Finomságok Konyhája: Gigedli fánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gigedli fánk

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Gigedli fánk

Gigedli fánk

Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.

Hozzávalók 60-70 darabhoz:

21 dkg cukor vagy finom szemcsés nádcukor
3 db tojás
21 dkg liszt
csipet só

Kimérjük a cukrot, és hozzáadunk két egész tojást, és egy csipet sót. Elkezdjük magasabb fokozaton keverni a tojásos krémet. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a harmadik tojást, és innentől 30 percig keverjük magas fokozaton. Lényeg, hogy sok-sok levegőt vigyünk a tésztába.

Ha ez megvan, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és további 15 percet keverjük. Egy kisebb edényben felforrósítunk valamilyen kevésbé aromás olajat, vagy akár zsírt is. Egy pohárban hideg vizet teszünk magunk mellé, és két teáskanalat vagy kávéskanalat mártunk bele.

Egyszerre maximum 5-6 fánkot tegyünk az olajba, mert nagyon gyorsan megsülnek. Azonnal kiszedjük papírszalvétára, felitatjuk a felesleges zsiradékot.

Lekvárral, esetleg fahéjjal megszórva isteni finom.

 

Címkék: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Szép napot kívánok Mindannyiunknak.

Válasz

schrancz Erika üzente 12 éve

Én is a kicsiket szeretem.

Válasz

majus7 Gizella üzente 12 éve

Szerintem az a jó ha meg tartjuk a csak kicsiket, hogy átsüljön, ne szívja be az olajat!

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Biztosan nagyon finom, de "belemelegszik" a keverőgép ennyi idő alatt.
P.Ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem a hagyományos fánk jobban tetszik. Azt viszont elismerem, hogy finom ez is!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 5 órája a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 3 napja új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu