást, amit habosra felverünk 1 dl vízzel és 3 evőkanál
olajjal. Belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Ez is nagyon jó recept.Köszönöm szépen

Tovább 

 Cordon Bleu"-palacsinta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Cordon Bleu"-palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 sós palacsinta,
  • 25 dkg főtt sonka,
  • 15 dkg vékony sajtszelet,
  • 1 liter olaj,
  • 2 tojás,
  • zsemlemorzsa.

Elkészítés: Egy palacsintára 1 szelet sonkát és egy szelet sajtot fektetek, feltekerem és a szokásos módon panírozom, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. Forrón tálalom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finomnak tünik!

 Camembert-es palacsinta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Camembert-es palacsinta

Hozzávalók:

  • 100 g Bakony camembert,
  • 5 dkg vaj vagy margarin,
  • 10 dkg kemény,
  • reszelt sajt (parmezán),
  • paradicsompüré vagy ketchup

Elkészítés: A kész palacsintákat a vajjal vagy margarinnal simára kevert sajttal megkenjük, felgöngyöljük, és tepsibe rakjuk. Majd a reszelt sajttal megszórjuk, és paradicsompürével vagy ketchuppal leöntjük. Közepes tűzön kb. 15-20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez is nagyon jó!

 Almás párna

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Az elképesztően sokoldalú alma – ezúttal pudingkrémes töltelékké lényegülve –
az egyszerűen-gyorsan elkészíthető, finom túrótésztából varázsol ízletes párnácskákat, amelyek napok múlva is frissen illatozva csábítnak (már ha
azonnal el nem fogynak).
Fotó: Elendel Almás párna Hozzávalók kb. 12 darabhoz::
  • A töltelékhez:
  • 500 g savanykás alma
  • 2 ek. citromlé
  • 40 g kristálycukor
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 150 g krémtehéntúró
  • 5 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Nektek.Hasonlót már sütöttem én is.

Tovább 

 Illatos csirkecombok babsalátával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Illatos csirkecombok
babsalátával Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 felső csirkecomb
  • só, bors
  • 1/2 ek. provence-i fűszerkeverék
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2+1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. olaj
  • 1+2 ek. citromlé
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1-1 doboz fehér és vörös kidney bab (kb. 400 g/doboz)
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1 szál szárzeller
  • 1 ek. mustár
  • 1/2 kk. porcukor
  • 4 ek. olívaolaj (extra vergine)
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál petrezselyem

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát ez nagyon jó!!!!

 Süllőfilé fehérboros káposztával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Süllőfilé fehérboros káposztával

süllőfilé 64 dkg
só 2,5 dkg
bazsalikomlevél 4 db
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 16 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
tejszín 6 dl
babérlevél 3 db
kakukkfű 3 szál
fehérbor 3 dl
vaj 12 dkg
zöldségalaplé 2,5 dl
olíva olaj 0,08 l

Savanyú káposztát átmossuk, közben vajon finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a babérlevelet, kakukkfüvet és az átmosott savanyú káposztát. Felengedjük fehérborral és zöldség alaplével, fedő alatt pároljuk, ha majdnem kész hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk és készre pároljuk.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Úgy tűnik, ez a kaja, hétköznap is elmegy ebédnek !!! Már, jobb helyeken...

Tovább 

 Vargányás húsgombócleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Vargányás húsgombócleves
Hozzávalók (4 személyre)

10 dkg darált marhacomb
10 dkg darált császárszalonna
10 dkg darált vargányagomba
1 db zsemle
½ dl tej
1 db tojás
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 cs. petrezselyemzöld
15 dkg zöldbab
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
só, őrölt bors

Elkészítési mód: A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darálékokat, valamint a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejben áztatott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel gombócokat készítünk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mennyei lehet, én ma gyümölcs levest készítettem.

Tovább 

 Kókuszos mézes sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:
kevert piskóta tészta:
2 db tojást
6 dkg margarint
30 dkg cukor
3-4 evőkanál méz
3 dl tejet
40 dkg liszt
2 mokkáskanál szódabikarbóna

bevonat:
25 dkg cukor,
4 dkg kakaópor,
5 evők.tej,
1 rum aroma,
20 dkg vaj,... ezt felfőzzük...

+ kókusz reszelék a meghempergetéshez

Elkészítés:
tészta:
tojást,margarint,cukorot és a mézet simára-habosra kikeverni,ezután hozzáadjuk a tejet, lisztet, 2 mokkáskanál szódabikarbónát és tovább keverjük simára...

bevonat:
cukorot,kakaóport,tejet, 1 rum aromát és a vajat felfőzzük...
ha langyosra kihűlt, ebben megmártogatjuk a szeleteket (a piskotát hült állapotában téglalapra vagy kockára szeleteljük) csokiba mártás után meghempergetni kókusz reszelékben.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám!
Ezután ne legyél feledékeny!
Jól jött volna a kép!

Tovább 

 Szilvás-csokis képviselőfánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Szilvás-csokis képviselőfánk

(kb. 12 darab)

Hozzávalók:
Égetett tésztához:

250 ml víz
50 g lágy vaj vagy margarin
Csipet só
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
5-6 tojás (közepes méretű)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 g szilva (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding bourbon vaníliás
450 ml tej
3-5 evőkanál porcukor
50 ml ír krémlikőr
50 g darált dió vagy mogyoró
Fél csapott teáskanál őrölt fahéj
3 tasak Dr.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,hogy tetszik.

Tovább 

 Rántott gríz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Rántott gríz

  • Hozzávalók:

    1/2 l tej
    8 evõkanál gríz
    1 cs. vaníliás cukor
    cukor ízlés szerint
    csipet só
    kevés liszt
    1 tojás
    olaj

     

  • Elkészítés:

     

    A tejbõl, grízbõl vaníliás cukor, csipet só és cukor hozzáadásával sûrû tejbegrízt fõzünk. Mikor kész, a masszát sima felületen kb 1 cm vastagon elsimítjuk. Hagyjuk kihülni, majd négyzetformán daraboljuk. A darabokat lisztben megforgatjuk, majd tojásba mártjuk és forró olajon világosbarnára sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szilvi sütött ilyet,biztosan finom lehet!

Tovább 

 Rakott pecsenye

11 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Rakott pecsenye

  • Hozzávalók:

    8 szelet pulykamellfilé
    1 kis fej vöröshagyma
    25 dkg gomba
    1 kg burgonya
    1 dl tejföl
    1 ek ételízesítõ
    1 cs petrezselyemzöld

    bors
    olaj

     

  • Elkészítés:

     

    A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük.
    A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó laktató Marcsikám.
Lehet,hogy vacsorára csak egy almát eszek.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Zöldség krémleves:

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A hagymát kockára vágjuk és kevés zsírban megfonnyasszuk.A pucolt  kockára vágott zöldségeket beletéve pirítjuk, sózzuk hogy a levét jobban kiengedje, borsozzuk és vízzel felöntjük.Épp annyival ami ellepi. Szerecsendiót szórunk rá és puhulásig főzzük./Nem baj hogy milyen méretűek a zöldségek vagy hogy szétfőnek mert nem puhulási sorendben adtuk hozzá őket, mert turmixolva lesz/Ha puha levesszük a tűzről és turmixszoljuk /a legjobb bot mixer/ visszatesszük a tűzre és kis vizet hozzáadva főzzük.Még után ízesítjük, nem kell sűriteni mert a zöldségek besűrítik maguktól.Igazi fogyókúrás étel, olcsón kivitelezve, mert a fonnyadt, amúgy kidobásra szánt zöldségféléket is felhasználhatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marcsi elkészítette,a kép a galériában van.
Köszönöm.

Tovább 

 Gesztenyeszív

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

DESSZERTEK > Egyéb finom falatok
Fotó: Hemző Károly Gesztenyeszív Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
  • 50 g hámozott mogyoró
  • 500 g édes gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 50+10 g lágy vaj/margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 dl rum
  • 1+1 ek. porcukor
  • 100 g tortabevonó étcsokoládé
  • 30 minyon vagy muffin papírtálka

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Mindenkinek.
Én már régebben készítettem,teljesen nem ez a recept.
gyors,finom édesség.
Most megkeresem a képet róla.

Tovább 

 Delicia

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Delicia

Hozzávalók: 6 tojás, 35 dkg
cukor, 15 dkg darált dió, 3 kanál kakaó, 2 kanál tej, 25 dkg
margarin.

Elkészítés: 6 tojásfehérjét
15 dkg cukorral habosra keverünk, beletesszük a 15 dkg diót. Zsírozott
lisztezett tepsibe, habzsákkal kis labdácskákat készítünk, kisütjük.

Krém: 6 tojássárgáját 20
dkg cukrot, 3 kanál kakaót, 2 kanál tejet gőz fölött sűrűsödésig főzünk. Miután
kihűlt, 25 dkg margarinnal kikeverjük. 2 db tésztát a krémmel összeragasztunk,
és dióba megforgatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes és érdemes lesz ki próbálni is.

Tovább 

 Román palacsinta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Román
palacsinta

Hozzávalók: 600 gr. liszt, 2 kanál olaj, 1
kanál ecet, 1 bögre meleg víz, 1 tojás, 1/2 kanál só, 200 gr. vaj a
lapoknak.
Töltelék: 500 gr. tehéntúró, 2-3 tojás, 50 gr. mazsola, 2 vaníliás
cukor, citrom héj, 4 kanál gríz, 1 bögre tej, csipetnyi só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hamarosan elkészítem,még a téli bezártságban ráérünk vele eljátszogatni.

 Finom batyu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

Kb 4 személyre való sertés comb, tarja, karaj, valamelyik.
3-5 szem hagymaKi mennyire szereti hagymássan)
5-6 szem krumpli
15 dkg kenyérszalonna,vagy császárszalonna( ki mit szeret)
12-20dkg füstölt kolbász
( én semmit sem méretek, amennyi van annyit teszek bele)

 

 

Elkészítés:

A
hagymát felkarikázom, és vegetával beízesítem, Hagyom egy kicsit állni.
A krumplit megpucolom,felkarikázom és ezt is beízesítem, (vegeta, só)
a húst felszeletelem, kicsit megklofolom, és ízlés szerint kicsit ezt
is ízesítem, ez is áljon még a tobbi hozzávalót elkészíted.Óvatosan ne
hogy nagyon sós legyen a végén)
a kolbászt felkarikázom, a szalonnát kockákra vágom.

Tovább 

 ZghHfKaVgTCIUGy

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

gFE0c9 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik!

 doGcVlQjjduDkDTPi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

aJX4Lc http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tényleg nagyon érdekes gyümölcs és finom is!

 Tarhonyás csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Tarhonyás csirke

 

Hozzávalók:

  • 1 db házi egész csirke,
  • 2 evőkanál zsír( vagy olaj 3 evőkanál,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 1 dkg őrölt piros paprika,
  • 20 dkg házi tarhonya,
  • só,
  • 2 db zöld paprika, (lehet 1db paradicsom is)
  • 2 l víz a főzéshez.

Elkészítés: A zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk és rátesszük a feldarabolt csirkehúst, sózzuk és tovább dinszteljük megkavarjuk és rá szórjuk az őrölt pirospaprikát és annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen mindenkinek.
Mi is a házi tarhonyát szeretjük.
Hamarosan gyúrni fogok.

Tovább 

Paprikás csirke Szent-Györgyi Albert módra

(Recept mennyisége 5 személyre)

3 darab 60 dkg-os tisztított csirkét felnégyelünk, 2 db közepes nagyságú hagymát, 1 gerezd fokhagymával finomra megvágunk, vajban rózsapirosra hervasztunk. 1 evőkanál piros nemes paprikával fűszerezzük és 3 deci vízzel felengedjük. Felforrás után a feldarabolt csirkét belehelyezzük, megsózzuk és fedő alatt háromnegyed részben puhára főzzük, fél liter jó minőségű tejfelbe 2 evőkanál sima lisztet simára elkeverünk és a csirkére öntve jól elkeverten felforraljuk.

Tovább 

 Szalonnás csirkemáj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szalonnás csirkemáj

Elkészítési ideje: 20 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj szívvel együtt,
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só és törött fekete bors ízlés szerint.

A májat vékony csíkokra, a szívet pedig vékony karikákra vágom. A füstölt szalonnát csíkokra metélem és zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a csirkemájat. Hirtelen, erős tűzön lepirítom (közben állandóan kevergetem, hogy a máj egyenletesen süljön.) Rászórom a tisztított, zúzott fokhagymát és a borsot, ráöntöm a tejfölt és jól összeforralom.

Tovább 

 Csirkemájtorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj,
  • 3 tojás,
  • 1/2 l tej,
  • 6 púpozott evőkanál burgonyapehely,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt a forma hintéséhez,
  • só és törött fekete bors ízlés szerint,
  • 1 mokkáskanál pirospaprika.

3 evőkanál olajon üvegesre sütöm a megtisztított és nagyon finomra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, majd a szétszedett csirkemájakat ráteszem és mindkét oldalán átsütöm. Míg a máj hűl, a tojást habosra verem, hozzákeverem a tejet, a burgonyapelyhet, a sót, a borsot.

Tovább 

 Puha kürtőskalács tepsiben

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók

    Tészta:

    30 g száraz élesztő

    300 ml tej

    3 evőkanál cukor

    100 g vaj

    2 egész tojás

    2 tojássárgája

    vanília esszencia

    egy csipet só

    500 g liszt

    Szirup:

    200 g cukor

    100 ml víz

    2 evőkanál citromlé

    Máz:

    200 g darált dió (kókuszreszelék, fahéj, stb.)

    7-8 evőkanál kristálycukor




  • Elkészítés

    A kürtőskalácsot hagyományosan parázson kell készíteni, de használhatjuk az otthoni sütőnket is.

Tovább 

 Borjú Marengo-módra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

1,3 kg borjúhús, só és bors, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 paradicsom, 400 g spárga, 250 g csiperkegomba, vaj, 2 ek. földimogyoró-olaj, 60 g liszt, 7 dl marha- vagy borjúhúsleves, 3 ek. paradicsompüré, 1 csokor zöldfűszer, 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
 

 
Elkészítése

A paradicsomokat tegyük egy pillanatra lobogó vízbe, így könnyen le tudjuk szedni a héját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen:)

Tovább 

 Ünnepi krémes piskóta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók

1 kész piskóta tekercs, 1 kis üveg barack lekvár, 3dl kakaó, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1/2 l tej, 3 evőkanál cukor, tejszínhab.
 

 
Elkészítése

A piskóta tekercset megtöltöm a lekvárral,és kétujjnyi vastag szeletekre vágom.Egy jénai tál aljára lerakom a szeleteket,leöntöm a meleg kakaóval.Amikor magába szívta,az előírás szerint elkészített a vaníliapudingot ráöntöm,ha kihűlt letakarva még egy órára hűtőszekrénybe teszem.Vastagon bevonom édes tejszínhabbal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika és Zsuzsa.

Tovább 

 Cappuccino alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

4 főre: 1 csomag csokoládés piskótalap, 5 dl tejjel készített vaníliapuding, 4 szem babapiskóta, 5 dl cukrozott tejszín, 5 dl lefőzött kávé, 1 tasak zseléfix, 1 evőkanál darált kávé, 0,5 dl rum, 1 evőkanál cukor
 

 
Elkészítése

Egy alagút- vagy őzgerinc formát folpackkal, majd a csokis piskótalappal kibélelünk. A vaníliapudingot elkészítjük, hozzáadjuk felvert tejszínhabot és a zseléfixet, majd kettéosztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is így vagyok vele.

Tovább 

 Lipcsei szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

A barna tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 1 dkg kakaó, 1/2 dl tej. A sárga tésztához (piskóta): 6 tojás, 12 dkg rétesliszt, 12 dkg porcukor, 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna. A krémhez: 5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliáscukor, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor. A csokimázhoz: 2 evőkanál tej, 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marikám.

Tovább 

 dYPDUrtzLGrjBaag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

x8sxOu http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 IpjyMeRFUgLvZoRiJ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

6q7b2x http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Vargányás húsgombócleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vargányás húsgombócleves

Hozzávalók (4 személyre)

  • 10 dkg darált marhacomb
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 10 dkg darált vargányagomba
  • 1 db zsemle
  • ½ dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 15 dkg zöldbab
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítési mód: A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darálékokat, valamint a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejben áztatott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel gombócokat készítünk belőle.

Tovább 

 Zöldborsós borjúragu sült burgonyával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Zöldborsós borjúragu sült burgonyával (560 kalória)

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg borjúcomb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl olaj (burgonyasütéshez)
  • só, bors
Fásy konyhája
 

Elkészítési mód: A hagymát, a borjúcombot, a burgonyát kockákra vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, zsírjára pirítjuk, majd kevés folyadék hozzáadásával lassú tűzön puhára főzzük.

Tovább 

 Spárgakrémleves homárhúsos derelyével

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Spárgakrémleves homárhúsos derelyével (340 kalória)

Hozzávalók a leveshez (4 személyre)

  • 40 dkg spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
Fásy konyhája
 

Elkészítési mód: A spárgát héjától megtisztítjuk, és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd a fejét levágjuk, félrerakjuk, a szárat botmixerrel krémesítjük. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet, és 8 dl vízzel felöntjük.

Tovább 

 Farsangi lakomát kínálunk!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Farsangi lakomát kínálunk!

2013-01-31 15:47:15
Hamarosan itt a farsangi időszak vége. Sok helyen a hamvazószerdát – idén február 13. – megelőző három nap, a farsang farka volt a báli szezon igazi csúcspontja. A mulatságokat pedig természetesen bőséges és finom falatokkal koronázták meg a hosszú böjt előtt. Az ebben az évben megalakult Palóc Grill Szövetség hagyományőrzői most a palócföldi jellegzetes farsangi fogások közül ajánlanak három finom receptet, amelyek mellé Németh József, az MNGSZ vendéglátós és hagyományőrző bizottságának elnöke néhány hasznos tippet is ad.

Tovább 

 Egészséges almás süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Az alma az egészség szimbóluma. Nem véletlenül, hiszen ebben a gyümölcsben olyan rostanyagok és antioxidánsok találhatók, amelyek méregtelenítő hatásúak, erősítik az immunrendszert, a szív- és érrendszeri betegségek ellen is védelmet nyújtanak.

Hirdetés

Hozzávalók ( 4 adaghoz):

400 g alma

90 g nyírfacukor

50 g teavaj

50 g darált dió

50 g teljes kiőrlésű liszt

4 dl tej

3 db tojás

6-7 levél (1g) citromfű

Fahéjas öntet:

5 teáskanál (45g) nyírfacukor

2 teáskanál (20g) teljes kiőrlésű liszt

1 teáskanál (4g) fahéj

3 dl tej

2 dl tejszín

1 db tojás

 

Elkészítése:

1.

Tovább 

 Sztracsatella torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kép: Blikk Nők / Bauer Média-Prága

Hozzávalók (12 szelethez):

  • 4 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g liszt
  • 50 g burgonyakeményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 70 g vaj + a formához
  • 220 g mogyorókrém

A krémhez:

  • 250 g tejszínes krémsajt
  • 250 g ricotta
  • 100 g porcukor
  • 5 db zselatinlap
  • 250 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 üveg meggybefőtt (kb. 700 ml)

A díszítéshez:

  • 50 g csokireszelék
  • 50 g étcsokoládés tortabevonó


Elkészítése:

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Rendben Editke, de nem győzöm nézni. A tegnapi fánkomat is elfelejtettem fotózni pedig nagyon szép lett.

Tovább 

 Sütőtökös vekni

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Fotó: Elendel Sütőtökös vekni Hozzávalók 4 kenyérkéhez:
  • 400 g tisztított sütőtök
  • 1 dl langyos tej
  • 1 ek. barnacukor
  • 25 g élesztő
  • 350 g fehér tönkölyliszt
  • 350 g finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1 ek. só
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Erzsike.
Köszönöm,hogy csatlakoztál a klubhoz.
Érezd magad velünk jól!
Szép estét kívánok:Edit.

Tovább 

 Téli minestrone csicseriborsóval

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A minestrone (ejtsd: minesztróne) az olasz konyha egyik kedvelt egytállevese, amelyet régiónként eltérő módon készítenek. A sok idényzöldség használata valamennyire jellemző, az eltérés a „levesbetétben” rejlik. Egyes vidékeken (Toszkánától délre) aprótésztával, máshol (főleg Lombardiában és környékén) rizzsel gazdagítják. Magam is gyakran kedvet kapok hozzá, de családiasan csak
úgy nevezzük, hogy „mindent-bele-leves”. Ez itt a tésztás változat.

Tovább 

 Fahéjas fánkgolyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Fahéjas
fánkgolyók Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
  • 5 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 (bio) narancs héja
  • 2 ek. tokaji aszú vagy egyéb desszertbor (pl. sherry, portói)
  • 1 kk.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához. 20 dkg kristálycukor.

                                        15 dkg darált mák

 

                                        5 dkg finomliszt

                                        2 dkg reszelt citromhéj

                                        12 tojásfehérje

 

 

Krémhez: 25 dkg vaj

                15 dkg porcukor

                10 dkg darált dió

                20 dkg magozott meggy

                  2 dl konyak

 

Oldalára: 5 dkg darált dió

 

Tetejére : 4 evőkanál meggylé

                kevés cukor

                fél evőkanál zselatin

 

 

 

Diszitéshez:    5 dkg magozott meggy

                       alma

 

 

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó habosra kiverjük, hozzákeverjük a mákot, lisztet, citromhéjat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ilikém!
Nagyon finom ízű torta lehet!
Köszönjük,hogy megosztottad velünk.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Almás diós

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

A tésztához:

30 dkg finomliszt

15 dkg zsír

10 dkg cukor

2 tojássárgája

2 dl tejföl

1 citrom megmosott,lereszelt sárga héja


1 sütőpor.


A töltelékhez: 1 kg alma 

20 dkg darált dió

20 dkg porcukor

2 tojássárgája

1 evőkanál baracklekvár

4tojásfehérje


Elkészítése:


A liszthez szárazon hozzákeverjük a sütőport, majd a többi

adalékot, és könnyű tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, és addig

pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Tovább 

 Sörös burgonyagombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sörös burgonyagombóc


A gombócot kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel falatozzák.

A gombócot kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel falatozzák. Függetlenül attól, hogy milyen gombócról van szó (grízesről vagy burgonyásról), megannyi változatban elkészíthető, de igazán csak akkor jó, ha friss és omlós.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 1,5 dl világos sör, 2 tojás, 6 evőkanál liszt, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kiskanál sütőpor, ízlés szerinti só, bors, kevés gyömbér és szerecsendió szükséges.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nádica!
A leírtak alapján járunk el.
Ha ellágyítaná a gombócot a a burgonya főzőleve.akkor egy kis liszttel helyre állítjuk.
Lisztbe,majd a kikevert palacsintatésztába forgatjuk és olajban ropogósra sütjük.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Meggyes rétes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

50 dkg mirelit leveles-vajas tészta, 1 kg meggy, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött szegfűszeg, ízlés szerint cukor, 10-15 dkg tört piskótamorzsa vagy összetört babapiskóta, 1 tojás a tejerére szükséges.

Elkészítés:

 

Az előkészület szakaszában a töltelékhez megmossuk a meggyet, leszárazzuk és kimagozzuk, majd kicsurgó levével együtt egy nagyobb tálba tesszük. Első lépésben egészen kis lángon, folyamatos keverés közben felforrósítjuk, de csak annyira, hogy egészen kevés levet eresszen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A finom rétes...én nagyon szeretem a meggyeset is!

Tovább 

 Almás-fahéjas gofri

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

8 adaghoz:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 1 db hámozott, kimagozott alma
- 1,5 dl víz
- 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A felolvasztott margarint összedolgozzuk a kristálycukkorral és a tojásokkal. A lisztet, a sót, a pudingport, 1 teáskanál fahéjat és a narancshéját elkeverjük. A vizzel együtt a felaprított (reszelt) almát is a tésztához adjuk, amit több adagban forró gofri sütőformában kisütünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.
Nálunk is már régen volt.

Tovább 

 Csokoládés madártej

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mennyei finomság.A napokban emlegettük, hogy már égen volt.No majd kipróbáljuk így!

 Farsang, farsangi ételek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, amit viszont majd böjt követ. Alig léptünk át az új esztendőbe, január 6-án (azaz vízkereszt vagy háromkirályok napján) máris kezdetét veszi a lakomázás, szórakozás másfél-kéthónapos időszaka: egymást érik a különféle bálok, mulatságok; a farsangi mulatságoknak majd csak a húsvét előtti negyvenedik napot, vagyis a húshagyókeddet követő hamvazószerda vet véget.

Tovább 

 SZENTIVÁN KENYÉR

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

SZENTIVÁN KENYÉR 60 dgr liszt  18 zsir ezt jól összemorzsoljuk utána egy egész tojást egy cs. sütőport egy kanál cukrot és anny tejet amennyit fölvesz jó könnyen sodorható tészta legyen és ot kis cipót csinálunk belőle és sütjük. Krémtöltelék egy tojássárgája 25 dgr cukor 5 kanál liszt 3 dl fekete kávé jól összekeverni és 7 dl forró tejbe belekeverjük és simára főzzük és tiz deka vajat lehet hozzákeverni. A lapokat melegen kenjük egy napig állni hagyjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem ismerem ezt a sütit.
Olcsó aránylag.
Aki szereti a kávés krémet,ajánlani tudom.
Köszönöm a hozzászólásokat.
üdv:Edit.

Tovább 

 TÚRÓS KATA

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

TÚRÓS KATA 35 dgr liszt 20 dgr cukor 1 ráma margarin 1 sütőpor 4 tojássárgája 3 kanál kakaó összegyúrjuk 2 felé osztjuk. Az egyik felével kibéleljük a tepsi alját és rá a töltelék. Töltelék 4   drb  1/4 kgr-omos túró 30 dgr cukor vanília citromhéj 4 tojás fehérje fölverve. A maradék tésztát ráreszeljük. Forró sütőbe sütjük elég sokáig.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Lányok!

 PALERMÓI SZELET

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

PALERMÓI SZELET 12 dgr zsir 4 tojás sárgáját  15 dgr porcukorral habosra keverünk 25 dgr lisztet 1 sütőport adunk hozzá kevés össze álitjuk. Töltelék 20 dgr darált diót kevés tejjel  15 dgr cukorral fölfözük a kihűlt tésztára kenjük és a 4 tojás fehérjét gözfölött fölverjük 20 dgr 20 dgr cukorral és pár csép citrom lével ezt a dió tetejére kenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Biztos finom,valami hasonlót sütöttem már,de most nem "ugrik"be.

 PIKÁNS TOJÁSOS SZENDVICSKRÉM

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

PIKÁNS TOJÁSOS SZENDVICSKRÉM


Hozzávalók: 3 főtt tojás, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál étolaj, 5 dkg vaj, só, őrölt bors ízlés szerint, kevés citromlé.

Elkészítés: A főtt tojásokat szitán átnyomjuk, elkeverjük a vajjal és a mustárral. Az olajat állandó kevergetés közben hozzáadjuk, s a masszát sóval, borssal citromlével ízesítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Így van Marikám.
Már unalmas ez a hosszú tél.
Az ember már bele fáradt!

 Mandulás szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:


6 tojás,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
10 dkg mandula,
citromhéj.

Mandulás szelet elkészítése:

A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, egy fél citrom reszelt héját, a porcukrot és a lisztet. Végül hozzávegyítjük a tojások keményre vert habját, s jól összekeverjük. Kivajazott, liszttel meghintett tepsibe öntjük a masszát. A tetejét megszórjuk hosszúkásra vágott mandulával, és közepesen meleg sütőben 25-30 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek az előttem szólókkal!

Tovább 

 Szabolcsi almás sertésszeletek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

60 dkg felszeletelt sertéscomb,
10 dkg alma (1 db),
6 dkg vaj,
5 dkg ementáli sajt vagy trappista,
3 dl tej,
2 kanál liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
só.

Szabolcsi almás sertésszeletek készítése :

A meghámozott alma magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd kevés vajban megpároljuk.
A hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd a maradék vajban hirtelen mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A megpárolt almaszeleteket kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük sajtos besamellel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is sütöttem ehhez hasonlót.
Férjem a hagyományos ételeket szereti,de ha nekem tetszik valami,akkor megsütöm és el is fogyasztom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Almakrém pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

piskóta tészta:
3 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg cukor,
egy fél citrom leve;

omlós tészta:
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
3 tojássárga,
7 dkg cukor,
só,
rum,
tejföl,
szódabikarbóna;

töltelék:
1,5 kg alma,
15 dkg cukor,
3 tojásfehérje.

Almakrém pite elkészítése:

Elkészítjük a piskótatésztát és megsütjük.
Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt, 3 tojásfehérjéből vert kemény habot adunk hozzá.
Omlós tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó és finom ez a sütike!

Tovább 

 Almafelfújt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almafelfújt

6 dkg vaj,
6 dkg liszt,
4 dl tej,
4 tojás,
16 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
6-8 alma, lekvár.

Almafelfújt elkészítése :

A vajból a liszttel és a tejjel mártást készítünk, és addig keverjük, míg el nem válik az edénytől, majd állandóan keverve lehűtjük, hozzáadjuk a tojás- sárgákat, a cukrot, a rumot, valamint a tojások habját.
Előzőleg meghámozzuk az almákat, megfelezzük, és magházukat óvatosan eltávolítjuk.
Az almákat egy kevés cukros vízben vigyázva megfőzzük, és szitán lecsurgatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu