Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg zsír
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 citrom megmosott,lereszelt sárga héja
1 sütőpor.
A töltelékhez: 1 kg alma
20
dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 evőkanál baracklekvár
4tojásfehérje
Elkészítése:
A liszthez szárazon hozzákeverjük a sütőport, majd a többi
adalékot, és könnyű tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, és addig
pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az egyik cipót megfelelő
nagyságúra nyújtjuk, nyújtófára tekerjük és belehelyezzük a tepsibe.
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk.
A diót, porcukrot, lekvárt
és a két tojássárgáját jól kikeverjük, majd belekeverjük az almába.
Felverjük keményre a négy tojásfehérjét, és lazán
hozzáadjuk
a masszához.
Egyenletesen rákenjük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik
cipót is,
és az előzőhöz hasonlóan rátesszük a töltelékre.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Amikor kész, széleit
körbevágjuk, és ha langyosra hűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral,
majd egyenletesen felkockázzuk.
Alma és dió már hallásra is bizalomkeltő, magát kellető.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!