Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Felforralunk 6 dl vizet, hozzáadunk 1 kk. sót, beleszórjuk a rizst, majd félig lefedve, olykor megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük-puffasztjuk, aztán lazán összekeverjük 2 ek. olívaolajjal, és nagyobb tálra terítve hagyjuk kihűlni.
2. Az újhagymát megtisztítjuk, 8-10 cm-es zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a dísztéshez, a többit megszórjuk 1/4 kk. sóval és meglocsoljuk 1 ek. citromlével. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, vékony csíkokra, majd kockákra vágjuk.
3. A zöldborsót 2 ek. vízzel, fedő alatt 5-8 percig pároljuk, hűlni hagyjuk, leszűrjük. A kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, bő hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket (néhány kivételével) felaprózzuk.
4. A kihűlt rizst és zöldborsót nem túl mély tálba csúsztatjuk, hozzáadjuk a paprikát, a kukoricát, a zöldfűszereket és a hagymát levével együtt. A maradék 4 ek. citromlét simára keverjük ízlés szerinti sóval, frissen őrölt borssal, apránként 6 ek. olívaolajjal, és lazán összekeverjük a salátával. A félretett hagymával és zöldfűszerlevelekkel díszítve hidegen, de nem behűtve kínáljuk.
Változatok:
– Gazdagíthatjuk 2-3 gerezdekre/karikákra vágott kemény tojással vagy 100-150 g garnélarákkal.
– Újhagyma helyett készíthetjük lilahagymával vagy 2 percig blansírozott póréhagymával is.
– Citronett öntet helyett kínálhatunk hozzá (külön tálkában) friss mentával illatosított joghurtos majonézmártást is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!