Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg alma, 25 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás; a sütéshez: olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor, lekvár
Elkészítés:
Az almákat
meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Ezután
hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojást, és jól kidolgozzuk.
Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Az almafánkot fahéjas porcukorral tálaljuk, de adhatunk mellé lekvárt is.
Hozzávalók:
1 csomag (6 darabos) réteslap, a töltelékhez: 2 dl kristálycukor, 2 dl
gríz, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojás, 1 citrom héja, 1 csomag sütőpor,
meggy, vaj, a tetejére: 1 kis pohár tejföl, 1 egész tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a tojások fehérjét a végén forgatjuk csak bele, habbá vert állapotban.
Olvasztott vajjal kikenünk egy normál méretű tepsit, beleteszünk 1
réteslapot. Vékonyan levajazzuk, és rátesszük a második lapot.
|
|
Hozzávalók:
3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált dió, 1
csomag sütőpor, 1 dl étolaj, 5 dkg olvasztott, 1 evőkanál tejföl, 2 dl
tej, magozott meggy, csoki (el is maradhat)
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel
elkevert sütőport és a diót. Beletesszük az olvasztott margarint, az
olajat, a tejfölt és a tejet, elegyítjük. Kikent, lisztezett tepsibe
simítjuk. Megszórjuk lisztbe forgatott magozott meggyel, és
előmelegített sütőben sütjük kb.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás