Finomságok Konyhája: Muzsikás szelethttp://www.sutigyar.hu/recept/muzsikas_szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók

  • A piskótához

    6 db tojás
    12 dkg kristálycukor
    2,5 dkg kakaópor
    9 dkg liszt
    késhegynyi sütőpor

  • A krémhez

    25 dkg puha Rama
    25 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás pudingpor
    10 dkg kristálycukor
    5 dl tej
    4 dkg kakaópor
    15 dkg alkoholban eltett meggy

  • A díszítéshez

    10 dkg étbevonó massza
    2 evőkanál étolaj
    5 dkg fehér csokoládé


Elkészítés

Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es sütőtepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. A krémhez: megfőzzük a pudingot a zacskón levő utasítás szerint a tejjel és a kristálycukorral, majd kihűtjük. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk. A lapot 3 egyenlő részre vágjuk. Megkenjük az egyik lapot a krém egynegyedével, majd megszórjuk a meggy felével. Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot. A következő réteget ugyanúgy töltjük be, mint az előzőt. Erre a töltési módra azért van szükség, hogy a meggyszemek a krémrétegen belül középre kerüljenek. Miután betöltöttük a süteményt, 5-6 órára hűtőbe tesszük. Miután a süti lehűlt, kivesszük a hűtőből és megfordítjuk, hogy egy szép egyenletes, sima felületet kapjunk. Mikrohullámú sütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk a bevonó masszát az olajjal és a süti tetejére kenjük. Miután megdermedt a sötét bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét egy-egy olvasztott fehér csokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük, ami készülhet szűk lyukú tortadíszítővel, vagy kis lyukúra vágott zacskóval is.http://www.sutigyar.hu/upload/recipe/26379/1318265345-3036_161x118.jpg

Címkék: kakaópor liszt puding ráma tojás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon tetszik a sütemény Ilikém.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez mennyei finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 10 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu