Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hirdetés
Hozzávalók ( 4 adaghoz):
400 g alma
90 g nyírfacukor
50 g teavaj
50 g darált dió
50 g teljes kiőrlésű liszt
4 dl tej
3 db tojás
6-7 levél (1g) citromfű
Fahéjas öntet:
5 teáskanál (45g) nyírfacukor
2 teáskanál (20g) teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál (4g) fahéj
3 dl tej
2 dl tejszín
1 db tojás
Elkészítése:
1. Az almákat pucoljuk meg és vágjuk vékony karikákra, a diót pedig daráljuk le. A süteményhez szükséges tejet tegyük fel forrni. Eközben a teavajat olvasszuk meg, és keverjük hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, majd a felforrósított tejet.
2. A citromfüvet vágjuk apróra és ezt is keverjük hozzá, a nyírfacukorral együtt. Amikor már kihűlt, a tojás sárgáját is adjuk hozzá, majd az előzőekben felhabosított tojásfehérjéket.
3. Végül kivajazott jénai tálban az almából képezzünk réteget, majd öntsük le a citromfüves mártással, és ezt még egyszer ismételjük meg. A tetejére szórjuk rá a darált diót. Kb. 35 percig süssük 165 °C-on, fóliával lefedve, hogy a dió meg ne égjen.
4. Legvégül készítsük el a fahéjas öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, nyírfacukrot, és csomómentesre keverjük ki. Miután kicsit kihűlt a tojás sárgáját és a fahéjat is keverjük hozzá.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1957 kcal; 489 kcal/adag
CH tartalom: 201 g; 502 g/adag
A Salubrity blog azoknak készült, akik odafigyelnek önmagukra, az egészségükre és hosszú életre vágynak. Ételeink elkészítése során törekszünk az egyensúly megtartására, a vegyes étrend kialakítására. A szélsőségeket mellőzzük, és a különböző ételérzékenységgel küszködőknek is megpróbálunk segíteni."
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-fehér sütemény
Málnás desszert
Vargányás húsgombócleves
Zöldborsós borjúragu sült burgonyával