Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 fej hagyma
50 dkg pulykamell
3 szál répa
1 szál fehérrépa
gomba
esetleg krumpli, de nem jellemző
1 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kávéskanál liszt
só, bors, mustár, citrom, majoránna, babérlevél, tárkony
borsó, fehér paprika, kis kanál cukor, zellerzöld
Kockázzuk fel a hagymát, daraboljuk fel a répát és a húst. Előbbit karikára, utóbbit kockára. Ujjainkat lehetőleg ne szabdaljuk bele, elég az a fél kiló pulyka a leveshez. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, könnyeinket letöröljük, majd a húst rádobva fehérre sütjük a külső részeit. Ezek után jöhet a répa, fehérrépa (petrezselyemgyökér), gomba. Ezeket is kicsit átpirítjuk. Töltsük fel vízzel, majd tegyünk bele babérlevelet, őrölt borsot, sót, fél evőkanál citromlevet, majoránnát, majd egy kevés mustár is mehet. Szóval, amolyan jó drukker kifejezéssel élve: „mindent bele”. Főzzük, míg meg nem puhul a hús. A tejfölt és a tejszínt kevés liszttel keverjük el, majd adjuk hozzá merőkanalanként kevergetve kb. a leves felét, így nem csomósodik be a habarás. Ezt visszaöntve már kész is a leves. Már csak egy kávéskanál tárkony kell bele, hogy megadja a leves klasszikus, mindentől különböző ízét.
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!