Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A bejegyzés idõpontja: 2013. January 21.
Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.
Hozzávalók 60-70 darabhoz:
21 dkg cukor vagy finom szemcsés nádcukor
3 db tojás
21 dkg liszt
csipet só
Kimérjük a cukrot, és hozzáadunk két egész tojást, és egy csipet sót. Elkezdjük magasabb fokozaton keverni a tojásos krémet. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a harmadik tojást, és innentől 30 percig keverjük magas fokozaton. Lényeg, hogy sok-sok levegőt vigyünk a tésztába.
Ha ez megvan, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és további 15 percet keverjük. Egy kisebb edényben felforrósítunk valamilyen kevésbé aromás olajat, vagy akár zsírt is. Egy pohárban hideg vizet teszünk magunk mellé, és két teáskanalat vagy kávéskanalat mártunk bele.
Egyszerre maximum 5-6 fánkot tegyünk az olajba, mert nagyon gyorsan megsülnek. Azonnal kiszedjük papírszalvétára, felitatjuk a felesleges zsiradékot.
Lekvárral, esetleg fahéjjal megszórva isteni finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!