Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej
 hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott 
dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő
Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat 
felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal. 
Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe 
tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.
 A leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, és előmelegített sütőbe (közepes 
fokozat) toljuk. Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt 
páclével.
Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. 
A tejszínt felforraljuk, sózzuk, aki szereti, pici szerecsendiót is 
tehet bele, és a pirított dióval kis lángon sűrűre főzzük. Ha szükséges,
kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá, hogy ne 
legyen olyan híg. A csirkét és az almákat tálra szedjük, a mártást külön
 csészében kínáljuk mellé. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
|  |  | 
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás-diós kefíres pite
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
Diós-márványsajtos tésztasaláta