Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
50 dkg mirelit leveles-vajas tészta, 1 kg meggy, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött szegfűszeg, ízlés szerint cukor, 10-15 dkg tört piskótamorzsa vagy összetört babapiskóta, 1 tojás a tejerére szükséges.
Elkészítés:
Az előkészület szakaszában a töltelékhez megmossuk a meggyet, leszárazzuk és kimagozzuk, majd kicsurgó levével együtt egy nagyobb tálba tesszük. Első lépésben egészen kis lángon, folyamatos keverés közben felforrósítjuk, de csak annyira, hogy egészen kevés levet eresszen. Ezután lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszereket valamint a cukrot és annyi piskótamasszát, amennyi a levét felszívja. Az így elkészített alapot hagyjuk, hogy egészen kihűljön.
Második lépésben a felengedett tésztát lisztezett deszkán két részre vágjuk. Lényeges, hogy amíg az egyik darabbal dolgozunk, a másikat tegyük vissza a hűtőbe, nehogy túlságosan felolvadjon. A tésztát egészen vékony, nagy lappá nyújtjuk, a szélén egy csíkban meghintjük kevés morzsával, ezt követően a töltelék felét egyenletesen ráhalmozzuk. Csavarjuk fel szorosan, és tegyük a rudat egy tepsibe. Tetejét bekenjük felvert tojással, de ügyeljünk arra, hogy a tojás ne legyen túl sok és ne folyjon az oldalára. A második rudat az előbbiekben leírt módon ugyanúgy elkészítjük, és előmelegített, forró sütőbe, közepes lángon megsütjük. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, szeleteljük fel és így kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!