Finomságok Konyhája Blog: 2013. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. január

 

 Banános süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    network.hu

     

    •  5-6 db banán

    Tészta:

    • 6 tojás
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • sütőpor

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag pudingpor (bármilyen ízű lehet, de a legjobb a tejszínízű)
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Máz:

    • olvasztott csokoládé

     

    A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. 6 tojásból piskótatésztát készítünk, és a banánra öntjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt egy perc múlva mérsékeljük.

    Utolsó hozzászólás

    Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

    Biztosan nagyon fincsi lehet megfogom sütni....

    Tovább 

     Fehér kenyér

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók

    1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4-5 dl víz, 2 dkg só, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 evőkanál tejpor
    Elkészítése

    A cukrot 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejport és az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen megkelesztjük. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük és a sóval összekeverjük. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

    Tovább 

     Karamellás forró csokoládé

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

     

    Hozzávalók
    6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella
     

     
    Elkészítése

    A csokoládét a tejben felolvasztjuk, majd mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és két csészébe töltjük. Rákanalazzuk a felvert tejszínt, meglocsoljuk a karamellszósszal, majd a lágy karamellával díszítve kínáljuk.

    Utolsó hozzászólás

    Szász ilucika üzente 11 éve

    "Nekünk való"!
    P.ilucika

     Sajtfánk

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Sajtfánk

    Hozzávalók:
    30 dkg finomliszt, átszitálva
    4 dl tej
    6 tojás
    40 dkg vaj
    10 dkg reszelt sajt
    10 g só

    A tejet melegítsük fel és állandó keverés mellett főzzük hozzá a vajat. Ha a vaj felolvadt, ugyancsak állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és reszelt sajtot és addig főzzük, amíg elválik a lábas falától. Egyenként jöhetnek bele a tojásokat úgy, hogy sima masszát kapjunk. Kanállal szaggassunk halmokat és nem túl forró olajban süssük pirosra.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Ezt nem ismerem de érdemes lesz kipróbálni, tetszik a recept!

    Tovább 

     Sajtos rakott krumpli

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Én is mindig teszek rá sajtot!

     Mikrós sütik

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Citromtorta mikróban sütve

    Hozzávalók:
    a tésztához: 7 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 12,5 dkg Rama margarin, 4 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tej, a locsoláshoz: kb. 1,5 bögre tej, 2 csomag vaníliás cukor, a krémhez: 25 dkg natúr vajkrém, 2 csomag tejszínhabpótló por, 3 dl tej, 1 citrom leve és reszelt héja

    Elkészítés:


    A tésztához a hozzávalókat beletesszük egy hőálló edénybe, csomómentesre keverjük. Betesszük a mikrohullámú sütőbe 8 percre.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Próbáljátok ki!
    A tegnapi képek törlésre kerültek,mivel a vízjellel ellátott blogokról nem hozhat senki a klubba képet.
    Kérem mindenki megértését,mert törlésre kerülnek a képek!!!!!!!!!!!!
    A nem tetsző,nem a klubba való tartalmakat is kitörlöm.
    További szép estét,jó éjszakát kívánok:Edit.

    Tovább 

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Nagyon finom lehet mivel a kacsa magába is nagyon finom .
    Gyömbérszirupról még nem hallottam de ha mézzel helyettesíthető akkor
    már rendbe van a recept .A mandarin pedig csak hab a tortán Nagyon ízletes lehet.
    Köszönöm a receptet

     Csíkos kekszes

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    network.hu

    • 5 dl tej
    • 2 csomag pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1,5 csomag Albert keksz
    • 1 csomag kókuszreszelék
    • alufólia


    A 2 csomag pudingport összeöntjük a tejjel, elkeverjük és sűrűre főzzük. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni! Utána elkezdjük egyenként megkenni a kekszeket a krémmel és összeragasztjuk, rúd alakba formázzuk, majd jó alaposan kívülről is bekenjük krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és szorosan feltekerjük alufóliába.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Régebben én is készítettem, nagyon finom!

    Tovább 

    Finom túrós.

    Hozzávalók, egy 24x34 -es tepsihez.
    1deci olaj,1deci tej, 4 tojássárgája, 30 deka porcukor, ezt jól kikeverjük,1 csomag szalalkálit kevés tejben beáztatunk,ezt, és 30 deka lisztet adunk hozzá, majd a négy tojás keményre vert habját lazán belekeverjük,kikent, lisztezett tepsiben sütjük, gáz 3 as fokozat, 20-25 perc. Amikor kihűlt, ketté vágjuk, és megtöltjük, 1 rámát 25 deka porcukorral habosra keverünk, fél kiló túrót adunk hozzá,teszünk bele vaníliát, citrom vagy narancshéjat reszelhetünk bele.

    Utolsó hozzászólás

    Szász ilucika üzente 11 éve

    Én sütöttem a Ménesi Magdi receptje alapján, de csak fél adagból 2 tojásból.

    Tovább 

     hEWFsGNVIBdqWP

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    lBY75I http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Az én receptem sem ugyanez Igazad van Editke most egyeztettem az én receptemmel .Szerintem mindegyik változat nagyon finom.Puszi

    Vaníliás kuglóf Tokajiban érlelt almaraguval

     Hozzávalók: (10 személyre)

    40 dkg liszt       
    25 dkg cukor        
    50 dkg alma
    5 tojás       
    ½ dl tej       
    2 dl olaj       
    1 cs. vaníliás cukor   
    2 dl langyos víz
    1 cs. sütőpor

    Elkészítés:

    A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Finom lehet így együtt.

    Tovább 

    Sertés karaj rókagombával, roppanó zöldségekkel

    Hozzávalók:

    80 dkg sertéskaraj filé       
    10 dkg vaj
    30 dkg rókagomba
    1 fej vöröshagyma
    2 ek. olívaolaj
    50 dkg bébi répa mirelit
    50 dkg brokkoli mirelit

    Elkészítés:

    A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük. A vajat felhevítjük, a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd nagyon alacsony lángon fedő alatt puhára pároljuk. A felkockázott hagymát és a rókagombát olajon megpirítjuk, sóval ízesítjük.  Menet közben a brokkolit és a bébi répát sós vízben egy forralásig, roppanósra főzzük, majd leszűrjük; köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. 

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Egészséges hozzávalók, sovány hús, ettől nem is hízunk! Finom, és látványos, étel!

    Tovább 

     Gesztenyés marcipános kocka

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    Hozzávalók (30 darabhoz):
    A gesztenyés réteghez:

    • 120 g gesztenye(főtt)
    • 50 g dió
    • 30 g vaj
    • 40 g barna cukor
    • 1 tojásfehérje
    • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 1 késhegynyi őrölt fahéj

    A marcipános réteghez:

    • 150 g marcipánmassza
    • kevés porcukor a nyújtáshoz

    A tésztaalaphoz:

    • kb. 30 g vaj
    • 125 g mély hűtött réteslap (kb. 31 x 30 cm)


    A megkenéshez:

    • 1 tojássárgája
    • 2 ek zsíros tej


    Elkészítési idő: 60 perc, hűlési idő nélkül
    Sütési idő: sütőlaponként 12 perc

     


    Elkészítése:
    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nagyon megtetszett nekem is.
    Van házi gyártott marcipánom a hűtőben,éppen elég lesz.
    Megsütöm holnap.
    Köszönöm a hozzászólásokat.

    Tovább 

    A hét kedvence: vendégváró kávés tekercs

    2013-01-25 10:45:24 | Szerző: Blikk Nők
    Dobd fel a napod egy mennyeien finom kávés süteménnyel!

    Hirdetés

    Kép: Blikk Nők/Bauer Média-Prága

    Hozzávalók (10 szelethez):

    A tésztához:

    • 3 db tojás
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 80 g kristálycukor
    • 80 g liszt
    • 20 g kakaópor

    A krémhez:

    • 150 ml tej
    • ½ tasak vaníliaízű pudingpor
    • 20 g kristálycukor
    • 1 ek instant kávépor
    • 100 g vaj

     

    A díszítéshez:

    •  puszedlik

    Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

    Elkészítése:
    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nekem is nagyon tetszik!

    Tovább 

     KVymCxduGVMuE

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    ohzdkd http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    A finom fánk!!

     Lencsés ételek

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    Lencseleves Hozzávalók:

    • 40 dkg borjú- vagy sertéscsont
    • 10 dkg sárgarépa
    • 5 dkg petrezselyemgyökér
    • 20 dkg lencse
    • 3 és fél evőkanál olaj
    • 6 dkg liszt
    • 3 dkg vöröshagyma
    • fél gerezd fokhagyma
    • fél babérlevél
    • 1,5 dl tejföl
    • kis mustár, só, cukor, ecet, pirospaprika

    Főzz a csontból és a vegyes zöldségből levest, és szűrd le. A főzésre előkészített lencsét csontlében vagy füstölthús-lében tedd fel főni a babérlevéllel. Ha a lencse megfőtt, készíts a cukorral pirított barna rántást, tedd hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, zöldpetrezselymet, kevés vízzel keverd el, majd tedd a levesbe, és jól forrald fel.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm szépen:)))

    Tovább 

     Lemezes linzer

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Lemezes linzer
     
    Hozzávalók
     
    1 tojássárgája
    15 dkg zsír
    10 dkg porcukor
    citromhéj
    40 dkg liszt
    1/2 csomag sütőpor
    kevés tej
    kakaópor
     
    Elkészítés
     
    A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk.
     Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet,
     hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk.
     2 részbe kakaót gyúrunk.
     A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral megkenjük,
     majd rátesszük a fehér tésztát, ezt is megkenjük lekvárral,
     a tetejére a barna tészta második fele kerül.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm szépen Marika.

    Tovább 

     Barackos túrólepény

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Barackos túrólepény
     
    Hozzávalók
     
    40 dkg liszt
    25 dkg margarin
    15 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 tojássárgája
    1 csomag sütőpor
     
    Elkészítés
     
    A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz,
     1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg őszibarack.
     A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,
     majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.
     A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját
     meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük,
     végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    köszönöm Marika.

    Tovább 

     Anyóstorta

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Anyóstorta
     
    Hozzávalók
     
    1/2 liter tej
    1 csomag pudingpor
    1 doboz babapiskóta
    4-5 evőkanál cukor
    kevés mazsola
     
    Elkészítés
     
    A pudingport az elöírás szerint elkészítjük.
     Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával.
     Ebbe forgatjuk a piskótákat.
     Egy közepes méretü tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy,
     hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát,
     majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával.
     A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nagyon finom, hasonlót már készítettem.

    Tovább 

     Ételek, amelyekkel javítható a memória

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Ételek, amelyekkel javítható a memória

    Betegszoba.hu

    2013. január 22., kedd 07:17
    Bár egyelőre nincs olyan varázsszer, ami segítene megvédeni és felturbózni a memóriát, számtalan olyan élelmiszer létezik, amit ha beiktatunk étrendünkbe, javíthatjuk emlékezőképességünket.
    Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

    Egy, a Food Technology januári számában megjelent cikkben Linda Milo Ohr társszerkesztő összegyűjtötte az emlékezőtehetséget javító élelmiszereket:

    Omega-3 zsírsavak: A lazachoz hasonló hideg vízi halakban található dokozhexaénsav (DHA) és eikozapentaénsav (EPA) rendkívül fontos az agy fejlődésének és működésének szempontjából, ezenkívül segíthet a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, valamint az Alzheimer-kór kezelésében és megelőzésében.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nagyjából tudtam ezeket, különösen a dióról.

    Tovább 

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm Editke, jó kis ismertető.Miután nem vagyok vega, szívesen olvastam.Sajnos az én családom vércse természetű, ha nincs hús nem laknak jól.

     Krémes kukoricaleves

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Ilyet még nem ettem, de úgy gondolom finom lehet!

     Gigedli fánk

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    Gigedli fánk

    Gigedli fánk

    Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.

    Hozzávalók 60-70 darabhoz:

    21 dkg cukor vagy finom szemcsés nádcukor
    3 db tojás
    21 dkg liszt
    csipet só

    Kimérjük a cukrot, és hozzáadunk két egész tojást, és egy csipet sót. Elkezdjük magasabb fokozaton keverni a tojásos krémet.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
    Szép napot kívánok Mindannyiunknak.

    Tovább 

     Majonézes burgonyasaláta

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Finom én nagyon szeretem.

     Pudingos kókuszgolyók

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

     

    network.hu

     

    • 2 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
    • ízlés szerint cukor
    • 8 dl tej
    • 20-30 dkg kókuszreszelék


    A pudingport elkeverjük a cukorral, lassan hozzáöntjük a tejet, majd állandó kavargatás közben felforraljuk. Ha elkészült a puding, hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, amennyit felvesz, hogy formázható legyen. Néha megkavargatva várunk vele egy kicsit, hogy kézmelegre hűljön, majd vizes kézzel kis gömböcskéket formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nagyon szép formás golyók.
    Tetszik az elkészítési mód.
    Köszönöm Andikám a receptet,képet.
    Gratulálok.
    Puszi:Edit.

    Tovább 

     Sajtfánkok (sütőben)

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Sajtfánkok (sütőben)


    Hozzávalók:
    5 dkg vaj, 5 dl tej, 20 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál só, 3 db tojás

    Elkészítés:
    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral (vagy szilikonlappal) egy tepsit. Forrald fel a vajat a tejjel és a sóval, majd forrás után folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet, és főzd sűrűre. A tűzről levéve szórd bele a reszelt sajtot és keverd simára a masszát, majd ugyanígy egyenként a tojásokkal is.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Szuper jó kis recept.A képviselőhöz hasonló lehet a tésztája.A különbség a tej , a sajt és a kevés margarin.Feltétlen elkészítem.Köszönöm Editke a receptet

    Tovább 

     Kefires fánk

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Kefires fánk
    Hozzávalók:
    1 tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tasak vaníliáscukor, 2 dl kefir

    Elkészítés:
    Turmixold össze a tojást a kefirrel, a cukorral és a vaníliáscukorral. Keverd el a lisztet a sütőporral és a dióval, majd apránként keverd a kefires tojáshoz. A masszát forró olajba mártott kanállal szaggasd bele az olajba, és párszor megforgatva süsd ki.

    Csokis fánkCsokis fánnk
    Hozzávalók:
    12 dkg vaj, 12 dkg liszt, csipet só, 1,5 dl víz, 4 db tojás
    A csokoládémártáshoz: 8 dkg porcukor, 2,5 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 1,5 dkg kakaópor, 25 ml rum, 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tej

    Elkészítés:
    Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Nagyon jó kis fánk receptek.Köszönöm szépen

    Tovább 

     Fahéjas almafánk

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


    Hozzávalók:
    1 kg alma, 2 tojás, 25 dkg liszt,  fahéj, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, olaj a sütéshez

    Elkészítés:
    Az almát hámozd meg, reszeld le. Nyomkodd ki a levét, majd add hozzá a felvert tojásokat, a cukrot, és a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet, jól dolgozd össze. Nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass köröket belőle. Bő, forró olajban süsd pirosra, majd porcukorral megszórva, forrón tálald.

     Virslis tészta

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Virslis tészta

     

    Hozzávalók:

    1/2 zacskó pörköltnek való tészta 3 pár virsli egy közepes fej hagyma 2
    evôkanál olaj 1 csapott evôkanál liszt 2 dl tejföl kevés víz reszelt
    sajt só, pirospaprika

     

     

    Elkészítés:

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára
    vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.
    Megsózom,(de csk kicsit mert a virsli már sózva van!) és kb. 10 percig
    lefedve főzöm.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Szerintem is finom lehet és ráadásul tényleg hamar elkészül.

    Tovább 

     Gyors sós süti

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Hozzávalók:

    25 dkg margarin 25 dkg liszt 25 dkg tehéntúró 1 tojás 10 dkg sajt só köménymag

     

     

    Elkészítés:

    A lisztet, margarint, túrót megsózva összedolgozzuk. A kapott tésztát
    pihentetjük kb. 1/2 órát. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk,
    derelyevágóval kis stanglikat vagy pogácsaszaggatóval pogikat
    készítünk. Gáztepsire rakjuk úgy, hogy kis hely legyen közöttük.
    Mindegyik tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt
    sajttal és kevés köménymaggal, majd az elômelegített sütôben
    aranysárgára sütjük.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Nagyon jó gyors és finom sajtos recept.Köszönöm szépen

    Tovább 

     Epres pudingos szelet

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Hozzávalók:

    A piskótához:

        6 tojás fehérje,
        6 tojás sárgája
        30 dkg porcukor,
        4 csomag epres pudingpor,
        1/2 csomag sütőport.

    A krémhez:

        4 dl tej,
        3 evőkanál grízes liszt,
        1 Rama margarin,
        20 dkg porcukor,
        1 egész tojás,
        rum



    Elkészítés:


    A 6 tojás fehérjét és 30 dkg porcukrot forró gőz fölött nagyon kemény habbá verünk. Levesszük és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját és a 4 csomag epres pudingport és a 1/2 csomag sütőport.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Mutatós szép színes sütemény lehet!

    Tovább 

     mWlmZFbWoRMfVXNZe

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    o1lH1n http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm szépen Lányok.

     Mustáros szűzpecsenye

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Ha csak a tejszín, a füstölt szalonna és a gomba zamata uralná a mártást,
    alig különbözne a finom szaftos húsételekől – amilyen például a jól ismert
    bakonyi szelet –, ám a sok hagyma és a mustár teljesen megbolondítja. Egyszerűsége és finomsága folytán kezdőknek is melegen ajánlom, biztos siker!
    Fotó: Hemző Károly Mustáros szűzpecsenye Hozzávalók 4 személyre:

    • 2 nagy fej hagyma
    • 400 g (barna) sampinyon gomba
    • 100 g bacon vagy füstölt húsos szalonna
    • 2 (összesen 700-750 g) sertésszűzpecsenye
    • 1 ek. vaj/margarin
    • 1 ek. olaj
    • só, bors
    • 1 púpozott ek. ételízesítő
    • 2 púpozott ek. finomliszt
    • 2,5 dl tejszín
    • 2 ek.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm Marika,nálam is nyerő.

    Tovább 

     Színes rizssaláta

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


    Fotó: Elendel Színes rizssaláta Hozzávalók 4 személyre:
    • 200 g hosszú szemű rizs
    • só, bors
    • 2+6 ek. olívaolaj (extra vergine)
    • 4 szál újhagyma
    • 1 piros húsú kaliforniai vagy paradicsompaprika
    • 200 g zsenge zöldborsó (100 g tisztított/mélyhűtött)
    • 1 kis doboz csemegekukorica (250-280 g)
    • 4-5 szál petrezselyem
    • 1 szál bazsalikom
    • 1+4 ek. citromlé

    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm a hozzászólásokat a receptekhez.

    Tovább 

     Mexikói tepsis pizza

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

     

    TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények
    Fotó: Hemző Károly Mexikói tepsis pizza Hozzávalók 1 nagy tepsihez, avagy 12 szelethez:
    • 1 adag pizzatészta (lásd alaprecept)
    • 1/2 csípős paprika
    • 1+2 közepes fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 250 g darált marhahús
    • 2+1 ek. olívaolaj (classico)
    • só, bors
    • 1 kk. kristálycukor
    • 1 ek. finomliszt
    • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (400 g)
    • 1 kis doboz konzerv vörös kidney bab (vesebab)
    • 1 kis doboz konzerv csemegekukorica
    • 150 g koktélparadicsom
    • 100 g gouda sajt
    • 1 kk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Jól néz ki és finom is lehet!

    Tovább 

     Forró italok a hideg napokra

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Az adventi sütemények mellé vagy hideg-havas napokon, hosszú séták, sportolás után testet-lelket melengető ital a hagyományos forralt bor, de még izgalmasabb, ha „csavarunk” egyet rajta. Vigyázat, kevés is a fejünkbe száll!
    Fotó: Hemző Károly Forralt bor
    és változatai Hozzávalók 4 személyre:

    • 1/2 biocitrom
    • 7 dl könnyű asztali bor (fehér vagy vörös, vagy vegyesen)
    • 3 dl víz
    • 100 g kristálycukor
    • 4-6 szem szegfűszeg
    • kisujjnyi fahéj
    • 1/2 narancs héja

    Az alaposan megmosott citrom héját vékonyan lehántjuk, levét kinyomjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Jók ezek nagyon, néha szoktunk forralt bort inni, ha nagyon hideg az idő.

    Tovább 

     Mustáros szűzpecsenye

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Ha csak a tejszín, a füstölt szalonna és a gomba zamata uralná a mártást,
    alig különbözne a finom szaftos húsételekől – amilyen például a jól ismert
    bakonyi szelet –, ám a sok hagyma és a mustár teljesen megbolondítja. Egyszerűsége és finomsága folytán kezdőknek is melegen ajánlom, biztos siker!
    Fotó: Hemző Károly Mustáros szűzpecsenye Hozzávalók 4 személyre:

    • 2 nagy fej hagyma
    • 400 g (barna) sampinyon gomba
    • 100 g bacon vagy füstölt húsos szalonna
    • 2 (összesen 700-750 g) sertésszűzpecsenye
    • 1 ek. vaj/margarin
    • 1 ek. olaj
    • só, bors
    • 1 púpozott ek. ételízesítő
    • 2 púpozott ek. finomliszt
    • 2,5 dl tejszín
    • 2 ek.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Nagyon tetszik finom szaftos nagyon jól néz ki.
    Köszönöm szépen a receptet

    Tovább 

     Pudingos álom

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

     

    network.hu

     

     

    Tészta:

    5 tojás

    20 dkg porcukor

    20 dkg liszt

    1 dl tej

    1 dl olaj

    1 csomag sütőpor

    vaníliás cukor ízlés szerint

     

    Krém:

    2 csomag bármilyen pudingpor

    ízlés szerinti mennyiségű cukor

    1 liter tej

     

    Először a pudingot főzzük meg szokásos módon, majd hagyjuk állni, míg kikeverjük a tésztát. A tésztához valókat, mint a kevert tésztát gyorsan kikeverjük, kikent, morzsával hintett tepsibe öntjük, majd rácsorgatjuk a pudingot.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Könnyű, finom, látványos süti! Köszönjük! üdvözöllek: Éva

    Tovább 

     Snickers szelet

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 11 éve

    Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehet a recept szerint.Köszönöm szépen Editke

     Rakott túrós csusza recept

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    Rakott túrós csusza recept


    Hozzávalók:
    1 zacskó fodros nagy kocka
    25 dkg túró
    15 dkg juhtúró
    3 dl tejföl
    Kapor
    Szalonna

    Elkészítés:
    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem és összekeverem a túrókkal és a tejföllel. Ketté osztom az egyik felébe kaprot keverek és a tepsi egyik felébe simítom. A másik felébe nem teszek semmit és bele simítom a tepsi másik felébe. A szalonnát kockára vágva a tetejére szórom. Sütőbe összesütöm, hogy a teteje megpiruljon.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm Lányok.
    Örülök,ha találok kedvetekre való recepteket.

    Tovább 

     lqoHtbTUNtBV

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    aauTnI http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Köszönöm Marcsikám.
    Jó lenne,ha ez az étel az én asztalomon lenne!

     Hattyú

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

    Hattyú
    Hozzávalók:

    1/4 l víz

    1/2 kávéskanál só

    10 dkg vaj

    15 dkg liszt

    4 tojás

    tejszínhab

     

    Elkészítése:

     

    A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a sót. A vajat beletesszük a forró vízbe. A lisztet állandó keverés közben beleszitáljuk a vízbe. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll. Töltsük át egy keverőtálba. A tojásokat egyenként adjuk hozzá. A sütőlemezt kenjük meg vajjal. A tésztát töltsük nyomózsákba.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

    Nagyon szívesen kedves Margit.
    Üdvözöllek:Edit.

    Tovább 

     Diós lepény

    11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Hozzávalók:Tészta: liszt 75 dkg, zsír vagy vaj 50 dkg, porcukor 0.5 ek., tojássárgája 8 db, élesztő 8 dkg, só 1 kk., tej 1 dl.

      Töltelék: tojás 4 db, cukor 40 dkg, citromhéj 1/2 db, vanília 1/3 rúd, szegfűszeg 3-4 szem, dió 0.5 kg, tej 5 ek., vaj 5 dkg.

      A lisztet a vajjal, fél kanál porcukorral, 8 tojássárgájával, 8 dkg kevés tejben áztatott élesztővel, kis sóval kidolgozunk. Két egyforma cipóba vágjuk, és 1 óráig pihenni hagyjuk.

       

      Majd az egyiket vékonyra kinyújtva, vajjal kikent tepsibe tesszük, megtöltjük a következő töltelékkel: 4 tojássárgáját 40 dkg cukorral habosra keverünk, teszünk bele kevés vaníliát, reszelt citromhéjat, pár szem szegfűszeget, fél kg darált diót, öt ek.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 11 éve

      Egyet értek Marikával kiadós finom sütemény.
      Köszönöm szépen

      Tovább 

       Az 5 legfinomabb forró csoki

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Nincs is jobb annál, mint hazaérve egy finoman gőzölgő forró ital mellett felmelegedni. Míg egyesek a forralt borra esküsznek, addig mások el sem tudnák képzelni a téli estéket egy jó bögre gyümölcs-, zöld vagy éppen fekete tea nélkül.

      Édesszájúként a Femina szerkesztősége a forró csokik mellett tette le a voksát, hiszen egy bögre csokoládé nemcsak a testet melegíti, hanem a lelket is. És hogy melyek a kedvenceink? Eláruljuk!

      Hungarikum a bögrében: Boci csoki folyékony formában

      A Boci csoki ma már hungarikumnak számít, a legtöbb csokoládérajongó kedveli - de hát volt is idejük megszeretni, hiszen a Boci már 1927 óta gazdagítja a hazai csokoládék kínálatát.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm szépen Marika.

      Tovább 

       Rozsdás hús puliszkával

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      A „rozsdás” jelző eredetére nézve nincsenek megbízható forrásaim, de az bizonyos, hogy tágabb családomban az összes nagynéni a repertoárján tartotta. Anyámé volt a legfinomabb: sűrű, savanykás szaftjához gyakran édeskés, napsárga puliszkát készített.
      Fotó: Hemző Károly Rozsdás hús
      puliszkával Hozzávalók 4 személyre:
      • 800 g stefánia vagy marhafartő
      • 4 nagy fej hagyma
      • 4 ek. olaj
      • 2 dl száraz vörösbor
      • 1 ek.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm szépen Marika,nekem is tetszik a recept.

      Tovább 

      A farsangi asztal ékessége a nevezetes szalagos fánk. Hamisítatlan magyar édességnek érezzük (mint még sok egyebet is, amely a Monarchia idejéből való), pedig voltaképpen bécsi eredetű.
      Fotó: Hemző Károly Farsangi fánk –
      klasszikus recept
      Eredeti neve: KrapfenHozzávalók kb. 20 darabhoz:

      • 2,5 dl tej
      • 30 g élesztő
      • 1 kk.+50 g porcukor
      • 500 g finomliszt
      • 6 tojássárgája
      • 60 lágy vaj/margarin
      • 1 ek. rum
      • olaj a sütéshez
      • vaníliás porcukor a szóráshoz

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Jó ismertetőket is ír a receptekhez Lajos Mari.
      Több szakácskönyve van a birtokomban,de az újak még nincs,de az interneten is megtudjuk nézni.
      Puszi:Edit.

      Tovább 

       Krémsajtos- olívás papucs

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


      Fotó: Elendel Krémsajtos-
      olívás papucs Hozzávalók 20 darabhoz:
      • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (400 g/csomag)
      • 2 kis ág (10 cm-es) rozmaring
      • 2-3 gerezd fokhagyma
      • 200 g kimagozott, paprikával töltött zöld olívabogyó (kb. 65 db)
      • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
      • 125 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
      • só, őrölt fehér bors
      • 1 tojássárgája

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönjük Lajos Marinak.

      Tovább 

       Téli gyümölcssaláta

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


      Fotó: Hemző Károly Téli gyümölcssaláta Hozzávalók 4 személyre:
      • 4 narancs
      • 1 citrom
      • 2 ek. porcukor
      • 1 dl narancs- vagy mandulalikőr (pl. triple sec, amaretto)
      • 1 közepes, friss ananász vagy 1 nagy doboz (felaprózott) ananászbefőtt
      • 1 savanykás alma
      • 1 körte
      • 10-10 szem zöld és piros koktélcseresznye
      • 1 dl tejszín
      • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
      • 1/2 tasak habfixáló

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm szépen.

      Tovább 

       Bakonyi palacsintametélt

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Minden „bakonyi” névre hallgató étel alapja a – lehetőleg erdei – gombából készített, tejfölös/tejszínes paprikás. Ha külföldi vendégeink vannak, különösen ajánlom – feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy szeretik a gombát.
      Fotó: Hemző Károly Bakonyi
      palacsintametélt Hozzávalók 4 személyre:

      • A palacsintához:
      • 200 g finomliszt
      • 4 dl tej
      • 4 tojás
      • só, bors
      • 1 csokor petrezselyem
      • 2 ek. olaj
      • Továbbá:
      • 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
      • 1 zöldpaprika
      • 1 paradicsom
      • 1 nagy fej hagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 3 ek. olaj
      • 1 kk. pirospaprika
      • 1 ek.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm:)))

      Tovább 

       Mandulás almatorta

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm Lányok.
      Örülök,hogy hozok kedvetekre valót.

       Sült fűszeres csirkemell

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Hozzávalók: Másfél kg. csirkemell, kicsontozva, lebőrözve, liszt, olaj, kakukkfű, bazsalikom, alma, cinzano v. konyak. bors.

       

      Elkészítése: A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomot, kakukkfüvet szórunk rá, és jénai tálban egy napig érleljük. Másnap 1-2 kanál liszttel megszórjuk, majd forró olajban éppen hogy csak megforgatjuk.

       

      Visszatéve a jénai tálba, tetejére 1 dl cinzanot vagy konyakot öntünk, és vastagon beborítjuk héjas, félbevágott magházát eltávolított karikázott almával. Tálalás előtt fél órával forró sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Nagyon finom.

      Tovább 

       Rázós joghurtos csirke

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

       

      Hozzávalók 4 kicsontozott lebőrözött csirkemell, 6 ek lecsepegtetett görög joghurt, 1 limet (vagy citrom) leve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 centis gyömbérdarab finomra vágva,

      2 ek currykrém az ízesítéshez, 1 ek fűszerpaprika, só. 5 ek olaj, 1 hagyma meghámozva, negyedekre vágva és cikkekre bontva, 1-1 piros és zöld húsú paprika kimagozva, és egy centis kockákra vágva, 6 dkg nem sós kesudió, 4 ek víz, újhagyma a díszítéshez

       

      A csirkemellet 1 cm vastag csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm szépen minden véleményezést.

      Tovább 

       Toledói töltött csirke

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


      Hozzávalók: 1 csirke, 2 narancs, 2 alma, 2 zsemle, 3 dl tej, só, gyömbér, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 3 dkg vaj, 1 csipetnyi majoránna, törött bors, pirospaprika.

       

      Elkészítése: A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel.

      A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat.

      Tovább 

      [url=http://dapoxetine-cheapestpricepriligy.com/]Dapoxetine Online[/url] Doxycycline Buy Online http://furosemide-lasixonline.net/

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Szerintem Neked sikerülni fog!!!

       Aszaltszilvás fánk

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      Hozzávalók

      Tésztához:
      50 g élesztő
      2,5 dl tej
      1 kiskanál cukor
      500 g liszt
      500 g vaj
      fél citrom reszelt héja
      2 tojás
      csipetnyi só
      100 g kimagozott aszalt szilva
      100 g mogyoró

      Tölteni:
      6-8 evőkanál szilvalekvár

      Sütéshez:
      bő olaj

      Tálaláshoz:
      porcukor

       

      Elkészítés


      1. Fél dl langyos tejbe 1 kiskanál cukrot szórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva, langyos helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk.

      2

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Ezt viszont kipróbálom,mert még maradt aszalt szilvával.
      Varázsolunk egy kis újat az asztalra.

      Tovább 

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm Marika.
      Én még padlizsánt nem ettem soha.

       Sajtos, fűszeres keksz

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Bérciné Ilit láttam a Facebookon,hogy sajtos kekszet sütött Szilveszterre.
      Biztosan finom lehet!

       Korhelyleves

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Nagyon guszta leves,csak úgy kínáltatja magát.
      Puszi:Edit.

       WSlNabdxdV

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      tbHnQU http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Én már ebben a korban nem harcolok Editkém.Puszi: Marika

       Illatos omlós csirkemell

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Én már sütöttem,de azt hiszem mások is itt a klubban.
      Nagyon finom.

       Meggyes morzsasüti

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Hozzávalók:
      30x40 cm-es tepsihez: 50 dkg magozott meggy, 3 szem alma, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 1 bögre lágy zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 1 bögre nádcukor, 15+5 dkg vajcsipet só, továbbá fahéj, és nádcukor

      Elkészítés:
      Keverjük össze a száraz elemeket, majd morzsoljuk bele a vajat.
      Az a jó, ha morzsalékos tésztát kapunk.
      A meggyet magozzuk ki, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
      Ha ezzel megvagyunk csepegtessük le, és keverjük össze a hámozott, és kis darabokra vágott almával.
      Ízlés szerint fahéjjal, és további nádcukorral ízesíthető a gyümölcsös töltelék.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Én is úgy gondolom, hogy jó kis süti lehet!

      Tovább 

       Citromos sütemény

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Hozzávalók:
      - 1 citrom leve
      - 2 citrom héja
      - 15 dkg olvasztott vaj
      - 15 dkg kristálycukor
      - 18 dkg liszt
      - 1 tk sütőpor
      - 3 tojás

      Elkészítés:
      A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
      Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük
      A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.

      Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Ez valóban finom sütemény és szerintem elég régóta sütik ezt, ugye Lányok?

      Tovább 

       Téli vitaminforrásaink

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Téli vitaminforrásaink

      Szerencsére télen sem kell csupán a vitamin kapszulákra bízni az egészségünket, hiszen sokkal több természetes forrásra támaszkodhatunk, mint gondolnánk.

      Tovább a cikkhez >>

      téli vitaminok

       Csokis túróspite

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Tetszik nekem is ez a sütike,majd valamikor megsütöm.

       Paradicsomos focaccia

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat.

       TJDIvwmCtBHd

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      cvDM7U http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm Marika és Gizike.

       Kekszes Krémes

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      Kekszes KrémesKekszes Krémes

      Leírás:
      Hozzávalók
      • 4 tojás,
      • 6 ek. liszt,
      • 5 ek. porcukor,
      • 2 van. cukor,
      • 5 dl tej,
      • 25 dkg margarin,
      • 25 dkg porcukor,
      • 1 ek. citromlé,
      • csipet só,
      • 2 cs. háztartási keksz
      Elkészítés

      A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 11 éve

      Finom sütemény .Köszi a receptet

      Tovább 

       Bajadéra

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      BajadéraBajadéra

      Leírás:

      Délvidéki recept

      Hozzávalók
      • 50 dkg cukor,
      • 12 kanál víz,
      • 250 g margarin,
      • 30 dkg darált keksz,
      • 30 dkg darált dió,
      • 1 vaníliacukor,
      • 100 g étcsokoládé (tortabevonó is lehet),
      • Tortabevonó tej csokiból
      Elkészítés

      A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákeverem a darált kekszet és a darált diót.

      Tovább 

       Kelt csörögefánk

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      A recept hozzávalói ( személyre)
      • 25 dkg liszt
      • 5 dkg vaj
      • 4 db tojássárgája
      • 1 dkg élesztő
      • 1 dl tej (amiben kelesztjük az élesztőt)
      • csipet só
      Elkészítés

      Az élesztőt 1dl langyos tejben és egy kiskanál cukorral futtatjuk. A lisztet a vajjal össze morzsoljuk és a többi hozzá valót is beletesszük, jól eldolgozzuk hogy rétes tészta keménységű legyen! 30 percig pihentetjük.

      Kinyújtjuk 3 mm vékonyra és derelye metszővel 10 cm nagyságú lapokra vágjuk.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 11 éve

      Már itt lesz az ideje a fánkok készítésének.
      Hiszen megkezdődött a farsang

      Tovább 

       Csörögefánk egyszerűen

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      Hozzávalók: 50 dkg liszt,  5 tojássárgája,  15 dkg vaj,  17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.Elkészítés: Tegye a lisztet egy munkalapra és mor­zsolja bele a vajat, a tojássárgákat, a porcukrot, a tejet, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.

       

       

      Alaposan dolgoz­za össze a hozzávalókat. Egy sodrófával nyújtsa ki a tésztát. Vágja csíkokra és tekerjen belőlük kis fodrokat, vagy a közepét bevágva azon átfordítjuk a tészta felét.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 11 éve

      Ez az egyszerűbb változata ez is nagyon jó kis recept.

      Tovább 

       Narancstorta

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      network.hu

       

      A tésztához:

      4 tojás
      25 dkg kristálycukor
      1 narancs
      4 evőkanál forró víz
      1 csomag sütőpor
      20 dkg liszt

      A krémhez:

      2 narancs
      2 csomag vaníliás pudingpor
      20 dkg cukor
      2 tojás
      5 dl tej
      20 dkg vaj/margarin

      A tészta locsolásához:

      6-9 evőkanál narancslé

      A díszítéshez:

      tejszínhab
      szeletelt, pirított mandula
      narancs- vagy mandaringerezdek

      A tésztához a tojások sárgáját a cukor 2/3 részével robotgép segítségével fehéredésig keverjük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Gyönyörű torta!

      Tovább 

       Csirke paprikával - Spanyolország recept

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás



      Hány személyre: 6 személyre

      » 2 db 600-700 g-os csirke
      » 2 dl olívaolaj
      » 1/4 kg hagyma
      » 2 gerezd fokhagyma
      » 150 g sonka
      » 3/4 kg érett paradicsom
      » 1 babérlevél
      » 6 szelet sült kenyér
      » 1 dl fehérbor
      » 1 kg pirospaprika
      » 1 kanál vágott petrezselyem
      »



      A csirkéket megtisztítjuk, 9 darabra szeljük és bedörzsöljük val. Lobogó vízbe tesszük a paradicsomot, így könnyen lehúzzuk a héját és felszeleteljük. A paprikát kissé megpirítjuk, szintén megszabadítjuk a héjától és felvágjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm Ferenc a hozzászólásod,örülök,hogy tetszik.
      Boldog Új évet kívánok:Edit.

      Tovább 

       Angolos sült burgonya recept

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



      Hány személyre: 6-8

      » 75 dkg burgonya
      » 3 dl tejföl
      » 20 dkg zsemlemorzsa
      »
      » 1 mokkáskanál törött feketebors



      A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd felkarikázzuk, val, borssal megszórjuk, majd egy jénaiba tesszük. Ezután a zsemlemorzsát ráhintjük, és ráöntjük a tejfölt. Letakarjuk alufóliával, és a sütőben kb. fél óráig pároljuk, majd a fedőt levéve pirosra pirítjuk.

       Bakonyi kacsa recept

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

       

       

       

      Hány személyre: 4

      » 1 pecsenyekacsa
      » 60 dkg gomba
      » 1 fej vöröshagyma
      » 1 csapott kávéskanál majoránna
      » 3 szál zellerlevél
      » 1 ek. mustár
      » 1 dl tejföl
      »


      A hagymát felaprózzuk, majd olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk az elfelezett gombákat. Így megpároljuk, majd a szétszedett kacsát is hozzáadjuk. Majoránnával, petrezselyemmel, val, borssal, zellerrel ízesítjük, majd vizet adunk hozzá, és így főzzük tovább. Amikor a hús teljesen megpuhult, beletesszük a mustárt és a tejfölt, még néhány percig főzzük, és már kínálhatjuk is.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 11 éve

      Ha kacsa az csak finom lehet.Köszönöm a receptet

      Tovább 

       Boros kacsasült recept

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



      Hány személyre: 4

      » 1 pecsenyekacsa
      » 15 dkg vaj
      » 5 dl húsleves
      » 3 dl fehérbor
      » 1 mk. fehér bors
      » 1 ek.



      A kacsát megtisztítjuk, megzzuk, majd vajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a bort és a felforrósított húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes fokozaton készre sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
      A húst szeletekre vágva, a levével meglocsolva, és burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

      Tovább 

       ngNnhhVBNodlSUHQhCB

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      qjc7DH http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Végül is Lányok a végeredmény számít, hiszen a császármorzsát is többféleképpen készítik.

       Bakonyi húsgolyók

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Nagyon szívesen,mi szeretjük a gombát.
      Még van a fagyasztóban jó kis galambica gomba.

      Hozzávalók

      • A piskótához

        6 db tojás
        12 dkg kristálycukor
        2,5 dkg kakaópor
        9 dkg liszt
        késhegynyi sütőpor

      • A krémhez

        25 dkg puha Rama
        25 dkg porcukor
        1 csomag vaníliás pudingpor
        10 dkg kristálycukor
        5 dl tej
        4 dkg kakaópor
        15 dkg alkoholban eltett meggy

      • A díszítéshez

        10 dkg étbevonó massza
        2 evőkanál étolaj
        5 dkg fehér csokoládé


      Elkészítés

      Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Nagyon tetszik a sütemény Ilikém.
      Köszönöm szépen.
      Puszi:Edit.

      Tovább 

       Sült túrós csusza

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Sült túrós csusza
      Sült túrós csusza

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Régebben én is szoktam így készíteni.

       Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
      Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Nagyon finom!!!

       Bábolnai csirkemell

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Bábolnai csirkemell
      Bábolnai csirkemell

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat Marika.

       Pöstyéni túrós

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Pöstyéni túrós
      Pöstyéni túrós

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Mutatós, finom sütemény!

       Citromos kevert süti

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Citromos kevert süti
      Citromos kevert süti

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Ezt ismerem, egyszerű finom sütike.

      [url=http://dapoxetine-cheapestpricepriligy.com/]Dapoxetine In Australia[/url] Canine Allergies To Doxycycline http://furosemide-lasixonline.net/

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Jó lehet ez!

       Debreceni mézes sütemény

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 11 éve

      Én,nem ismerem ezt a süteményt.
      Jól néz ki,szép magas!
      Csak azt nem értem,hogy 4 tojáshoz 10 dkg porcukor meg még a 2,5 dl méz.
      Nem túl édes?

       Köszönöm szépen!

      11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      network.hu

      Kedves Klubtársaim!


      Köszönöm szépen a 2012-ben együtt végzett munkátokat.
      Köszönöm,hogy veletek lehettem.
      Boldog Új évet ,jó egészséget kívánok a 2013-as évre is.
      Külön köszönöm Domján Máriának,Mericsné Marikának,Molnár Jutkának,Szalai Antalné Jucus torta művésznek,Molnár Veronikának,Ilikének,
      Trami Ritának,Kovácsné Áginak,Friedlné Évinek,Bérciné Ilinek,Boros Andreának,Zsuzsának,Ancikának,Babinak,Marisznak,Balázsnak,Betuskának,Dr.Balogh Évának,Emíliának,Ménesiné Magdinak,Szilvinek,Hajnalkának,Ildikónak,Irénkének,Jónás Józsefnek,Lőrinczi Zsuzsának,Esbetának,Jolcsinak,Répásy családnak,Ziának,Zsókának,Móninak  és a többi képi feltöltőknek a fáradozását,hogy együtt szépíthettük a klubot.

      Utolsó hozzászólás

      Szász ilucika üzente 11 éve

      Mi is köszönjük az egész évi aktív munkádat, idén is így tovább!
      P.Ilike

      Tovább 

      Ez történt a közösségben:

      Garáz József 13 órája új képet töltött fel:

      Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

      Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

      Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

      Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

      Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

      A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

      Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

      Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

      Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

      Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

      Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

      Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

      Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

      Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

      Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

      Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

      Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

      Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

      Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu