Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gombócot kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel falatozzák.
A gombócot kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel falatozzák. Függetlenül attól, hogy milyen gombócról van szó (grízesről vagy burgonyásról), megannyi változatban elkészíthető, de igazán csak akkor jó, ha friss és omlós.
Hozzávalók:50 dkg burgonya, 1,5 dl világos sör, 2 tojás, 6 evőkanál liszt, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kiskanál sütőpor, ízlés szerinti só, bors, kevés gyömbér és szerecsendió szükséges.
Elkészítés:Az előkészület szakaszában a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben főni tesszük. Amint megfőtt, azonnal áttörjük és hagyjuk kihűlni. Lényeges, hogy a burgonya főzőlevét ne öntsük ki, mivel erre a későbbiekre még szükségünk lesz. Közben az egyik tojást a sörrel alaposan elkavarjuk, a fűszerekkel megízesítjük, és annyi lisztet kavarunk hozzá, hogy híg palacsintaszerű tésztát kapjunk. Ezt követően a zúzott fokhagymát és a sütőport is hozzáadjuk, majd hozzávetőleg 15 percig pihenni hagyjuk.
Második lépésben a kihűlt burgonyához adjuk a másik tojást, és a lereszelt hagymát, majd a burgonya levével könnyen formázható masszát gyúrunk belőle. Abban az esetben, ha ellágyítottuk volna, még kevés lisztet keverünk bele. Ezt követően dió nagyságú gombócokat formázunk, melyeket elsőként a lisztbe, majd palacsintamasszába forgatunk, és bő, forró olajba téve ropogósra sütjük. Annak érdekében, hogy a lehető legízletesebb legyen, a felesleges olajat csepegtessük le róla, majd forrón, tejföllel meglocsolva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tipp: mivel a massza meglehetősen ragadós, a burgonyagombócokat vizes kézzel formázzuk. Mivel a gombócok sülés közben megnőnek, ezért vigyázzunk, hogy ne tegyünk sokat egyszerre az edénybe, mert könnyen összeragadnak.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!