Finomságok Konyhája Blog: 2014. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. január

 Pudingos sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók : • 5kanál cukor 5 kanál liszt 0,5 dl tej 5 db tojás 1 csomag sütőpor 2 db 3 in 1 kávé 1 dl étolaj 16 db babapiskóta, 1 dl kávé rumaroma.

 

Krémhez 3 csomag karmell ízű pudingpor 4kanál cukor 7,5 dl tej 20 dkg Rama 15 dkg porcukor • Tetejére 4 dl tejszínhab
Leírás : A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Mária!
Nagyon örülök,hogy nagy sikere volt nálatok is.
A férjem ,na meg mi is szeretjük az e féle sütiket is.
Köszönöm a véleményedet.
Böngéssz itt is a galériákban.
Van bőven.
Kellemes hétvégét kívánok:Edit.

Tovább 

 Sajtos brokkolikrémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók : 50dk brokkoli,30dk burgonya,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,2 húsleveskocka,2dl főzőtejszín,só, őrölt bors,15dk sajt,brokkoli a díszítéshez.

 


Leírás : A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.A hagymákat olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit,és a burgonyát, és tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1l vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szívesen Erzsike.

Tovább 

 

 Whiskys-csokoládés sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók (8-10 szelethez)
l 284 ml tejszín l 200 g étcsokoládé l 60 g vaj l 4 evőkanál whisky
l 150 g amaretti keksz l málna és mentalevél a díszítéshez
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

Elkészítése:
1. Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokoládét és a vajat, majd keverjük addig, míg megolvadnak. Keverjük hozzá a whiskyt és az összetört kekszet, majd töltsük a masszát egy őzgerincformába. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
2. Végül borítsuk ki a süteményt a formából, majd díszítsük málnaszemekkel és mentalevelekkel.

Tovább 

 Fekete-fehér sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 8 dkg cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 12,5 dkg vaj, 2 ek. kakaópor
Elkészítési idő: 35 perc + pihentetés Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó kivételével omlós tésztát gyúrunk, amit végül elfelezünk, s az egyik részhez hozzá dolgozzuk a kakaóport is. Mindkét adagot fóliába csomagoljuk, s 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután két-két 15 cm hosszú, ceruza vastagságú rudat formázunk. Egy kakaós rúd mellé egy fehéret teszünk, finoman összenyomjuk, a következő két rudat pedig fordítva helyezzük, s nyomjuk óvatosan a tetejére.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Hasonló lehet mint a dominó szelet

Tovább 

 Almás-diós kefíres pite

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás



Hozzávalók:
3 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 5 tojás, 3 pohár kefir, 2 pohár cukor, 1 pohár étolaj, 6 db alma, fél marék durvára tört dió


Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsikám.

Tovább 



Hozzávalók:
60 dkg libamáj, csipetnyi só, a panírhoz: liszt, tojás, darált dió; a sütéshez: olaj, 1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
Első lépésként a libamájat közepes vastagságúra felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk, végső lépésként azonban zsemlemorzsa helyett durvábbra darált dióba forgatjuk. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 150-180 fokra) és megsütjük benne az előkészített szeleteket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Jó ínyenc menü!
Maradok a csirkénél,az még olcsóbb,mint a libamáj.

Tovább 

 Diós-márványsajtos tésztasaláta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta, 1 citrom, 1 evőkanál fehérborecet, 20 dkg márvány sajt, 10 dkg dió, 50 dkg lebbencstészta, 1 teáskanál olaj, 1,5 dl tej, 10 dkg tejföl


Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk, a dió felét apróra vágjuk, a másik felét félretesszük a díszítéshez.
A tésztát sós, olajos vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon tetszik

Tovább 

 Csirke tejszínes-diós mártásban

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő


Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal. Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó recept köszönöm szépen

Tovább 

 Narancskrémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Narancskrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 narancs
  • 1 biocitrom
  • 1 dl narancslikőr (pl.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.

Tovább 

 Banánkenyér

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Fotó: Elendel Banánkenyér
Eredeti neve: Banana BreadHozzávalók kb. 20 szelethez:
  • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt + a formához
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1/4 kk.

Tovább 

 Áfonyás túrófánk

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Különösebb rákészülés nélkül egyszerű, gyors, rendkívül kiadós és finom fánkfalatkákat süthetünk, amelyek „pikantériáját” a tésztába kevert
aszalt áfonya és a kíséretképpen kínált savanykás lekvár adja meg.
Fotó: Elendel Áfonyás túrófánk Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 250 g burgonya
  • 40 g vaj/margarin
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 kk. sütőpor
  • 100 g finomított kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 bio narancs héja
  • 250 g krémtehéntúró
  • 4 ek. rum
  • 80 g aszalt vörösáfonya
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • néhány menta vagy citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu