Finomságok Konyhája: Téli minestrone csicseriborsóval

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Téli minestrone csicseriborsóval

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A minestrone (ejtsd: minesztróne) az olasz konyha egyik kedvelt egytállevese, amelyet régiónként eltérő módon készítenek. A sok idényzöldség használata valamennyire jellemző, az eltérés a „levesbetétben” rejlik. Egyes vidékeken (Toszkánától délre) aprótésztával, máshol (főleg Lombardiában és környékén) rizzsel gazdagítják. Magam is gyakran kedvet kapok hozzá, de családiasan csak
úgy nevezzük, hogy „mindent-bele-leves”. Ez itt a tésztás változat.
Fotó: Hemző Károly Téli minestrone
csicseriborsóval Hozzávalók 4 személyre:
  • 150 g csicseriborsó
  • 1 liter erőleves (2 kockából)
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb édesköménygumó
  • 80 g zellergumó
  • 150 g kelbimbó
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és rozmaring
  • só, bors
  • 40 g csigatészta
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, az erőleveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25-30 perc).

2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A pórét és a sárgarépát felkarikázzuk, az édesköményt és a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szárfelőli oldalát keresztirányban bemetsszük, ha nagyok, félbevágjuk.

3. Üvegesre pároljuk az olajban a pórét. Rádobjuk a zöldségeket, 2 percig pirítjuk, aztán hozzákeverjük a paradicsompürét, majd 1 perc múlva a kakukkfűvel, rozmaringgal és egy kevés őrölt borssal illatosítjuk. Felöntjük 7 dl hideg vízzel, fedő alatt puhára pároljuk (30 perc).

4. Levével együtt a zöldségekhez adjuk a csicseriborsót, majd a tésztát, és lassú forralással puhára főzzük. A petrezselymet finomra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, lazán a leveshez keverjük, utánasózzuk, borsozzuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Készíthetjük (400 g) csicseriborsó-konzervből is: szűrőtálba csúsztatva bő vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, a levesben puhára főtt zöldségekhez adjuk, a többi ugyanaz.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 6 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu