Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej
hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott
dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő
Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat
felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal.
Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe
tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.
A leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, és előmelegített sütőbe (közepes
fokozat) toljuk. Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt
páclével.
Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót.
A tejszínt felforraljuk, sózzuk, aki szereti, pici szerecsendiót is
tehet bele, és a pirított dióval kis lángon sűrűre főzzük. Ha szükséges,
kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá, hogy ne
legyen olyan híg. A csirkét és az almákat tálra szedjük, a mártást külön
csészében kínáljuk mellé. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás-diós kefíres pite
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
Diós-márványsajtos tésztasaláta