Finomságok Konyhája: Színes rizssaláta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Színes rizssaláta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Elendel Színes rizssaláta Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 2+6 ek. olívaolaj (extra vergine)
  • 4 szál újhagyma
  • 1 piros húsú kaliforniai vagy paradicsompaprika
  • 200 g zsenge zöldborsó (100 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1 kis doboz csemegekukorica (250-280 g)
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 szál bazsalikom
  • 1+4 ek. citromlé

1. Felforralunk 6 dl vizet, hozzáadunk 1 kk. sót, beleszórjuk a rizst, majd félig lefedve, olykor megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük-puffasztjuk, aztán lazán összekeverjük 2 ek. olívaolajjal, és nagyobb tálra terítve hagyjuk kihűlni.

2. Az újhagymát megtisztítjuk, 8-10 cm-es zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a dísztéshez, a többit megszórjuk 1/4 kk. sóval és meglocsoljuk 1 ek. citromlével. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, vékony csíkokra, majd kockákra vágjuk.

3. A zöldborsót 2 ek. vízzel, fedő alatt 5-8 percig pároljuk, hűlni hagyjuk, leszűrjük. A kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, bő hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket (néhány kivételével) felaprózzuk.

4. A kihűlt rizst és zöldborsót nem túl mély tálba csúsztatjuk, hozzáadjuk a paprikát, a kukoricát, a zöldfűszereket és a hagymát levével együtt. A maradék 4 ek. citromlét simára keverjük ízlés szerinti sóval, frissen őrölt borssal, apránként 6 ek. olívaolajjal, és lazán összekeverjük a salátával. A félretett hagymával és zöldfűszerlevelekkel díszítve hidegen, de nem behűtve kínáljuk.

Változatok:

– Gazdagíthatjuk 2-3 gerezdekre/karikákra vágott kemény tojással vagy 100-150 g garnélarákkal.
– Újhagyma helyett készíthetjük lilahagymával vagy 2 percig blansírozott póréhagymával is.
– Citronett öntet helyett kínálhatunk hozzá (külön tálkában) friss mentával illatosított joghurtos majonézmártást is.

Címkék: salÁtÁk És dresszingek > köretsalátákhttp://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm a hozzászólásokat a receptekhez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Remekül néz ki!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Lábasba valók Holnap ezeket pucoljuk fel a Nejemmel képhez:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

József el vagyunk ragadtatva! Gratulálunk ezekhez a szép ...

Garáz József 11 órája új képet töltött fel:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Nahát !ez igazán finom lehetett ritkán jön össze a hurka végett ...

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Nagyon finom lehet a kolbászos leves ,ilyent még ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

József attól még nagyon finom lehetett, hogy a mélyhűtőből ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József sült hurkával is jöhetne. Milyen jó ilyenkor elővenni a ...

Garáz József írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Anna! Hát ez házi készítésű ,de nem friss. Fagyasztóból vettük ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Anna ! Mikor húsleves mellet a másodikféle akkor mi is főt ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: karfiol leves, lapcsenka (lapcsánka, berét, ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József a paradicsom szósz bármikor jöhet! Én főtt hússal...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu