Finomságok Konyhája Blog: 2013. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. január

 

 Banános süti

5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    network.hu

     

    •  5-6 db banán

    Tészta:

    • 6 tojás
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • sütőpor

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag pudingpor (bármilyen ízű lehet, de a legjobb a tejszínízű)
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Máz:

    • olvasztott csokoládé

     

    A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. 6 tojásból piskótatésztát készítünk, és a banánra öntjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt egy perc múlva mérsékeljük.

    Utolsó hozzászólás

    Deák Gyuláné Erzsébet üzente 5 éve

    Biztosan nagyon fincsi lehet megfogom sütni....

    Tovább 

     Fehér kenyér

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók

    1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4-5 dl víz, 2 dkg só, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 evőkanál tejpor
    Elkészítése

    A cukrot 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejport és az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen megkelesztjük. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük és a sóval összekeverjük. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

    Tovább 

     Karamellás forró csokoládé

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

     

    Hozzávalók
    6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella
     

     
    Elkészítése

    A csokoládét a tejben felolvasztjuk, majd mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és két csészébe töltjük. Rákanalazzuk a felvert tejszínt, meglocsoljuk a karamellszósszal, majd a lágy karamellával díszítve kínáljuk.

    Utolsó hozzászólás

    Szász ilucika üzente 5 éve

    "Nekünk való"!
    P.ilucika

     Sajtfánk

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Sajtfánk

    Hozzávalók:
    30 dkg finomliszt, átszitálva
    4 dl tej
    6 tojás
    40 dkg vaj
    10 dkg reszelt sajt
    10 g só

    A tejet melegítsük fel és állandó keverés mellett főzzük hozzá a vajat. Ha a vaj felolvadt, ugyancsak állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és reszelt sajtot és addig főzzük, amíg elválik a lábas falától. Egyenként jöhetnek bele a tojásokat úgy, hogy sima masszát kapjunk. Kanállal szaggassunk halmokat és nem túl forró olajban süssük pirosra.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Ezt nem ismerem de érdemes lesz kipróbálni, tetszik a recept!

    Tovább 

     Sajtos rakott krumpli

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Én is mindig teszek rá sajtot!

     Mikrós sütik

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Citromtorta mikróban sütve

    Hozzávalók:
    a tésztához: 7 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 12,5 dkg Rama margarin, 4 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tej, a locsoláshoz: kb. 1,5 bögre tej, 2 csomag vaníliás cukor, a krémhez: 25 dkg natúr vajkrém, 2 csomag tejszínhabpótló por, 3 dl tej, 1 citrom leve és reszelt héja

    Elkészítés:


    A tésztához a hozzávalókat beletesszük egy hőálló edénybe, csomómentesre keverjük. Betesszük a mikrohullámú sütőbe 8 percre.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Próbáljátok ki!
    A tegnapi képek törlésre kerültek,mivel a vízjellel ellátott blogokról nem hozhat senki a klubba képet.
    Kérem mindenki megértését,mert törlésre kerülnek a képek!!!!!!!!!!!!
    A nem tetsző,nem a klubba való tartalmakat is kitörlöm.
    További szép estét,jó éjszakát kívánok:Edit.

    Tovább 

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Nagyon finom lehet mivel a kacsa magába is nagyon finom .
    Gyömbérszirupról még nem hallottam de ha mézzel helyettesíthető akkor
    már rendbe van a recept .A mandarin pedig csak hab a tortán Nagyon ízletes lehet.
    Köszönöm a receptet

     Csíkos kekszes

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    network.hu

    • 5 dl tej
    • 2 csomag pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1,5 csomag Albert keksz
    • 1 csomag kókuszreszelék
    • alufólia


    A 2 csomag pudingport összeöntjük a tejjel, elkeverjük és sűrűre főzzük. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni! Utána elkezdjük egyenként megkenni a kekszeket a krémmel és összeragasztjuk, rúd alakba formázzuk, majd jó alaposan kívülről is bekenjük krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és szorosan feltekerjük alufóliába.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Régebben én is készítettem, nagyon finom!

    Tovább 

    Finom túrós.

    Hozzávalók, egy 24x34 -es tepsihez.
    1deci olaj,1deci tej, 4 tojássárgája, 30 deka porcukor, ezt jól kikeverjük,1 csomag szalalkálit kevés tejben beáztatunk,ezt, és 30 deka lisztet adunk hozzá, majd a négy tojás keményre vert habját lazán belekeverjük,kikent, lisztezett tepsiben sütjük, gáz 3 as fokozat, 20-25 perc. Amikor kihűlt, ketté vágjuk, és megtöltjük, 1 rámát 25 deka porcukorral habosra keverünk, fél kiló túrót adunk hozzá,teszünk bele vaníliát, citrom vagy narancshéjat reszelhetünk bele.

    Utolsó hozzászólás

    Szász ilucika üzente 5 éve

    Én sütöttem a Ménesi Magdi receptje alapján, de csak fél adagból 2 tojásból.

    Tovább 

     hEWFsGNVIBdqWP

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    lBY75I http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Az én receptem sem ugyanez Igazad van Editke most egyeztettem az én receptemmel .Szerintem mindegyik változat nagyon finom.Puszi

    Vaníliás kuglóf Tokajiban érlelt almaraguval

     Hozzávalók: (10 személyre)

    40 dkg liszt       
    25 dkg cukor        
    50 dkg alma
    5 tojás       
    ½ dl tej       
    2 dl olaj       
    1 cs. vaníliás cukor   
    2 dl langyos víz
    1 cs. sütőpor

    Elkészítés:

    A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Finom lehet így együtt.

    Tovább 

    Sertés karaj rókagombával, roppanó zöldségekkel

    Hozzávalók:

    80 dkg sertéskaraj filé       
    10 dkg vaj
    30 dkg rókagomba
    1 fej vöröshagyma
    2 ek. olívaolaj
    50 dkg bébi répa mirelit
    50 dkg brokkoli mirelit

    Elkészítés:

    A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük. A vajat felhevítjük, a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd nagyon alacsony lángon fedő alatt puhára pároljuk. A felkockázott hagymát és a rókagombát olajon megpirítjuk, sóval ízesítjük.  Menet közben a brokkolit és a bébi répát sós vízben egy forralásig, roppanósra főzzük, majd leszűrjük; köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. 

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Egészséges hozzávalók, sovány hús, ettől nem is hízunk! Finom, és látványos, étel!

    Tovább 

     Gesztenyés marcipános kocka

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    Hozzávalók (30 darabhoz):
    A gesztenyés réteghez:

    • 120 g gesztenye(főtt)
    • 50 g dió
    • 30 g vaj
    • 40 g barna cukor
    • 1 tojásfehérje
    • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 1 késhegynyi őrölt fahéj

    A marcipános réteghez:

    • 150 g marcipánmassza
    • kevés porcukor a nyújtáshoz

    A tésztaalaphoz:

    • kb. 30 g vaj
    • 125 g mély hűtött réteslap (kb. 31 x 30 cm)


    A megkenéshez:

    • 1 tojássárgája
    • 2 ek zsíros tej


    Elkészítési idő: 60 perc, hűlési idő nélkül
    Sütési idő: sütőlaponként 12 perc

     


    Elkészítése:
    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nagyon megtetszett nekem is.
    Van házi gyártott marcipánom a hűtőben,éppen elég lesz.
    Megsütöm holnap.
    Köszönöm a hozzászólásokat.

    Tovább 

    A hét kedvence: vendégváró kávés tekercs

    2013-01-25 10:45:24 | Szerző: Blikk Nők
    Dobd fel a napod egy mennyeien finom kávés süteménnyel!

    Hirdetés

    Kép: Blikk Nők/Bauer Média-Prága

    Hozzávalók (10 szelethez):

    A tésztához:

    • 3 db tojás
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 80 g kristálycukor
    • 80 g liszt
    • 20 g kakaópor

    A krémhez:

    • 150 ml tej
    • ½ tasak vaníliaízű pudingpor
    • 20 g kristálycukor
    • 1 ek instant kávépor
    • 100 g vaj

     

    A díszítéshez:

    •  puszedlik

    Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

    Elkészítése:
    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nekem is nagyon tetszik!

    Tovább 

     KVymCxduGVMuE

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    ohzdkd http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    A finom fánk!!

     Lencsés ételek

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    Lencseleves Hozzávalók:

    • 40 dkg borjú- vagy sertéscsont
    • 10 dkg sárgarépa
    • 5 dkg petrezselyemgyökér
    • 20 dkg lencse
    • 3 és fél evőkanál olaj
    • 6 dkg liszt
    • 3 dkg vöröshagyma
    • fél gerezd fokhagyma
    • fél babérlevél
    • 1,5 dl tejföl
    • kis mustár, só, cukor, ecet, pirospaprika

    Főzz a csontból és a vegyes zöldségből levest, és szűrd le. A főzésre előkészített lencsét csontlében vagy füstölthús-lében tedd fel főni a babérlevéllel. Ha a lencse megfőtt, készíts a cukorral pirított barna rántást, tedd hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, zöldpetrezselymet, kevés vízzel keverd el, majd tedd a levesbe, és jól forrald fel.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm szépen:)))

    Tovább 

     Lemezes linzer

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Lemezes linzer
     
    Hozzávalók
     
    1 tojássárgája
    15 dkg zsír
    10 dkg porcukor
    citromhéj
    40 dkg liszt
    1/2 csomag sütőpor
    kevés tej
    kakaópor
     
    Elkészítés
     
    A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk.
     Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet,
     hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk.
     2 részbe kakaót gyúrunk.
     A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral megkenjük,
     majd rátesszük a fehér tésztát, ezt is megkenjük lekvárral,
     a tetejére a barna tészta második fele kerül.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm szépen Marika.

    Tovább 

     Barackos túrólepény

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Barackos túrólepény
     
    Hozzávalók
     
    40 dkg liszt
    25 dkg margarin
    15 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 tojássárgája
    1 csomag sütőpor
     
    Elkészítés
     
    A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz,
     1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg őszibarack.
     A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,
     majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.
     A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját
     meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük,
     végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    köszönöm Marika.

    Tovább 

     Anyóstorta

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Anyóstorta
     
    Hozzávalók
     
    1/2 liter tej
    1 csomag pudingpor
    1 doboz babapiskóta
    4-5 evőkanál cukor
    kevés mazsola
     
    Elkészítés
     
    A pudingport az elöírás szerint elkészítjük.
     Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával.
     Ebbe forgatjuk a piskótákat.
     Egy közepes méretü tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy,
     hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát,
     majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával.
     A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nagyon finom, hasonlót már készítettem.

    Tovább 

    Ételek, amelyekkel javítható a memória

    Betegszoba.hu

    2013. január 22., kedd 07:17
    Bár egyelőre nincs olyan varázsszer, ami segítene megvédeni és felturbózni a memóriát, számtalan olyan élelmiszer létezik, amit ha beiktatunk étrendünkbe, javíthatjuk emlékezőképességünket.
    Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

    Egy, a Food Technology januári számában megjelent cikkben Linda Milo Ohr társszerkesztő összegyűjtötte az emlékezőtehetséget javító élelmiszereket:

    Omega-3 zsírsavak: A lazachoz hasonló hideg vízi halakban található dokozhexaénsav (DHA) és eikozapentaénsav (EPA) rendkívül fontos az agy fejlődésének és működésének szempontjából, ezenkívül segíthet a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, valamint az Alzheimer-kór kezelésében és megelőzésében.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nagyjából tudtam ezeket, különösen a dióról.

    Tovább 

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm Editke, jó kis ismertető.Miután nem vagyok vega, szívesen olvastam.Sajnos az én családom vércse természetű, ha nincs hús nem laknak jól.

     Krémes kukoricaleves

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Ilyet még nem ettem, de úgy gondolom finom lehet!

     Gigedli fánk

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    Gigedli fánk

    Gigedli fánk

    Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.

    Hozzávalók 60-70 darabhoz:

    21 dkg cukor vagy finom szemcsés nádcukor
    3 db tojás
    21 dkg liszt
    csipet só

    Kimérjük a cukrot, és hozzáadunk két egész tojást, és egy csipet sót. Elkezdjük magasabb fokozaton keverni a tojásos krémet.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
    Szép napot kívánok Mindannyiunknak.

    Tovább 

     Majonézes burgonyasaláta

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Finom én nagyon szeretem.

     Pudingos kókuszgolyók

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

     

    network.hu

     

    • 2 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
    • ízlés szerint cukor
    • 8 dl tej
    • 20-30 dkg kókuszreszelék


    A pudingport elkeverjük a cukorral, lassan hozzáöntjük a tejet, majd állandó kavargatás közben felforraljuk. Ha elkészült a puding, hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, amennyit felvesz, hogy formázható legyen. Néha megkavargatva várunk vele egy kicsit, hogy kézmelegre hűljön, majd vizes kézzel kis gömböcskéket formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nagyon szép formás golyók.
    Tetszik az elkészítési mód.
    Köszönöm Andikám a receptet,képet.
    Gratulálok.
    Puszi:Edit.

    Tovább 

     Sajtfánkok (sütőben)

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Sajtfánkok (sütőben)


    Hozzávalók:
    5 dkg vaj, 5 dl tej, 20 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál só, 3 db tojás

    Elkészítés:
    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral (vagy szilikonlappal) egy tepsit. Forrald fel a vajat a tejjel és a sóval, majd forrás után folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet, és főzd sűrűre. A tűzről levéve szórd bele a reszelt sajtot és keverd simára a masszát, majd ugyanígy egyenként a tojásokkal is.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Szuper jó kis recept.A képviselőhöz hasonló lehet a tésztája.A különbség a tej , a sajt és a kevés margarin.Feltétlen elkészítem.Köszönöm Editke a receptet

    Tovább 

     Kefires fánk

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Kefires fánk
    Hozzávalók:
    1 tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tasak vaníliáscukor, 2 dl kefir

    Elkészítés:
    Turmixold össze a tojást a kefirrel, a cukorral és a vaníliáscukorral. Keverd el a lisztet a sütőporral és a dióval, majd apránként keverd a kefires tojáshoz. A masszát forró olajba mártott kanállal szaggasd bele az olajba, és párszor megforgatva süsd ki.

    Csokis fánkCsokis fánnk
    Hozzávalók:
    12 dkg vaj, 12 dkg liszt, csipet só, 1,5 dl víz, 4 db tojás
    A csokoládémártáshoz: 8 dkg porcukor, 2,5 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 1,5 dkg kakaópor, 25 ml rum, 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tej

    Elkészítés:
    Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Nagyon jó kis fánk receptek.Köszönöm szépen

    Tovább 

     Fahéjas almafánk

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


    Hozzávalók:
    1 kg alma, 2 tojás, 25 dkg liszt,  fahéj, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, olaj a sütéshez

    Elkészítés:
    Az almát hámozd meg, reszeld le. Nyomkodd ki a levét, majd add hozzá a felvert tojásokat, a cukrot, és a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet, jól dolgozd össze. Nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass köröket belőle. Bő, forró olajban süsd pirosra, majd porcukorral megszórva, forrón tálald.

     Virslis tészta

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Virslis tészta

     

    Hozzávalók:

    1/2 zacskó pörköltnek való tészta 3 pár virsli egy közepes fej hagyma 2
    evôkanál olaj 1 csapott evôkanál liszt 2 dl tejföl kevés víz reszelt
    sajt só, pirospaprika

     

     

    Elkészítés:

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára
    vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.
    Megsózom,(de csk kicsit mert a virsli már sózva van!) és kb. 10 percig
    lefedve főzöm.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Szerintem is finom lehet és ráadásul tényleg hamar elkészül.

    Tovább 

     Gyors sós süti

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Hozzávalók:

    25 dkg margarin 25 dkg liszt 25 dkg tehéntúró 1 tojás 10 dkg sajt só köménymag

     

     

    Elkészítés:

    A lisztet, margarint, túrót megsózva összedolgozzuk. A kapott tésztát
    pihentetjük kb. 1/2 órát. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk,
    derelyevágóval kis stanglikat vagy pogácsaszaggatóval pogikat
    készítünk. Gáztepsire rakjuk úgy, hogy kis hely legyen közöttük.
    Mindegyik tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt
    sajttal és kevés köménymaggal, majd az elômelegített sütôben
    aranysárgára sütjük.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Nagyon jó gyors és finom sajtos recept.Köszönöm szépen

    Tovább 

     Epres pudingos szelet

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Hozzávalók:

    A piskótához:

        6 tojás fehérje,
        6 tojás sárgája
        30 dkg porcukor,
        4 csomag epres pudingpor,
        1/2 csomag sütőport.

    A krémhez:

        4 dl tej,
        3 evőkanál grízes liszt,
        1 Rama margarin,
        20 dkg porcukor,
        1 egész tojás,
        rum



    Elkészítés:


    A 6 tojás fehérjét és 30 dkg porcukrot forró gőz fölött nagyon kemény habbá verünk. Levesszük és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját és a 4 csomag epres pudingport és a 1/2 csomag sütőport.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Mutatós szép színes sütemény lehet!

    Tovább 

     mWlmZFbWoRMfVXNZe

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    o1lH1n http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm szépen Lányok.

     Mustáros szűzpecsenye

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Ha csak a tejszín, a füstölt szalonna és a gomba zamata uralná a mártást,
    alig különbözne a finom szaftos húsételekől – amilyen például a jól ismert
    bakonyi szelet –, ám a sok hagyma és a mustár teljesen megbolondítja. Egyszerűsége és finomsága folytán kezdőknek is melegen ajánlom, biztos siker!
    Fotó: Hemző Károly Mustáros szűzpecsenye Hozzávalók 4 személyre:

    • 2 nagy fej hagyma
    • 400 g (barna) sampinyon gomba
    • 100 g bacon vagy füstölt húsos szalonna
    • 2 (összesen 700-750 g) sertésszűzpecsenye
    • 1 ek. vaj/margarin
    • 1 ek. olaj
    • só, bors
    • 1 púpozott ek. ételízesítő
    • 2 púpozott ek. finomliszt
    • 2,5 dl tejszín
    • 2 ek.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm Marika,nálam is nyerő.

    Tovább 

     Színes rizssaláta

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


    Fotó: Elendel Színes rizssaláta Hozzávalók 4 személyre:
    • 200 g hosszú szemű rizs
    • só, bors
    • 2+6 ek. olívaolaj (extra vergine)
    • 4 szál újhagyma
    • 1 piros húsú kaliforniai vagy paradicsompaprika
    • 200 g zsenge zöldborsó (100 g tisztított/mélyhűtött)
    • 1 kis doboz csemegekukorica (250-280 g)
    • 4-5 szál petrezselyem
    • 1 szál bazsalikom
    • 1+4 ek. citromlé

    1.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm a hozzászólásokat a receptekhez.

    Tovább 

     Mexikói tepsis pizza

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

     

    TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények
    Fotó: Hemző Károly Mexikói tepsis pizza Hozzávalók 1 nagy tepsihez, avagy 12 szelethez:
    • 1 adag pizzatészta (lásd alaprecept)
    • 1/2 csípős paprika
    • 1+2 közepes fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 250 g darált marhahús
    • 2+1 ek. olívaolaj (classico)
    • só, bors
    • 1 kk. kristálycukor
    • 1 ek. finomliszt
    • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (400 g)
    • 1 kis doboz konzerv vörös kidney bab (vesebab)
    • 1 kis doboz konzerv csemegekukorica
    • 150 g koktélparadicsom
    • 100 g gouda sajt
    • 1 kk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Jól néz ki és finom is lehet!

    Tovább 

     Forró italok a hideg napokra

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Az adventi sütemények mellé vagy hideg-havas napokon, hosszú séták, sportolás után testet-lelket melengető ital a hagyományos forralt bor, de még izgalmasabb, ha „csavarunk” egyet rajta. Vigyázat, kevés is a fejünkbe száll!
    Fotó: Hemző Károly Forralt bor
    és változatai Hozzávalók 4 személyre:

    • 1/2 biocitrom
    • 7 dl könnyű asztali bor (fehér vagy vörös, vagy vegyesen)
    • 3 dl víz
    • 100 g kristálycukor
    • 4-6 szem szegfűszeg
    • kisujjnyi fahéj
    • 1/2 narancs héja

    Az alaposan megmosott citrom héját vékonyan lehántjuk, levét kinyomjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Jók ezek nagyon, néha szoktunk forralt bort inni, ha nagyon hideg az idő.

    Tovább 

     Mustáros szűzpecsenye

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Ha csak a tejszín, a füstölt szalonna és a gomba zamata uralná a mártást,
    alig különbözne a finom szaftos húsételekől – amilyen például a jól ismert
    bakonyi szelet –, ám a sok hagyma és a mustár teljesen megbolondítja. Egyszerűsége és finomsága folytán kezdőknek is melegen ajánlom, biztos siker!
    Fotó: Hemző Károly Mustáros szűzpecsenye Hozzávalók 4 személyre:

    • 2 nagy fej hagyma
    • 400 g (barna) sampinyon gomba
    • 100 g bacon vagy füstölt húsos szalonna
    • 2 (összesen 700-750 g) sertésszűzpecsenye
    • 1 ek. vaj/margarin
    • 1 ek. olaj
    • só, bors
    • 1 púpozott ek. ételízesítő
    • 2 púpozott ek. finomliszt
    • 2,5 dl tejszín
    • 2 ek.

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Nagyon tetszik finom szaftos nagyon jól néz ki.
    Köszönöm szépen a receptet

    Tovább 

     Pudingos álom

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

     

    network.hu

     

     

    Tészta:

    5 tojás

    20 dkg porcukor

    20 dkg liszt

    1 dl tej

    1 dl olaj

    1 csomag sütőpor

    vaníliás cukor ízlés szerint

     

    Krém:

    2 csomag bármilyen pudingpor

    ízlés szerinti mennyiségű cukor

    1 liter tej

     

    Először a pudingot főzzük meg szokásos módon, majd hagyjuk állni, míg kikeverjük a tésztát. A tésztához valókat, mint a kevert tésztát gyorsan kikeverjük, kikent, morzsával hintett tepsibe öntjük, majd rácsorgatjuk a pudingot.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Könnyű, finom, látványos süti! Köszönjük! üdvözöllek: Éva

    Tovább 

     Snickers szelet

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Utolsó hozzászólás

    Domján Mária üzente 5 éve

    Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehet a recept szerint.Köszönöm szépen Editke

     Rakott túrós csusza recept

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    Rakott túrós csusza recept


    Hozzávalók:
    1 zacskó fodros nagy kocka
    25 dkg túró
    15 dkg juhtúró
    3 dl tejföl
    Kapor
    Szalonna

    Elkészítés:
    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem és összekeverem a túrókkal és a tejföllel. Ketté osztom az egyik felébe kaprot keverek és a tepsi egyik felébe simítom. A másik felébe nem teszek semmit és bele simítom a tepsi másik felébe. A szalonnát kockára vágva a tetejére szórom. Sütőbe összesütöm, hogy a teteje megpiruljon.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm Lányok.
    Örülök,ha találok kedvetekre való recepteket.

    Tovább 

     lqoHtbTUNtBV

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    aauTnI http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Köszönöm Marcsikám.
    Jó lenne,ha ez az étel az én asztalomon lenne!

     Hattyú

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

    Hattyú
    Hozzávalók:

    1/4 l víz

    1/2 kávéskanál só

    10 dkg vaj

    15 dkg liszt

    4 tojás

    tejszínhab

     

    Elkészítése:

     

    A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a sót. A vajat beletesszük a forró vízbe. A lisztet állandó keverés közben beleszitáljuk a vízbe. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll. Töltsük át egy keverőtálba. A tojásokat egyenként adjuk hozzá. A sütőlemezt kenjük meg vajjal. A tésztát töltsük nyomózsákba.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

    Nagyon szívesen kedves Margit.
    Üdvözöllek:Edit.

    Tovább 

     Diós lepény

    5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Hozzávalók:Tészta: liszt 75 dkg, zsír vagy vaj 50 dkg, porcukor 0.5 ek., tojássárgája 8 db, élesztő 8 dkg, só 1 kk., tej 1 dl.

      Töltelék: tojás 4 db, cukor 40 dkg, citromhéj 1/2 db, vanília 1/3 rúd, szegfűszeg 3-4 szem, dió 0.5 kg, tej 5 ek., vaj 5 dkg.

      A lisztet a vajjal, fél kanál porcukorral, 8 tojássárgájával, 8 dkg kevés tejben áztatott élesztővel, kis sóval kidolgozunk. Két egyforma cipóba vágjuk, és 1 óráig pihenni hagyjuk.

       

      Majd az egyiket vékonyra kinyújtva, vajjal kikent tepsibe tesszük, megtöltjük a következő töltelékkel: 4 tojássárgáját 40 dkg cukorral habosra keverünk, teszünk bele kevés vaníliát, reszelt citromhéjat, pár szem szegfűszeget, fél kg darált diót, öt ek.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 5 éve

      Egyet értek Marikával kiadós finom sütemény.
      Köszönöm szépen

      Tovább 

       Az 5 legfinomabb forró csoki

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Nincs is jobb annál, mint hazaérve egy finoman gőzölgő forró ital mellett felmelegedni. Míg egyesek a forralt borra esküsznek, addig mások el sem tudnák képzelni a téli estéket egy jó bögre gyümölcs-, zöld vagy éppen fekete tea nélkül.

      Édesszájúként a Femina szerkesztősége a forró csokik mellett tette le a voksát, hiszen egy bögre csokoládé nemcsak a testet melegíti, hanem a lelket is. És hogy melyek a kedvenceink? Eláruljuk!

      Hungarikum a bögrében: Boci csoki folyékony formában

      A Boci csoki ma már hungarikumnak számít, a legtöbb csokoládérajongó kedveli - de hát volt is idejük megszeretni, hiszen a Boci már 1927 óta gazdagítja a hazai csokoládék kínálatát.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm szépen Marika.

      Tovább 

       Rozsdás hús puliszkával

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      A „rozsdás” jelző eredetére nézve nincsenek megbízható forrásaim, de az bizonyos, hogy tágabb családomban az összes nagynéni a repertoárján tartotta. Anyámé volt a legfinomabb: sűrű, savanykás szaftjához gyakran édeskés, napsárga puliszkát készített.
      Fotó: Hemző Károly Rozsdás hús
      puliszkával Hozzávalók 4 személyre:
      • 800 g stefánia vagy marhafartő
      • 4 nagy fej hagyma
      • 4 ek. olaj
      • 2 dl száraz vörösbor
      • 1 ek.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm szépen Marika,nekem is tetszik a recept.

      Tovább 

      A farsangi asztal ékessége a nevezetes szalagos fánk. Hamisítatlan magyar édességnek érezzük (mint még sok egyebet is, amely a Monarchia idejéből való), pedig voltaképpen bécsi eredetű.
      Fotó: Hemző Károly Farsangi fánk –
      klasszikus recept
      Eredeti neve: KrapfenHozzávalók kb. 20 darabhoz:

      • 2,5 dl tej
      • 30 g élesztő
      • 1 kk.+50 g porcukor
      • 500 g finomliszt
      • 6 tojássárgája
      • 60 lágy vaj/margarin
      • 1 ek. rum
      • olaj a sütéshez
      • vaníliás porcukor a szóráshoz

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Jó ismertetőket is ír a receptekhez Lajos Mari.
      Több szakácskönyve van a birtokomban,de az újak még nincs,de az interneten is megtudjuk nézni.
      Puszi:Edit.

      Tovább 

       Krémsajtos- olívás papucs

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


      Fotó: Elendel Krémsajtos-
      olívás papucs Hozzávalók 20 darabhoz:
      • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (400 g/csomag)
      • 2 kis ág (10 cm-es) rozmaring
      • 2-3 gerezd fokhagyma
      • 200 g kimagozott, paprikával töltött zöld olívabogyó (kb. 65 db)
      • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
      • 125 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
      • só, őrölt fehér bors
      • 1 tojássárgája

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönjük Lajos Marinak.

      Tovább 

       Téli gyümölcssaláta

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


      Fotó: Hemző Károly Téli gyümölcssaláta Hozzávalók 4 személyre:
      • 4 narancs
      • 1 citrom
      • 2 ek. porcukor
      • 1 dl narancs- vagy mandulalikőr (pl. triple sec, amaretto)
      • 1 közepes, friss ananász vagy 1 nagy doboz (felaprózott) ananászbefőtt
      • 1 savanykás alma
      • 1 körte
      • 10-10 szem zöld és piros koktélcseresznye
      • 1 dl tejszín
      • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
      • 1/2 tasak habfixáló

      1.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm szépen.

      Tovább 

       Bakonyi palacsintametélt

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Minden „bakonyi” névre hallgató étel alapja a – lehetőleg erdei – gombából készített, tejfölös/tejszínes paprikás. Ha külföldi vendégeink vannak, különösen ajánlom – feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy szeretik a gombát.
      Fotó: Hemző Károly Bakonyi
      palacsintametélt Hozzávalók 4 személyre:

      • A palacsintához:
      • 200 g finomliszt
      • 4 dl tej
      • 4 tojás
      • só, bors
      • 1 csokor petrezselyem
      • 2 ek. olaj
      • Továbbá:
      • 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
      • 1 zöldpaprika
      • 1 paradicsom
      • 1 nagy fej hagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 3 ek. olaj
      • 1 kk. pirospaprika
      • 1 ek.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm:)))

      Tovább 

       Mandulás almatorta

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm Lányok.
      Örülök,hogy hozok kedvetekre valót.

       Sült fűszeres csirkemell

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Hozzávalók: Másfél kg. csirkemell, kicsontozva, lebőrözve, liszt, olaj, kakukkfű, bazsalikom, alma, cinzano v. konyak. bors.

       

      Elkészítése: A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomot, kakukkfüvet szórunk rá, és jénai tálban egy napig érleljük. Másnap 1-2 kanál liszttel megszórjuk, majd forró olajban éppen hogy csak megforgatjuk.

       

      Visszatéve a jénai tálba, tetejére 1 dl cinzanot vagy konyakot öntünk, és vastagon beborítjuk héjas, félbevágott magházát eltávolított karikázott almával. Tálalás előtt fél órával forró sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Nagyon finom.

      Tovább 

       Rázós joghurtos csirke

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

       

      Hozzávalók 4 kicsontozott lebőrözött csirkemell, 6 ek lecsepegtetett görög joghurt, 1 limet (vagy citrom) leve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 centis gyömbérdarab finomra vágva,

      2 ek currykrém az ízesítéshez, 1 ek fűszerpaprika, só. 5 ek olaj, 1 hagyma meghámozva, negyedekre vágva és cikkekre bontva, 1-1 piros és zöld húsú paprika kimagozva, és egy centis kockákra vágva, 6 dkg nem sós kesudió, 4 ek víz, újhagyma a díszítéshez

       

      A csirkemellet 1 cm vastag csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm szépen minden véleményezést.

      Tovább 

       Toledói töltött csirke

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


      Hozzávalók: 1 csirke, 2 narancs, 2 alma, 2 zsemle, 3 dl tej, só, gyömbér, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 3 dkg vaj, 1 csipetnyi majoránna, törött bors, pirospaprika.

       

      Elkészítése: A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel.

      A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat.

      Tovább 

      [url=http://dapoxetine-cheapestpricepriligy.com/]Dapoxetine Online[/url] Doxycycline Buy Online http://furosemide-lasixonline.net/

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Szerintem Neked sikerülni fog!!!

       Aszaltszilvás fánk

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      Hozzávalók

      Tésztához:
      50 g élesztő
      2,5 dl tej
      1 kiskanál cukor
      500 g liszt
      500 g vaj
      fél citrom reszelt héja
      2 tojás
      csipetnyi só
      100 g kimagozott aszalt szilva
      100 g mogyoró

      Tölteni:
      6-8 evőkanál szilvalekvár

      Sütéshez:
      bő olaj

      Tálaláshoz:
      porcukor

       

      Elkészítés


      1. Fél dl langyos tejbe 1 kiskanál cukrot szórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva, langyos helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk.

      2

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Ezt viszont kipróbálom,mert még maradt aszalt szilvával.
      Varázsolunk egy kis újat az asztalra.

      Tovább 

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm Marika.
      Én még padlizsánt nem ettem soha.

       Sajtos, fűszeres keksz

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Bérciné Ilit láttam a Facebookon,hogy sajtos kekszet sütött Szilveszterre.
      Biztosan finom lehet!

       Korhelyleves

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Nagyon guszta leves,csak úgy kínáltatja magát.
      Puszi:Edit.

       WSlNabdxdV

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      tbHnQU http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Én már ebben a korban nem harcolok Editkém.Puszi: Marika

       Illatos omlós csirkemell

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Én már sütöttem,de azt hiszem mások is itt a klubban.
      Nagyon finom.

       Meggyes morzsasüti

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Hozzávalók:
      30x40 cm-es tepsihez: 50 dkg magozott meggy, 3 szem alma, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 1 bögre lágy zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 1 bögre nádcukor, 15+5 dkg vajcsipet só, továbbá fahéj, és nádcukor

      Elkészítés:
      Keverjük össze a száraz elemeket, majd morzsoljuk bele a vajat.
      Az a jó, ha morzsalékos tésztát kapunk.
      A meggyet magozzuk ki, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
      Ha ezzel megvagyunk csepegtessük le, és keverjük össze a hámozott, és kis darabokra vágott almával.
      Ízlés szerint fahéjjal, és további nádcukorral ízesíthető a gyümölcsös töltelék.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Én is úgy gondolom, hogy jó kis süti lehet!

      Tovább 

       Citromos sütemény

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Hozzávalók:
      - 1 citrom leve
      - 2 citrom héja
      - 15 dkg olvasztott vaj
      - 15 dkg kristálycukor
      - 18 dkg liszt
      - 1 tk sütőpor
      - 3 tojás

      Elkészítés:
      A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
      Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük
      A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.

      Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Ez valóban finom sütemény és szerintem elég régóta sütik ezt, ugye Lányok?

      Tovább 

       Téli vitaminforrásaink

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Téli vitaminforrásaink

      Szerencsére télen sem kell csupán a vitamin kapszulákra bízni az egészségünket, hiszen sokkal több természetes forrásra támaszkodhatunk, mint gondolnánk.

      Tovább a cikkhez >>

      téli vitaminok

       Csokis túróspite

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Tetszik nekem is ez a sütike,majd valamikor megsütöm.

       Paradicsomos focaccia

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat.

       TJDIvwmCtBHd

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      cvDM7U http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm Marika és Gizike.

       Kekszes Krémes

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      Kekszes KrémesKekszes Krémes

      Leírás:
      Hozzávalók
      • 4 tojás,
      • 6 ek. liszt,
      • 5 ek. porcukor,
      • 2 van. cukor,
      • 5 dl tej,
      • 25 dkg margarin,
      • 25 dkg porcukor,
      • 1 ek. citromlé,
      • csipet só,
      • 2 cs. háztartási keksz
      Elkészítés

      A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 5 éve

      Finom sütemény .Köszi a receptet

      Tovább 

       Bajadéra

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      BajadéraBajadéra

      Leírás:

      Délvidéki recept

      Hozzávalók
      • 50 dkg cukor,
      • 12 kanál víz,
      • 250 g margarin,
      • 30 dkg darált keksz,
      • 30 dkg darált dió,
      • 1 vaníliacukor,
      • 100 g étcsokoládé (tortabevonó is lehet),
      • Tortabevonó tej csokiból
      Elkészítés

      A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákeverem a darált kekszet és a darált diót.

      Tovább 

       Kelt csörögefánk

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      A recept hozzávalói ( személyre)
      • 25 dkg liszt
      • 5 dkg vaj
      • 4 db tojássárgája
      • 1 dkg élesztő
      • 1 dl tej (amiben kelesztjük az élesztőt)
      • csipet só
      Elkészítés

      Az élesztőt 1dl langyos tejben és egy kiskanál cukorral futtatjuk. A lisztet a vajjal össze morzsoljuk és a többi hozzá valót is beletesszük, jól eldolgozzuk hogy rétes tészta keménységű legyen! 30 percig pihentetjük.

      Kinyújtjuk 3 mm vékonyra és derelye metszővel 10 cm nagyságú lapokra vágjuk.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 5 éve

      Már itt lesz az ideje a fánkok készítésének.
      Hiszen megkezdődött a farsang

      Tovább 

       Csörögefánk egyszerűen

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      Hozzávalók: 50 dkg liszt,  5 tojássárgája,  15 dkg vaj,  17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.Elkészítés: Tegye a lisztet egy munkalapra és mor­zsolja bele a vajat, a tojássárgákat, a porcukrot, a tejet, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.

       

       

      Alaposan dolgoz­za össze a hozzávalókat. Egy sodrófával nyújtsa ki a tésztát. Vágja csíkokra és tekerjen belőlük kis fodrokat, vagy a közepét bevágva azon átfordítjuk a tészta felét.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 5 éve

      Ez az egyszerűbb változata ez is nagyon jó kis recept.

      Tovább 

       Narancstorta

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

       

      network.hu

       

      A tésztához:

      4 tojás
      25 dkg kristálycukor
      1 narancs
      4 evőkanál forró víz
      1 csomag sütőpor
      20 dkg liszt

      A krémhez:

      2 narancs
      2 csomag vaníliás pudingpor
      20 dkg cukor
      2 tojás
      5 dl tej
      20 dkg vaj/margarin

      A tészta locsolásához:

      6-9 evőkanál narancslé

      A díszítéshez:

      tejszínhab
      szeletelt, pirított mandula
      narancs- vagy mandaringerezdek

      A tésztához a tojások sárgáját a cukor 2/3 részével robotgép segítségével fehéredésig keverjük.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Gyönyörű torta!

      Tovább 



      Hány személyre: 6 személyre

      » 2 db 600-700 g-os csirke
      » 2 dl olívaolaj
      » 1/4 kg hagyma
      » 2 gerezd fokhagyma
      » 150 g sonka
      » 3/4 kg érett paradicsom
      » 1 babérlevél
      » 6 szelet sült kenyér
      » 1 dl fehérbor
      » 1 kg pirospaprika
      » 1 kanál vágott petrezselyem
      »



      A csirkéket megtisztítjuk, 9 darabra szeljük és bedörzsöljük val. Lobogó vízbe tesszük a paradicsomot, így könnyen lehúzzuk a héját és felszeleteljük. A paprikát kissé megpirítjuk, szintén megszabadítjuk a héjától és felvágjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm Ferenc a hozzászólásod,örülök,hogy tetszik.
      Boldog Új évet kívánok:Edit.

      Tovább 

       Angolos sült burgonya recept

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



      Hány személyre: 6-8

      » 75 dkg burgonya
      » 3 dl tejföl
      » 20 dkg zsemlemorzsa
      »
      » 1 mokkáskanál törött feketebors



      A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd felkarikázzuk, val, borssal megszórjuk, majd egy jénaiba tesszük. Ezután a zsemlemorzsát ráhintjük, és ráöntjük a tejfölt. Letakarjuk alufóliával, és a sütőben kb. fél óráig pároljuk, majd a fedőt levéve pirosra pirítjuk.

       Bakonyi kacsa recept

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

       

       

       

      Hány személyre: 4

      » 1 pecsenyekacsa
      » 60 dkg gomba
      » 1 fej vöröshagyma
      » 1 csapott kávéskanál majoránna
      » 3 szál zellerlevél
      » 1 ek. mustár
      » 1 dl tejföl
      »


      A hagymát felaprózzuk, majd olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk az elfelezett gombákat. Így megpároljuk, majd a szétszedett kacsát is hozzáadjuk. Majoránnával, petrezselyemmel, val, borssal, zellerrel ízesítjük, majd vizet adunk hozzá, és így főzzük tovább. Amikor a hús teljesen megpuhult, beletesszük a mustárt és a tejfölt, még néhány percig főzzük, és már kínálhatjuk is.

      Utolsó hozzászólás

      Domján Mária üzente 5 éve

      Ha kacsa az csak finom lehet.Köszönöm a receptet

      Tovább 

       Boros kacsasült recept

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



      Hány személyre: 4

      » 1 pecsenyekacsa
      » 15 dkg vaj
      » 5 dl húsleves
      » 3 dl fehérbor
      » 1 mk. fehér bors
      » 1 ek.



      A kacsát megtisztítjuk, megzzuk, majd vajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a bort és a felforrósított húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes fokozaton készre sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
      A húst szeletekre vágva, a levével meglocsolva, és burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

      Tovább 

       ngNnhhVBNodlSUHQhCB

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      qjc7DH http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Végül is Lányok a végeredmény számít, hiszen a császármorzsát is többféleképpen készítik.

       Bakonyi húsgolyók

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Nagyon szívesen,mi szeretjük a gombát.
      Még van a fagyasztóban jó kis galambica gomba.

      Hozzávalók

      • A piskótához

        6 db tojás
        12 dkg kristálycukor
        2,5 dkg kakaópor
        9 dkg liszt
        késhegynyi sütőpor

      • A krémhez

        25 dkg puha Rama
        25 dkg porcukor
        1 csomag vaníliás pudingpor
        10 dkg kristálycukor
        5 dl tej
        4 dkg kakaópor
        15 dkg alkoholban eltett meggy

      • A díszítéshez

        10 dkg étbevonó massza
        2 evőkanál étolaj
        5 dkg fehér csokoládé


      Elkészítés

      Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Nagyon tetszik a sütemény Ilikém.
      Köszönöm szépen.
      Puszi:Edit.

      Tovább 

       Sült túrós csusza

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Sült túrós csusza
      Sült túrós csusza

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Régebben én is szoktam így készíteni.

       Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
      Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Nagyon finom!!!

       Bábolnai csirkemell

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Bábolnai csirkemell
      Bábolnai csirkemell

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Köszönöm a hozzászólásokat Marika.

       Pöstyéni túrós

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Pöstyéni túrós
      Pöstyéni túrós

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Mutatós, finom sütemény!

       Citromos kevert süti

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      Citromos kevert süti
      Citromos kevert süti

      a recepthez >>>

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Ezt ismerem, egyszerű finom sütike.

      [url=http://dapoxetine-cheapestpricepriligy.com/]Dapoxetine In Australia[/url] Canine Allergies To Doxycycline http://furosemide-lasixonline.net/

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Jó lehet ez!

       Debreceni mézes sütemény

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 5 éve

      Én,nem ismerem ezt a süteményt.
      Jól néz ki,szép magas!
      Csak azt nem értem,hogy 4 tojáshoz 10 dkg porcukor meg még a 2,5 dl méz.
      Nem túl édes?

       Köszönöm szépen!

      5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

      network.hu

      Kedves Klubtársaim!


      Köszönöm szépen a 2012-ben együtt végzett munkátokat.
      Köszönöm,hogy veletek lehettem.
      Boldog Új évet ,jó egészséget kívánok a 2013-as évre is.
      Külön köszönöm Domján Máriának,Mericsné Marikának,Molnár Jutkának,Szalai Antalné Jucus torta művésznek,Molnár Veronikának,Ilikének,
      Trami Ritának,Kovácsné Áginak,Friedlné Évinek,Bérciné Ilinek,Boros Andreának,Zsuzsának,Ancikának,Babinak,Marisznak,Balázsnak,Betuskának,Dr.Balogh Évának,Emíliának,Ménesiné Magdinak,Szilvinek,Hajnalkának,Ildikónak,Irénkének,Jónás Józsefnek,Lőrinczi Zsuzsának,Esbetának,Jolcsinak,Répásy családnak,Ziának,Zsókának,Móninak  és a többi képi feltöltőknek a fáradozását,hogy együtt szépíthettük a klubot.

      Utolsó hozzászólás

      Szász ilucika üzente 5 éve

      Mi is köszönjük az egész évi aktív munkádat, idén is így tovább!
      P.Ilike

      Tovább 

      Ez történt a közösségben:

      burger eva írta 9 órája a(z) Kékvirágos torta képhez:

      Kekviragos_torta_2076885_9035_s

      Nagyon hangulatos ez a torta. Milyen különleges alkalomra ...

      burger eva írta 9 órája a(z) Gyümölcs torta képhez:

      Gyumolcs_torta-002_2076886_1045_s

      Hűha,ez valóban tömve van gyümölccsel. Nagyon szép.

      burger eva írta 9 órája a(z) 33074662_304181000118122_1580950815680495616_n képhez:

      33074662_304181000118122_1580950815680495616_n_2076888_4170_s

      Nagyon csodásan ,gusztusosan díszítetted...

      Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

      A mai ebédünk: Zellerkrém leves, tarhonyás hús,...

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 33234773_304415996761289_4842324353473314816_n képhez:

      33234773_304415996761289_4842324353473314816_n_2076889_4727_s

      Marcsi ez a szép szelet bármikor jöhetne! Nagyon finom lehet! ...

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 33074662_304181000118122_1580950815680495616_n képhez:

      33074662_304181000118122_1580950815680495616_n_2076888_4170_s

      Marcsi egyik tortád szebb, mint a másik! Nem is tudom melyiket...

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gyíümölcs torta képhez:

      Gyiumolcs_torta_2076887_6530_s

      Marcsikám ízlésesen, gyönyörűen díszítetted ezt a ...

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gyümölcs torta képhez:

      Gyumolcs_torta-002_2076886_1045_s

      Csodás lett ez a finom gyümölcstorta! Kérek belőle...

      Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Kékvirágos torta képhez:

      Kekviragos_torta_2076885_9035_s

      Marcsi nagyon vidám lett a tortád ezekkel a virágokkal! Biztos ...

      Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

      33234773_304415996761289_4842324353473314816_n_2076889_4727_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu