Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
1 narancs
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
A krémhez:
2 narancs
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
2 tojás
5 dl tej
20 dkg vaj/margarin
A tészta locsolásához:
6-9 evőkanál narancslé
A díszítéshez:
tejszínhab
szeletelt, pirított mandula
narancs- vagy mandaringerezdek
A tésztához a tojások sárgáját a cukor 2/3 részével robotgép
segítségével fehéredésig keverjük. Lereszeljük a jól megmosott narancs
héját, és kifacsarjuk a levét, majd a forró vízzel együtt hozzákeverjük.
A sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény
habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt 1/3 rész cukrot. A
habot óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos masszába, és egy
zsiradékkal kikent, lisztezett 23 cm-es kerek tortaformába töltjük és
175°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt
(tűpróba!).
A krémhez a narancsok reszelt héját és kifacsart
levüket egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a pudingporokat, a cukrot, a
tojásokat és a tejet, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor
már csak langyos, géppel jó habosra kikeverjük. A margarint is habosra
keverjük, majd fokozatosan, kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet, és
együtt jól kidolgozzuk.
A kihűlt tésztalapot lapjában 3 részre
vágjuk, majd mindegyiket meglocsoljuk 2-3 evőkanál narancslével. Ezután a
krémmel megtöltjük, de hagyjunk a torta külsejére is krémet, hogy az
oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. A szeletelt mandulát
serpenyőben kissé megpirítjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Ekkor
hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen. A torta tetejét tejszínhabbal,
mandulával és narancs- vagy mandaringerezdekkel díszítjük. Isteni
finom!
A képen látható torta másfélszeres adagból, 26 cm-es tortaformában készült.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancsos keksz
A hét vége friss eseményei,torták-desszertek
Rumos-meggyes diótorta (liszt- és tejmentes!)
Narancsos-csokoládés bomba