Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg zsír
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 citrom megmosott,lereszelt sárga héja
1 sütőpor.
A töltelékhez: 1 kg alma
20
dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 evőkanál baracklekvár
4tojásfehérje
Elkészítése:
A liszthez szárazon hozzákeverjük a sütőport, majd a többi
adalékot, és könnyű tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, és addig
pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az egyik cipót megfelelő
nagyságúra nyújtjuk, nyújtófára tekerjük és belehelyezzük a tepsibe.
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk.
A diót, porcukrot, lekvárt
és a két tojássárgáját jól kikeverjük, majd belekeverjük az almába.
Felverjük keményre a négy tojásfehérjét, és lazán
hozzáadjuk
a masszához.
Egyenletesen rákenjük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik
cipót is,
és az előzőhöz hasonlóan rátesszük a töltelékre.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Amikor kész, széleit
körbevágjuk, és ha langyosra hűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral,
majd egyenletesen felkockázzuk.
Alma és dió már hallásra is bizalomkeltő, magát kellető.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 11 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 11 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!