Finomságok Konyhája: Almás párna

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás párna

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Az elképesztően sokoldalú alma – ezúttal pudingkrémes töltelékké lényegülve –
az egyszerűen-gyorsan elkészíthető, finom túrótésztából varázsol ízletes párnácskákat, amelyek napok múlva is frissen illatozva csábítnak (már ha
azonnal el nem fogynak).
Fotó: Elendel Almás párna Hozzávalók kb. 12 darabhoz::
  • A töltelékhez:
  • 500 g savanykás alma
  • 2 ek. citromlé
  • 40 g kristálycukor
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 150 g krémtehéntúró
  • 5 ek. (1/2 dl) tej
  • 5 ek. (1/2 dl) olaj
  • 90 g porcukor vagy sütőcukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • porcukor a szóráshoz

1. Először a tölteléket készítjük el, mert ki kell hűlnie: az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, és apró kockákra vágjuk. Azonnal megöntözzük a citromlével, majd lábaskába tesszük, hozzáadjuk cukrot és a tojáslikőrt, felforraljuk. 3 ek. hideg vízben simára eldolgozzuk a pudingport, az almához öntjük, és folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A tésztához összeszitáljuk a lisztet a sütőporral. Mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a por-/sütőcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, beledolgozzuk a lisztet, aztán munkalapra szedve átgyúrjuk.

3. Kibéleljük sütőpapírral a sütőbe való nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, tehát összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.

4. A tojást kettéválasztjuk, a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalpok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek. almatölteléket halmozunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat – 1 cm-es távolságot tartva – 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat a tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.

5. Középső bordamagasságon kb. 20 percig sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt csinos tálra rendezzük, fátyolnyi (fahéjas) porcukorral meghintve kínáljuk. Gyors, kiadós, biztos siker!

Tippek:

– A tojáslikőrt (bár ettől különösen finom lesz!) 4-5 ek. felveretlen habtejszínnel helyettesíthetjük.
– A töltelékhez adhatunk 2-3 csipet őrölt fahéjat is.

Megjegyzések:

Ennek a remek süteménynek az osztrák-német házi cukrászatban kedvelt túrós-olajos tészta az alapja, amely bár jellegében hasonlít az omlós tésztára, jóval kevesebb zsiradékkal készül, puhaságát pedig a túrónak köszönheti.

Címkék: sÜtemÉnyek > omlós tésztákhttp://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Nektek.Hasonlót már sütöttem én is.

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom és milyen mutatatós!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu