Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók : • 5kanál cukor 5 kanál liszt 0,5 dl tej 5 db tojás 1 csomag sütőpor 2 db 3 in 1 kávé 1 dl étolaj 16 db babapiskóta, 1 dl kávé rumaroma.
• Krémhez 3 csomag karmell ízű pudingpor 4kanál cukor 7,5 dl tej 20 dkg Rama 15 dkg porcukor • Tetejére 4 dl tejszínhab
Leírás : A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű
tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben
megfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzávalók : 50dk brokkoli,30dk burgonya,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,2 húsleveskocka,2dl főzőtejszín,só, őrölt bors,15dk sajt,brokkoli a díszítéshez.
Leírás
: A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát apró kockákra vágjuk, a
hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.A hagymákat olajon
üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit,és a burgonyát, és tűzön
rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1l vízzel, hozzáadjuk a
leveskockákat és felforraljuk.
|
|
Hozzávalók (8-10 szelethez)
l 284 ml tejszín l 200 g étcsokoládé l 60 g vaj l 4 evőkanál whisky
l 150 g amaretti keksz l málna és mentalevél a díszítéshez
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Elkészítése:
1.
Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokoládét és a vajat, majd
keverjük addig, míg megolvadnak. Keverjük hozzá a whiskyt és az
összetört kekszet, majd töltsük a masszát egy őzgerincformába. Tegyük a
hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
2. Végül borítsuk ki a süteményt a formából, majd díszítsük málnaszemekkel és mentalevelekkel.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 8 dkg cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 12,5 dkg vaj, 2 ek. kakaópor
Elkészítési
idő: 35 perc + pihentetés Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó
kivételével omlós tésztát gyúrunk, amit végül elfelezünk, s az egyik
részhez hozzá dolgozzuk a kakaóport is. Mindkét adagot fóliába
csomagoljuk, s 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután két-két 15 cm
hosszú, ceruza vastagságú rudat formázunk. Egy kakaós rúd mellé egy
fehéret teszünk, finoman összenyomjuk, a következő két rudat pedig
fordítva helyezzük, s nyomjuk óvatosan a tetejére.
Hozzávalók:
3 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj, 5 tojás, 3 pohár kefir, 2 pohár cukor, 1 pohár
étolaj, 6 db alma, fél marék durvára tört dió
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a
vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban
jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat.
10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg libamáj, csipetnyi só, a panírhoz: liszt, tojás, darált dió; a sütéshez: olaj, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként a libamájat közepes vastagságúra felszeleteljük. A
szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk,
végső lépésként azonban zsemlemorzsa helyett durvábbra darált dióba forgatjuk.
Közben egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 150-180 fokra) és megsütjük
benne az előkészített szeleteket.
Hozzávalók:
1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta, 1 citrom, 1 evőkanál
fehérborecet, 20 dkg márvány sajt, 10 dkg dió, 50 dkg lebbencstészta, 1
teáskanál olaj, 1,5 dl tej, 10 dkg tejföl
Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk, a citrom levét
kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk, a
dió felét apróra vágjuk, a másik felét félretesszük a díszítéshez.
A tésztát sós, olajos vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej
hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott
dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő
Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat
felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal.
Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe
tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.
A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok
felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló
reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Különösebb rákészülés nélkül egyszerű,
gyors, rendkívül kiadós és finom fánkfalatkákat süthetünk, amelyek
„pikantériáját” a tésztába kevert
aszalt áfonya és a kíséretképpen kínált savanykás lekvár adja meg.
Fotó: Elendel
Áfonyás túrófánk
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
1.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás