Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk, saját levében-gőzében, fedő alatt puhára pároljuk. Jól lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, botmixerrel péppé törjük.
2. Elkeverjük a tejben a cukrot és az élesztőt, a kétféle összeszitált liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, hozzákeverünk egy kevés lisztet, felfuttatjuk (15 perc). Apránként hozzádagasztjuk a vizet, a sót, a tökpürét, a tökmagolajat, végül a tökmagot (lágy, ragadós tésztát kapunk). Letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (30 perc).
3. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 4 részre osztjuk, 2-2 veknit, illetve cipót formálunk belőle. 2 sütőpapírral bélelt, liszttel megszórt tepsire tesszük, tetejüket rézsútosan vagy keresztalakban bevágjuk, konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük.
4. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (légkeverés 190 °C), aljára beteszünk egy forró vízzel félig telt edénykét. Betesszük a két tepsit, 15 perc múlva visszakapcsolunk 200 °C-ra (légkeverés 170 °C), és 30-35 percig sütjük a kenyereket. A sütőből kivéve azonnal átkenjük hideg vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután szeleteljük. Tetszőleges finomságokkal (pl. krémsajt-retek, aszalt paradicsom-olívabogyó) kínálhatjuk. Mélyhűthető!
Tippek:
– Keverhetünk a tésztába 1 kk. őrölt gyömbért, 2 ek. felaprózott friss rozmaringot vagy zsályát is.
– Süthetünk a tésztából 8-12 kisebb cipót, zsemlét is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással