Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 főre: 40 dkg borjúcomb vagy -lapocka
(esetleg sovány sertéshús vagy pulykafelsőcomb-filé), 8 dkg vaj, 1-1
sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, kb. fél
kiskanál só, egy csapott kiskanál ételízesítő por, 10 dkg fagyasztott
zöldborsó (friss is jó), 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10
dkg csiperkegomba, egy csapott evőkanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín, 2
tojássárgája (ez el is maradhat), fél citrom leve
a burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, kb. 8 dkg finomliszt, egy tojás, só, őrölt fehér bors, késhegynyi reszelt szerecsendió
a tetejére: fél csokor petrezselyem
A
borjúhúst egy centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a vaj felén
kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a
petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítjuk, a húshoz
hasonló nagyságú kockákra aprítjuk, majd a borjúhoz adjuk, és néhány
percig pirítjuk.
Közben a gombóchoz a burgonyát héjában, sós
vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a
liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt
szerecsendióval fűszerezzük.
Meglisztezett kézzel apró
gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót,
az apró rózsáira szedett karfiolt, meg a fölszeletelt gombát is
hozzáadjuk, és addig - kb. tizenöt percig - főzzük, míg minden meg nem
puhul.
Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást
készítünk (serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, majd a lisztet
beleszórjuk, és egy percig kevergetve megforrósítjuk). Megvárjuk, amíg
kihűl, majd egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel
sűrítjük. Két-három percig forraljuk.
A tűzről levéve a
tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, ha kell, utánasózzuk,
végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra
vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|
|
Garáz József írta 59 perce a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 1 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!